?>

Hizbullah, "Kadir 1" füzesiyle Mossad'ın Tel Aviv'deki karargâhını hedef aldı

Lübnan'daki Hizbullah, direniş liderlerine yönelik suikastlara ve çağrı cihazı patlamalarına karşılık Tel Aviv’deki MOSSAD karargahını "Kadir "1 füzesiyle hedef aldı.

Dünya - 2 yıl önce

Bu sabah Hizbullah, Tel Aviv'in banliyölerindeki Mossad karargâhını Kadir 1 balistik füzesiyle hedef aldı.
Direniş, yaptığı açıklamada hedeflenen karargâhın direniş liderlerine suikast düzenlenmesinden ve çağrı cihazları ile telsizlerinin patlatılmasından sorumlu olduğunu bildirdi.
El Meyadin TV, Kadir 1 füzesinin bu savaşta ilk kez kullanılan uzun menzilli bir füze olduğunu belirterek, işgal saldırganlığının güney banliyölerine doğru genişlemesinin ardından Hizbullah'ın dengeyi yeniden sağladığını söyledi.
İşgal medyası bu sabah Tel Aviv'de sirenlerin çaldığını bildirdi ve orta bölgedeki Şaron ve Gush Dan'de duyulan patlama seslerine işaret etti.
Ayrıca hedef almanın ardından Ben Gurion Havalimanı'nda hava trafiği de durduruldu. İşgal başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal rejimi merkezinin bombalanmasının ardından bugün yapılması planlanan New York seyahatinin ertelendiğini duyurdu.
Hizbullah, daha önce işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki "Ilania" üssünü dün gece yarısı bir dizi "Fadi 1" füzesiyle hedef aldığını açıklamıştı.
Direniş, Salı günü yaptığı bir diğer açıklamasında, Hayfa'nın güneyindeki "Atlit" üssünde bulunan Özel Deniz Görevleri Birimi " Şayetet 13" karargâhına İHA'lar aracılığıyla hava saldırısı başlatıldığını duyurdu.
Hizbullah, saldırının karargah subay ve askerlerinin bulunduğu yerleri hedef aldığını belirterek, İHA'ların hedeflerini isabetli şekilde vurduğunu vurguladı.
" Şayetet 13" biriminin, siyonist donanmasının seçkin biriminin yanı sıra siyonist işgalinin "ordusunda" ilk seviye birimlerden biri ve "ordu"da temel bir keşif birimi olduğu belirtiliyor. 
Haftanın Öne Çıkanları

14 yıllık çalışma sonuç verdi, Türk bilim adamları bir ilki başardı

2024-09-24 15:24 - Bilim ve Teknoloji

Siyonist rejim destekçisi WhatsApp'tan İLKHA'ya sansür

2024-09-25 10:05 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır Gazi yaşargil hastanesi'ne yeni başhekim atandı

2024-09-19 22:55 - Diyarbakır

Nijerya'da otobüs ile kamyonun çarpışmasında 40 kişi öldü

2024-09-18 11:23 - Dünya

Türkiye'nin 8 aylık ihracat rakamları ülke gruplarına göre artış gösterdi

2024-09-20 09:32 - Ekonomi

Trabzon için toprak kayması ve heyelan riski uyarısı

2024-09-23 12:17 - Güncel

Mikati: Uluslararası toplum, israilin katliamları karşısında net bir tavır almalı

2024-09-22 10:38 - Dünya

TOKİ'nin indirim kampanyası başladı

2024-09-23 09:53 - Ekonomi

Evlilik kredisi için özel internet sitesi

2024-09-22 11:30 - Güncel

Japonya'da deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

2024-09-24 07:16 - Dünya

İlgili Haberler

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Ali Hamaney İçin 6 Günlük Cenaze Töreni

09:57 - Dünya

Defalarca Soyuldu, Bu Kez Hırsızlara Tuzak Kurdu

14:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da barış sürecine vatandaş desteği: “Savaştan kimseye fayda gelmez”

14:52 - Diyarbakır

Kayapınar ve Bağlar’da 4 olaya karıştıkları belirlenen şüpheliler yakalandı

13:26 - Diyarbakır

Meclis’te 18 saatlik maraton

12:21 - Siyaset

Diyarbakır’da Anzele hafta sonu çocuklarla doldu taştı

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda güvenlik önlemi

12:07 - Diyarbakır