?>

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı saldırısını yapan şahsa dava

HÜDA PAR Adana İl Binası'na 22 Temmuz'da bıçaklı saldırı gerçekleştirerek İl Sekreteri Sacit Pişgin'i şehid eden, İl Başkanı Salih Demir'i de yaralayan tutuklu sanık hakkında 2 kez müebbet ve 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Güncel - 3 yıl önce

Merkez Seyhan İlçesi Türkocağı Mahallesi'ndeki HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'na 22 Temmuz'da Ali Sever (72) isimli şahıs tarafından bıçaklı saldırı düzenlenmişti.
HÜDA PAR İl Binasına giderek, mescitte ikindi namazını kılan İl Başkanı Salih Demir'i bıçakla yaraladığı, İl Sekreteri Sacit Pişgin'i katlettiği gerekçesiyle 23 Temmuz'da tutuklanan Ali Sever (72) hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.
14. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, toplanan bilgi ve belgeler, sanık ifade tutanağı, tanık anlatımları, bilirkişi raporları ve diğer tutanaklara yer verildi.
İddianamede, sanığın tek başına saat 17.30 sıralarında HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı binasına girdiği, binada o sırada Sacit Pişgin ve Salih Demir dışında kimsenin bulunmadığı, ikilinin de mescitte namaz kıldıkları anlatıldı.
Sanığın önce Pişgin'e, daha sonra Demir'e bıçakla saldırdığı belirtilen iddianamede, "Demir ve Pişgin'in sanığı savuşturarak il başkanlığı binasının bitişiğinde bulunan ve içeriden ayrıca bağlantısı da olan Mektep Eğitim ve Kültür Derneği binasına girdikleri, burada bulunanların daha ağır yaralı haldeki Pişgin'e ilk müdahaleyi yaptıkları, Demir'in ise maktulü hastaneye götürmek amacıyla araç bulmak amacıyla dışarı çıktığı, bu sırada sanığın Demir'i dışarıda görmesi üzerine arkasından koştuğu ve ara sokakta 'Sacit'i vurdum öldürdüm.' diyerek bağırdığı ve devamında evine gittiği belirlenmiştir." ifadelerine yer verildi.
Polis ekiplerinin sanığın evine gittiğinde ise Ali Sever'in, "Bıçağı mutfağa bıraktım, gidin oradan alın." dediği iddianamede yer aldı.
Ali Sever'in bazı beyanlarından akıl sağlığıyla ilgili şüphe oluşması üzerine cezai ehliyetinin tam olup olmadığının tespiti için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde gözlem altına alındığı ve muayene sonrası sağlık kurulu tarafından rapor hazırlandığı iddianamede belirtildi.
İddianameye de eklenen raporda, "sanığın suç tarihi itibarıyla akıl hastalığının bulunmadığı ve cezai ehliyetinin tam olduğu" bilgisine yer verildi.
Sanık Ali Sever'in, Sacit Pişgin'e yönelik öldürme eylemi, Salih Demir'e karşı "basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek şekilde" öldürme kastıyla hareketi nedeniyle "kasten öldürme" suçundan 2 kez müebbetle ayrıca "nitelikli olarak iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme" suçundan da 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, tutuklu sanığın herhangi bir terör örgütüne sempati duyduğuna dair bir tespit bulunmadığı belirtildi.
HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'nda 22 Temmuz'da bıçaklı saldırıya uğrayan İl Başkanı Salih Demir yaralanmış, İl Sekreteri Sacit Pişgin hayatını kaybetmiş, olayla ilgili Ali Sever 23 Temmuz'da tutuklanmıştı. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Sokak hayvanlarının popülasyonu artıyor - ÖZEL HABER

2023-10-22 16:15 - -

Yetimler Vakfı Filistin'e destek yardım standı kurdu

2023-10-21 13:45 - Güncel

Milletvekili Ramanlı'dan DEPSAŞ’a Ziyaret

2023-10-22 11:31 - Siyaset

Mardin’de uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

2023-10-22 11:05 - Güncel

UNRWA: Gazze'de 35 meslektaşımız öldürüldü

2023-10-24 16:28 - -

Şanlıurfa’da yılan operasyonu - VİDEOLU

2023-10-22 09:38 - Güncel

Kassam Tugayları, Gazze sınırındaki çatışmada bir işgal askerini öldürdü, 3 işgalciyi yaraladı

2023-10-22 20:36 - Dünya

Diyarbakır’da hafif ticari araç park halindeki kamyonete çarptı: 2 yaralı

2023-10-25 12:00 - Güncel

Bakan Işıkhan'dan emekli ikramiyesi açıklaması

2023-10-26 00:48 - Güncel

STK'lar İncirlik Hava Üssü önünde basın açıklaması yaptı

2023-10-23 15:20 - Güncel

İlgili Haberler

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Amasya’daki görevine başladı

11:28 - Güncel

550 rakımda karpuz ve balkabağı yetiştiriyorlar

11:33 - Güncel

Türkeli'de boğulma riskine karşı alarm verildi

11:48 - Güncel

Belediye ekiplerinin asfalt çalışmaları drone ile havadan görüntülendi

11:55 - Güncel

Türkiye’nin nüfusu 86 milyonu aştı

12:18 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakırlıları serinleten kurtarıcı

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır Dağkapı Çocuk Hastanesinde Gerginlik

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’da dağlık alanda yangın

14:33 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Makas Atan Sürücüye 111 Bin Lira Ceza

14:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da cuma çıkışı serinleten ikram

13:45 - Diyarbakır