Hatay polisi, Dörtyol-Erzin kara yolunda şüphe üzerine durdurduğu bir tırın dorsesinde 28 düzensiz göçmeni yakaladı. Yapılan incelemede, göçmenlerin 25’inin Suriye, 2’sinin Yemen ve 1’inin Lübnan uyruklu olduğu ve Türkiye’ye yasa dışı yollardan giriş yaptıkları belirlendi.
Göçmen kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alınan tır sürücüsü, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan sürücü, yasal süreç kapsamında cezaevine gönderildi.
Yakalanan düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilerek, işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilgili yasal prosedürler uygulanacak.
Hatay’da gerçekleştirilen bu operasyon, göçmen kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir adım olarak kayda geçti.
KAYNAK: İHA