?>

İdil Ziraat Fakültesi Şırnak’a taşınacak

Şırnak Üniversitesi, İdil ilçesinde 2013 yılında kurulan ziraat fakültesini merkeze taşına kararı aldıklarını duyurdu.

Eğitim - 3 yıl önce

Rektörlük tarafından yapılan açıklamada; “Şırnak Üniversitesi’ne bağlı altı fakültemiz bulunmaktadır. Bunların 5’i Şırnak Merkez Kampüste 1’i İdil ilçemizde yer almaktadır. Ziraat Fakültesinin ayrı bir kampüse alınması merhum Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas hocamız döneminde gerçekleşmiştir. Şırnak Üniversitesi’nin mevcut Yönetim Kurulu olarak aşağıda zikredilen gerekçelerle Ziraat Fakültesi’nin geçici olarak merkez kampüse taşınmasını oybirliği ile onayladık” denildi.
Şırnak Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin geçici olarak ana kampüse taşınmasının temel gerekçelerini açıklayan rektörlük, “Ziraat Fakültesi’nin eğitim ve öğretimi sürdürdüğü binanın fiziki ve altyapısı yetersiz durumdadır. Bu imkanlar ana kampüsümüzde mevcuttur. İdil ilçe merkezinde daha önce verilen lojman kiralama yetkisi Cumhurbaşkanlığınca çıkarılan tasarruf genelgesi çerçevesinde iptal edilmiştir. Bu durum akademik ve idari personelimizin kiralık ev bulma konusunu olumsuz etkilemektedir. Şehrimizin dezavantajlı bölgede bulunması nedeniyle akademik personel temininde sıkıntı yaşanmaktadır. Lojmanlar akademik personeli cezbeden bir imkandır. Bu imkan ana kampüsümüzde bulunmaktadır" ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İdil ilçemizde bulunan ziraat fakültemizi tercih eden öğrencilere yönelik kamu veya özele ait yurt hizmeti bulunmamaktadır. İdil’deki öğrencilerimiz için yurt temininde bulunmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştük, yetkililer İdil merkeze yurt yapmanın bakanlık standartlarına uymadığı belirttiler. İdil merkeze yurt yapılmasının uygun olmadığı ifade ettiler. İdil’deki Fakültemizin gerekli araştırma alt yapısı bulunmamaktadır. Tüm laboratuvarlarımız uygun binalardan dolayı merkezi kampüstedir. Merkez kampüste bulunan binalarımızın fiziki ve alt yapılarının eğitim ve öğretime uygun olması, buna rağmen merkezi kampüsteki binaların bir kısmının atıl durumda bulunması, ana kampüste akademik ve idari personel için lojman bulunması, Şırnak merkezde Kredi Yurtlar Kurumuna ait geniş kapasiteye sahip kız ve erkek öğrenci yurtlarının bulunması, İlgili birimin merkez kampüse taşınmasının ekonomik açıdan tasarruf sağlaması, geçici olarak taşınma ihtiyacını hasıl etmiştir. İdilli hemşehrilerimiz, öğretim üyelerimiz için lojman, öğrencilerimiz için yurt, eğitim şartlarına uygun binalar hazır ettiklerinde fakülte talebinde bulunduklarında üstümüze düşeni yapmaya hazırız. İdil’deki Meslek Yüksekokulumuzun gelişmesi ve güçlenmesi için yeni bölümler açmayı planlamış durumdayız.”
Haftanın Öne Çıkanları

Altın fiyatları bugün ne kadar?

2023-08-28 08:35 - Ekonomi

İnşirah Suresi anlamı ve fazileti

2023-08-26 14:11 - -

Yapay zekanın tehlikeleri nelerdir?

2023-08-26 19:35 - -

Yalanın İslam'daki hükmü nedir?

2023-08-22 17:03 - -

Kira artış oranı nasıl hesaplanır?

2023-08-27 18:24 - Ekonomi

YÖKDİL pazar günü yapılacak

2023-08-25 10:22 - Eğitim

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı atamaları Resmî Gazetede

2023-08-24 10:52 - Güncel

Bakan Fidan, Neçirvan Barzani ile bir araya geldi

2023-08-24 12:30 - Dünya

Otobüs ile minibüsün çarpıştı: 11 yaralı

2023-08-25 00:08 - Güncel

KPSS sonuçları açıklandı

2023-08-25 10:13 - Eğitim

İlgili Haberler

DPÜ Rektörü Kızıltoprak, Kütahyalı esnaflarla bir araya geldi

11:52 - Eğitim

200 motosiklet sürücüsüne güvenli sürüş eğitimi

09:58 - Eğitim

Robotik kodlama kursu için başvurular başladı

10:09 - Eğitim

Çocuk üniversitesi milli ve manevi değerlere sahip çıkıyor

11:44 - Eğitim

Erciş’te yaz Kur’an kursu kapanış programı düzenlendi

10:39 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sur’da el bombası operasyonu: 4 kişi tutuklandı

16:27 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 71 ilde uyuşturucu operasyonu

15:37 - Diyarbakır

Diyarbekir Beyefendilerinin Kandil Geleneği

15:27 - Diyarbakır

Ulu Camii’nde Mevlid Kandili hazırlığı

15:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da okul hazırlığı başladı

14:00 - Diyarbakır