?>

Hulusi Akar dijital teröre dikkat çekti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve 28. Dönem AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar "Kesinlikle dijital terörü fark etmemiz gerekiyor. FETÖ’cülerin PKK ve YPG gibi terör örgütlerinin Cumhurbaşkanımıza ve bizlere karşı gece gündüz her tür

Siyaset - 1 yıl önce

Osmangazi Üniversitesi Fazıl Taşkın Salonu’nda düzenlenen konferans, yoğun katılımla gerçekleştirildi. TÜGVA İhtisas Akademi işbirliğiyle gerçekleştirilen konferans kapsamında konuşan Hulusi Akar, Türkiye’nin dünya ülkeleri arasındaki siyasi konumuna dair önemli açıklamalarda bulundu. 3’üncü Dünya Savaşı için ciddi bir hazırlığın yapıldığına ve ekonomik bağımlılıkların tarafları oluşturmadaki önemine dikkat çeken Akar, "Birleşmiş Milletler ve uluslararası nizama baktığımızda uluslararası nizamın çöktüğünü göreceksiniz. Filistin davasında, Sayın Cumhurbaşkanımızın yıllar önce söylediği ’Dünya 5’ten büyüktür’ sözünün manasını ve ne anlama geldiğini bizzat yaşayarak gördük. Dolayısıyla uluslararası ortamda bir çöküş yaşandığını görmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"Teröristler ya teslim olacaklar ya gömülecekler, başka çaresi yok"

Yapay zekanın çok ileri bir noktaya geldiğini vurgulayan Akar, bu noktada yalnız takip etmenin de üretmenin de şart olduğunun altını çizdi. Akar, sosyal medya etkisiyle birlikte ’Dijital terör’ kavramının da toplumda hızla yayıldığını dile getirerek, "Kesinlikle dijital terörü fark etmemiz gerekiyor. FETÖ’cülerin, PKK ve YPG gibi terör örgütlerinin Cumhurbaşkanımıza ve bizlere karşı gece gündüz her türlü yalan ve iftirayı yapıyorlar. Bunları ispatlasanız da o yine yayılıyor, çünkü sosyal medya böyle bir şey. Sosyal medyada yerinizi almanız lazım, sosyal medyadan uzak durmak marifet değil. Bizim hak ve menfaatlerimiz neyse o konuda mutlaka sosyal medyada yerinizin olması gerekiyor. Bizim başımızda bir terör belası var. Buna karşı Mehmetçik gerekeni yaptı; dağlarla askerlerimizin karşısında duramayınca çukurlara kaçtılar. O yüzden ya teslim olacaklar ya gömülecekler, başka çaresi yok."

"Öcalan’a af yok; Mehmetçik gece gündüz demeden terör örgütlerinin yuvalarını başlarına yıkmaya devam ediyor"

Hulusi Akar, bir süredir Türkiye gündemini meşgul eden çözüm sürecine ve terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a yönelik ise şu ifadeleri kullandı:
"Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli’nin birlikte hareket ettiği çalışmalar sonucunda, terörsüz Türkiye için yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. Bununla ilgili de terör elebaşı için herhangi bir af, görüşme ya da çözüm sürecinden bahsetmiyoruz. İnşallah 40 yıldır ülkemizin başına bela olan bu musibetten milletimizi kurtaracağız. Fakat bu diplomatik görüşmeler devam ederken değişen hiçbir şey yok. Mehmetçik, ’ölürsek şehit kalırsak gazi’ anlayışıyla gece gündüz demeden Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde bunların yuvalarını başlarına yıkmaya devam ediyor. Bizim buralarda yaptığımız faaliyetler sadece ve sadece terör örgütüyle mücadele içindir, bizim hedefimiz teröristlerdir. Bu mücadele asla Türk-Kürt mücadelesi değildir. Hiçbir şekilde Kürtler PKK’lı değil ve PKK da Kürtlerin temsilcisi değildir."

"İnşallah Mehmetçiğin ihtiyacının tamamını karşılayabilecek hale geleceğiz"

Yerlilik ve millilik anlayışıyla savunma sanayinin önemli bir noktaya ulaştığını dile getiren Akar, yerli üretimin Türkiye için önemini vurgulayarak, "Bakın en yakınımızda TEİ duruyor. Savunma sanayi için en önemli şey motordu ve şimdi motorlar yapılıyor. İnşallah bu istikamette yürümek ve çalışmak suretiyle Mehmetçiğin şu anda karşıladığımız yüzde 80 ihtiyacının tamamını karşılayabilecek hale geleceğiz" ifadelerine yer verdi. Son olarak Akar, " Biz sıradan bir millet değiliz, bunun coşkusu ve övüncü içinde olmamız lazım. Binlerce yıllık tarihimizle, milli ve manevi değerlerimizle, asil milletimizden aldığımız dualar ve sevgilerle, seçkin ve saygın bir kültür ve medeniyete sahip olduğumuzun bilinciyle, aklın ve bilimin ışığında, yasalar çerçevesinde, 85 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası ve refahı için; büyük ve güçlü Türkiye için, Türkiye Yüzyılında çalışacağız" şeklinde konuştu.
Konferansın ardından Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, ESOGÜ Rektörü Kamil Çolak ve TÜGVA Eskişehir İl Temsilcisi Mahmut Öksüzoğlu, Hulusi Akar’a hediye takdiminde bulundu. Etkinliğe Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Adalet ve Kalkınma Partisi Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir ESOGÜ öğrencileri katılım sağladı.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yaşlıların maaşlarını eksik ödeyen banka çalışanına yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı

2025-02-19 17:47 - Asayiş

Diyarbakır’da Boşanma Sayısı 55 Kat Arttı!

2025-02-24 15:43 - Diyarbakır

Kars’ta hasta buzağısını aracıyla veterinere getirdi

2025-02-22 14:48 - Güncel

2025'te Madeni Para Üretimi Dönüşüme Giriyor

2025-02-21 14:00 - Ekonomi

Kayseri’de berber ve kuaför ücretlerine zam

2025-02-20 13:37 - Ekonomi

Çarşambalılar Derneği: "Sanata ve sanatçıya desteğimiz büyüyerek devam edecek"

2025-02-24 12:57 - Kültür Sanat

Diyarbakır’da 200 çocuk ve ergen hasta Teknoloji ve Davranışsal Bağımlılığı Biriminde tedavi aldı

2025-02-21 10:23 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın en zenginleri nerede yaşıyor

2025-02-18 14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Olay Gazetesi’nden Başkan Karadeniz’e Ziyaret  

2025-02-19 14:40 - Diyarbakır

​​​​​​​Üniversite Öğrencilerine Dicle Elektrik'te kariyer fırsatı

2025-02-24 11:26 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı kabul

23:13 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AK Parti’ye ziyaret

17:15 - Siyaset

Miniklere bisiklet hediyesi

14:03 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Bizim görevimiz hain darbe girişimini yapanların bir daha teşebbüs etmemesini sağlamak"

14:08 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Ukraynalı mevkidaşı Sibiha ile görüştü

10:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

Namağlup Diyarbakır Rüzgârı

17:12 - Diyarbakır

Hani Devlet Hastanesi’nde Yeni Dönem

15:05 - Diyarbakır

Şampiyon At Dicle Üniversitesi'nde Tedaviye Alındı

15:01 - Diyarbakır

Doğu ve Güneydoğu'nun En Köklü Eğitim Fakültesi Yeni Döneme Hazır

14:56 - Diyarbakır

Diyarbakır'da DOA projesine yerel esnaftan destek

13:56 - Diyarbakır