?>

Hastalar onaylı randevu sisteminde sıkıntı yaşıyor mu?

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Çağdaş Kaynak, Sağlık Bakanlığı'nın 13 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla hayata geçirdiği onaylı randevu sisteminin işleyişi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık - 2 yıl önce

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen onaylı randevu sistemi, hastaların sağlık hizmetlerine daha düzenli ve etkin bir şekilde erişimini sağlamayı amaçlıyor. Ancak, uygulamada bazı zorluklarla karşılaşılıyor.
Bu noktada, hastaların sistemi daha iyi anlamaları ve uyum göstermeleri için daha fazla bilgilendirme yapılması gerekiyor.
Bu sistemin, sağlık hizmetlerinin verimliliğini artırmayı hedeflerken, hastalar için bazı zorlukları da beraberinde getirdiğini belirten Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Çağdaş Kaynak, sistemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Başhekim Kaynak, sistemin detaylarını paylaşarak, vatandaşların bu yeni düzene uyum sağlaması gerektiğini vurguladı.

"65 yaş üstü ve kanser hastaları, onaylı randevu sisteminden muaf" Randevuların mutlaka bir gün önceden akşam 8'e kadar onaylanması gerektiğini ifade eden Kaynak, "Onay gerçekleşmediği takdirde ertesi gün hastaneye geldiklerinde karışıklık yaşanabiliyor. Bu durum, iki gün içinde alınan randevular için geçerli değildir. 65 yaş üstü ve kanser hastaları ise onaylı randevu sisteminden muaftır, onlar için böyle bir şart yok." dedi.

Özellikle bazı hastalar, randevu aldıklarını düşünseler de, onaylamadıkları için randevularının iptal edilmesi gibi bir sorunla karşılaştıklarını ifade eden Kaynak, bu durumda, hastaların onay sürecini daha iyi anlamaları için daha fazla bilgilendirmenin şart olduğuna dikkat çekti.
Onaylı randevu sisteminde, randevuyu onaylayıp gelmeyenlerin 15 gün boyunca aynı branş için randevu talebi oluşturamadığına dikkat çeken Kaynak, "Bizim sahada yaptığımız gözlemlerde randevu sistemine uyumun bir miktar sağlandığını görüyoruz. Ancak, özellikle randevuyu onaylama ile ilgili olarak bölgemizde sıkıntılar yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

"Onaylı randevu sisteminde yaşanan sıkıntı, talepte bulunan hastaların genelde randevu aldıklarını sanmalarıdır" Vatandaşların randevularını onaylamalarının, sağlık hizmetlerinin düzenli ve kesintisiz sunulmasına büyük katkı sağlayacağına vurgu yapan Başhekim Kaynak, "Vatandaşlarla sürekli iç içeyiz, hastalardan bu konularda geri bildirimler alıyoruz. Onaylı randevu sisteminde yaşanan sıkıntı, talepte bulunan hastaların genelde randevu aldıklarını sanmalarıdır. En büyük sıkıntı burada gerçekleşiyor. Alınan randevunun ek onaylama gerektirdiğini vatandaşlarımıza iyice anlatmamız gerekiyor. Diyelim ki vatandaş 20 gün önce randevu aldı. Randevusuna iki gün kala, onay işlemini en geç bir önceki akşam 8'e kadar yapması gerekiyor. Eğer onay vermezse, randevusu kendiliğinden iptal oluyor. Bu durum göz ardı edilmemelidir. Bütün vatandaşlarımızdan ricamız, randevu onayını dikkate almalarıdır," çağrısında bulundu. 

Haftanın Öne Çıkanları

Bismil'de taziye yemeği verilmesi yasaklandı

2024-05-23 14:57 - Diyarbakır

Dolar kuru bugün ne kadar?

2024-05-23 08:19 - Ekonomi

Adıyaman'dan Filistin'e destek konvoyu

2024-05-26 10:27 - Bölge

Diyarbakır'da AFAD Ekipleri Su Kurtarma Eğitimlerine Başladı

2024-05-27 12:55 - Diyarbakır

Diyarbakır Genç Memur Sen, "Gazze Kardeşlik Futbol Turnuvası" düzenledi

2024-05-21 14:45 - Diyarbakır

Tarihin Kalbinde Bir Gün: Diyarbakır Sur İlçesi

2024-05-21 14:11 - Diyarbakır

Otomobil şarampole yuvarlandı: 3 yaralı

2024-05-21 12:00 - Diyarbakır

Otizmli Çocuğa Çarpan Araç Sürücüsü Polis Tarafından Yakalandı

2024-05-22 12:03 - Diyarbakır

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

2024-05-27 08:19 - Ekonomi

Diyarbakır'da 1 kişinin öldüğü kazada sürücü tutuklandı

2024-05-27 10:59 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Eskişehir’de ’Ebe-Gebe-Anne-Bebek Buluşması Etkinliği’ düzenlendi

09:51 - Sağlık

Hisarcık’ta ilk hastalıktan ari büyükbaş işletmesi için önemli adım

09:54 - Sağlık

Trabzon Şehir Hastanesi Yükseliyor: 900 Yataklı Dev Projede Açılış Yıl Sonu Hedefleniyor

13:08 - Sağlık

Uzmanlardan Kırım Kongo uyarısı

09:22 - Sağlık

Menteşe’de sağlıklı yaşam etkinliği

13:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Tehlikeli Yolculuk

12:10 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde “Milli Teknoloji Atölyesi” Hizmete Girdi

12:00 - Diyarbakır

Havuz Başında Sıcak Sürpriz

11:53 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nden Yaz Dönemine Özel Spor Hamlesi

11:44 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Mezar Taşı Tartışması Boşanmayla Sonuçlandı

11:13 - Diyarbakır