?>

HAMAS yetkilisi El-Rişk: Ey Arap ve Müslüman liderler, Gazze için ne zaman hareket edeceksiniz?

HAMAS Siyasi Büro Üyesi İzzet El-Rişk, işgalci rejimin sivillere yönelik yeni katliamlarını hatırlatarak, "Ey Arap ve Müslüman liderler! Gazze'deki çocuklara, kadınlara ve sivillere destek için ne zaman harekete geçeceksiniz?" diye sordu.

Dünya - 3 yıl önce

El-Rişk, yaptığı yazılı açıklamada, işgalci rejimin, bugün Şifa Hastanesi önünde yaralıları taşıyan konvoyu ve UNRWA Usame bin Zaid Okulu'nda yerinden edilmiş kişileri bombalarak yeni katliamlar yaptığını hatırlattı.
İşgalci Nazi ordusunun, hedefinin doğrudan sivilleri, kadınları ve çocukları bombalamak olduğunu vurgulayan El-Rişk, son katliamların ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın ziyareti ve ABD yönetiminin cinayet ve imha savaşına verdiği sınırsız destek kapsamında yapıldığını kaydetti.
"Herkes bu siyonist, nazi, faşist terör saldırısının hedefindedir"
El-Rişk, "Gazze Şeridi'ne yönelik siyonist terör katliamları ve saldırıları 27 gün üst üste devam etti. Gazze'de hiçbir şey onlar için kutsal değil; çocuklar, kadınlar, yaşlılar, hastalar, gazeteciler, hastaneler, doktorlar, sağlık görevlileri, sivil savunma, polis, okullar… Herkes bu siyonist, nazi, faşist terör saldırısının hedefindedir." dedi.
"İlişkilerinizi koparın ve işgalin büyükelçilerini sınır dışı edin"
İşgalci rejimin, Filistin direnişi karşısında aldığı hezimetin acısını sivil yerleri bombalayarak çıkarmaya çalıştığını vurgulayan El-Rişk, "Ey Arap ve Müslüman liderler! Gazze'deki çocuklara, kadınlara ve sivillere destek için ne zaman harekete geçeceksiniz?" diye sordu ve şunları ekledi:
"Bugün Arap ve İslam dünyasının liderlerinin ve halklarının Gazze Şeridi'ndeki halkımıza karşı ciddi ve onurlu bir duruş sergilemeleri gerekmektedir.
Kan dökülmesini durdurmak için işgale ve Amerikan yönetimine baskı yapmak için güçlü kartlarınızı kullanın. İlişkilerinizi koparın ve işgalin büyükelçilerini sınır dışı edin. Petrol silahını kullanın. İşgali destekleyenlerin ticari ve ekonomik çıkarlarını tehdit edin.
Bunca zamandır akan Filistinli Arapların kanı; liderlerin, yöneticilerin kendisine kızmasını, orduların Filistin'e ilerlemesini, en azından huzursuz olmasını hak etmiyor mu?
Nazi Siyonist suçlusu, masum insanları acımasızca öldürmeye devam ediyor. Katliam üstüne katliam yaratıyor.
Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinden hastanelere, okullara, stadyumlara ve salonlara sığınan yerinden edilmiş insanlar, askeri uçaklarla terörist işgalinin hedefi oluyor.
Bugün Gazze'ye giden sahil yolu üzerindeki El-Raşid Caddesi'nin katliamına tanık olduk.
Bütün millet birleşip tek yürek olarak Gazze'deki halkımızın yanında durana kadar bu suç bitmeyecektir.
Milletimiz ve Gazze'deki halkımız; Vallahi sizler erkeksiniz, sizler kor ateşten vatanı tutan kahramanlarsınız, sizler bu milletin gurur ve şeref simgesisiniz.
Allah çabalarınızı, kararlılığınızı ve fedakarlıklarınızı bereketlendirsin. Bu Nazi terörist saldırısı karşısında kararlılığınızı korusun." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Binlerce Muşlu anne, Gazze'de katledilen kadın ve çocuklar için yürüdü

2023-10-29 18:32 - Siyaset

Diyarbakır’da 1 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı olayda 5 gözaltı

2023-11-03 01:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 435 kilo esrar ve 632 bin 120 kök esrar bitkisi ele geçirildi

2023-10-28 13:18 - Diyarbakır

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

2023-11-03 11:47 - Güncel

Diyarbakır'da süresiz direniş nöbeti devam ediyor

2023-11-01 16:29 - Güncel

Yolcu minibüsü şarampole devrildi: 1'i ağır, 4 yaralı

2023-11-03 13:15 - Güncel

Türkiye Şeker Fabrikaları işçi alımı yapacak

2023-11-03 14:00 - Güncel

İki işgalci katliam için yeniden görüştü

2023-11-01 10:49 - Dünya

İstanbul Boğazı yeniden gemi trafiğine açıldı

2023-10-30 07:14 - Güncel

Adana'da kamyonun çarptığı yaya hayatını kaybetti

2023-11-01 11:25 - Güncel

İlgili Haberler

Kavurucu Sıcaklar Alarm Veriyor 60 Vilayette Turuncu Uyarı

15:41 - Dünya

Münbiç Yakınlarında Saldırı 2 Asker Öldü Bölgede Soruşturma Başlatıldı

13:44 - Dünya

5,5 Büyüklüğünde Deprem

14:44 - Dünya

ABD’de katil uçak düştü

02:01 - Dünya

Ateşkes Bir Günde Çöktü Saldırı Başladı

01:19 - Dünya

Günün Manşetleri

Evde Yetiştirilen Ağaç ve Süs Bitkileri İçin Kritik Uyarı

16:54 - Diyarbakır

Dünya Kupası Zaferi Rektörlükte Paylaşıldı

15:28 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Uluslararası Silah Ticaretine Darbe

14:46 - Diyarbakır

Uzmanlardan Yaz Tatili Uyarısı

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakır 639 Spor Kulübü Yaz Futbol Okulunu Açtı

13:08 - Diyarbakır