?>

HAMAS'ın Gazze lideri Sinvar'dan mektup

HAMAS'ın Gazze lideri Yahya Sinvar, Kassam Tugayları'nın işgal ordusunu yok ettiğini ve onları imha etmeye devam ettiğini, işgal koşullarına boyun eğmeyeceklerini bildirdi.

Dünya - 3 yıl önce

El Cezire'nin, HAMAS yetkililerine dayandırdığı haberine göre HAMAS'ın Gazze lideri Sinvar, son iki gün içinde hareketin siyasi büro başkanları ve üyelerine önemli ve uzun bir mesaj gönderdi.
Mektupta, İzzeddin Kassam Tugayları'nın işgal kuvvetlerine karşı şiddetli ve benzeri görülmemiş bir savaş yürüttüğünü belirten Sinvar, işgal ordusunun bu mücadelede ağır can ve malzeme kayıpları yaşadığını kaydetti.
Sinvar, Kassam Tugayları'nın kara savaşı sırasında en az 5 bin siyonist asker ve subayı hedef aldığını, bunların üçte birinin öldürüldüğünü, üçte birinin ağır yaralandığını ve son üçte birinin de kalıcı olarak sakat kaldığını ifade etti.
Ayrıca işgal ordusunun 750 askeri aracını tamamen veya kısmen imha ettiklerini aktaran Sinvar, işgal ordusunu yok ettiklerini ve onları imha etmeye devam ettiklerini belirterek işgal koşullarına boyun eğmeyeceklerini vurguladı.
Gazze'deki Filistin halkının kararlılığına övgüde bulunarak halkın benzersiz bir fedakarlık, kahramanlık, direniş ve dayanışma örneği sergilediklerini söyleyen Sinvar, HAMAS'ın amacının insanların acılarına merhem olmak ve metanetlerini kuvvetlendirmek için çabalamak olduğunu kaydetti. 
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Yalçın TİTAK’ta 4. döneme başladı

2023-12-18 15:53 - Diyarbakır

Batman'da silah ve uyuşturucu operasyonu!

2023-12-25 12:59 - Güncel

İnanç Krizi ve Çıkış Önerileri paneli

2023-12-20 15:19 - Diyarbakır

Uzmanı uyardı, kapalı ortam hasta ediyor!

2023-12-21 14:16 - Bölge

Hakim ve savcı yardımcılığı dönemi başlıyor

2023-12-23 11:25 - Güncel

Ticaret Bakanlığı lokanta ve kafelere fiyat listesi zorunluluğu getirdi

2023-12-19 06:58 - Ekonomi

Ege kıyılarında beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat

2023-12-21 06:16 - Güncel

Akupunktur ile sigarayı bırakmak mümkün

2023-12-25 14:51 - Bölge

Düzensiz göçmenler sondanda kurtarıldı

2023-12-19 10:15 - Asayiş

Siyonist işgal rejimi, Gazze'de yardımların dağıtımına engel oluyor

2023-12-23 15:23 - Dünya

İlgili Haberler

KFOR, Kosova’daki İbre Nehri üzerindeki ana köprüde varlığını azaltıyor

10:09 - Dünya

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Ali Hamaney İçin 6 Günlük Cenaze Töreni

09:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da BESYO Heyecanı

16:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da BESYO Heyecanı

16:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Otomobil Su Kanalına Uçtu: 5 Kişi Son Anda Kurtuldu

16:16 - Diyarbakır

Bakan Göktaş’tan Diyarbakır’da Terörsüz Türkiye mesajı

15:20 - Diyarbakır

Lice’deki feci kazada minibüs sürücüsü tutuklandı

14:59 - Diyarbakır