?>

HAMAS: Savaşı durduracak ve halkımızı koruyacak bir anlaşmaya hazırız

İslami direniş hareketi HAMAS, Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanması için işgal rejimiyle Katar’ın başkenti Doha’da yürütülen dolaylı müzakerelerin dün  yeniden başladığını açıkladı.

Dünya - 2 yıl önce

HAMAS, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dün başlayan müzakere turunun tam ateşkesle sonuçlanacak bir anlaşmaya, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nden çekilmesine ve yerinden edilenlerin evlerine dönüşüne odaklanacağını söyledi.
HAMAS’ın ciddiyetle ve pozitif bir yaklaşımla Filistin halkının istekleri doğrultusunda en kısa sürede bir anlaşmaya varmak için çabaladığına dikkat çekilen açıklamada, anlaşma hedefinin işgalci rejimin Gazze Şeridi’ndeki etnik temizliğini ve soykırım savaşını durdurmak olduğu ifade edildi.
Basın yayın organlarına seslenen HAMAS, müzakereleri baltalamak ve hareket üzerinde baskı oluşturmak amacıyla bazı çevrelerin kasıtlı olarak yaydığı asılsız haberlere itibar edilmemesi uyarısında bulundu.
HAMAS, Gazze Şeridi’ndeki insani durumun yakından takip edildiğini ve Filistin halkının sıkıntılarını hafifletmek, ablukanın kırılmasını ve zaruri ihtiyaçların acilen ulaştırılmasını sağlamak için çeşitli ülkelerle, uluslararası ve bölgesel hayır kurumlarıyla görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi.
İşgal ordusunun Gazze Şeridi’nde kasıtlı olarak sağlık sistemini hedef almasının soykırım savaşının bir parçası olduğunu belirten HAMAS, işgal kuvvetlerinin uluslararası hukukun koruması altında olan hastaneleri ve sağlık merkezlerini bombalamasının tam anlamıyla savaş suçu olduğunu vurguladı.
Haftanın Öne Çıkanları

Adıyaman'da yetim kızlar için çeyiz yardımı

2025-01-01 11:29 - Bölge

TEM Otoyolu’nda otomobil bariyere çarptı: 1 yaralı

2024-12-30 03:45 - Asayiş

Diyarbakır’da Klima Bakım ve Montaj Fiyatlarında Rekor Artış

2024-12-31 18:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 9 aylık bebek yangında can verdi

2025-01-03 20:36 - Diyarbakır

Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

2024-12-31 09:58 - Güncel

Kayseri'de fabrika yangını: 3 saatte söndürüldü

2024-12-31 09:39 - Asayiş

Şanlıurfa’da silahlı kavga: 2 yaralı

2025-01-02 12:22 - Asayiş

Batman'da kaçak silah üretimi operasyonu

2025-01-02 12:41 - Asayiş

Bej domates koruma altına alınacak

2024-12-30 16:53 - Ekonomi

Diyarbakır'da 12 Yaşındaki kız evinde ölü bulundu

2025-01-03 02:57 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Ali Hamaney İçin 6 Günlük Cenaze Töreni

09:57 - Dünya

Defalarca Soyuldu, Bu Kez Hırsızlara Tuzak Kurdu

14:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Sultan Alparslan Sevdasını Ömrüne Sığdırdı

16:33 - Diyarbakır

30 Yıllık Arzuhalcilerden Yapay Zekâ Uyarısı

15:19 - Diyarbakır

Kayapınar'daki İş Yeri Kurşunlamasında Şüpheli Tutuklandı

15:16 - Diyarbakır

Diyarbakır Polisinden Ortak Operasyon

14:47 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Seyyar Esnaftan Gençlere Unutulmayacak Mesaj

13:41 - Diyarbakır