?>

İhtiyaç duyulan her hastaneye "hastane sınıfı" kurulacak

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sağlık problemleri nedeniyle evde ya da hastanede tedavi gören öğrenciler için 81 ilde kamu-özel ayrımı olmaksızın istenilen her noktaya hastane sınıfı kurulacağını bildirdi.   

Güncel - 3 yıl önce

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için çok boyutlu ve geniş kapsamlı faaliyetler yürütüldüğünü belirterek "Bu kapsamda yürüttüğümüz önemli faaliyetlerden birini de özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin sosyal yaşamın her alanında var olmaları, eşit eğitim fırsatlarından yararlanmaları ve toplumsal yaşantı ile bütünleşmeleri için devam eden çalışmalarımız oluşturuyor. Bu bağlamda sağlık problemleri nedeniyle sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi gören zorunlu öğrenim çağındaki çocuklarımızın eğitimlerini sürdürmeleri için hastane bünyesinde veya evde tedavisi devam eden çocuklarımızın ayağına eğitim hizmeti götürüyoruz." dedi.
Sağlık problemleri nedeniyle hastanelerde yatarak tedavi gören öğrenciler ile uzun süre tedavi gerektirdiği için evde eğitim alan öğrencilerin hayattan kopmamaları ve eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmeleri için öğretmenlerin büyük fedakârlık gösterdiğini ifade den Özer, bugün itibarıyla sağlık problemleri nedeniyle 22 ilde 51 hastane sınıfında 1.500 öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini kaydetti. Bu sınıfların her birinde iki sınıf öğretmeninin görev aldığını kaydeden Özer, ihtiyaç doğrultusunda diğer alanlardan da öğretmen görevlendirilmesi yapıldığını belirtti.
Zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden sağlık problemi nedeniyle en az on iki hafta süreyle örgün eğitim kurumlarından yararlanamayacağı ya da yararlanması durumunda sağlığı açısından risk oluşturacağı belgelendirilen öğrencilere ders yılı içinde evde eğitim hizmeti verildiğini söyledi.
Evde veya hastane sınıfında eğitim hizmeti sunan tüm öğretmenlere başarı belgesi
Kovid-19 sürecinde öğretmenlerin büyük fedakârlık yaparak okulların açık kalmasını sağladığını hatırlatan Bakan Özer, öğretmenlerin bu fedakârlığı farklı zeminlerde gösterdiğini vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu: "Ülkemizde bugün itibarıyla 11 bin 22 öğrencimiz evde eğitim hizmetinden yararlanıyor. Dolayısıyla hastanede ya da evde eğitim alan öğrencilerimize bugün itibarıyla 12 bin 3 öğretmenimiz eğitim hizmeti götürüyor. Geleceğimizin mimarı gençleri yetiştirmek için gece gündüz çalışan, fedakârlıkta bulunarak öğrencilerimize sevgi ve merhametiyle âdeta ışık olan bu öğretmenlerimizi ayrıca ödüllendirmek istedik. Bu vesileyle sağlık problemleri nedeniyle okula devam edemeyen, evde ya da hastanede tedavi gören özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın ayağına kadar eğitim hizmeti götüren öğretmenlerimize başarı belgesi gönderdik. Ben bu fedakârlıklarından dolayı öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca çocuklarımızın eğitimlerine her ne şart altında olursa olsun devam edebilmelerine imkân sağlamak için 81 ilde kamu-özel ayrımı olmaksızın istenilen her noktaya hastane sınıfı kuracağız." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da eşini bıçakla yaralayan ve sağlık personellerini rehin alan şahıs tutuklandı

2023-01-25 12:55 - Güncel

“Malcolm X” tiyatro oyunu prömiyer yaptı

2023-01-23 12:39 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Regaib Kandili mesajı

2023-01-26 20:26 - Siyaset

KCK'nın sözde yürütme Konseyi Başkanı Sabri Ok’un kardeşi tutuklandı

2023-01-27 16:31 - Güncel

Türkiye'den İsveç'e tepkiler!

2023-01-21 18:57 - Güncel

Mobil tuvalet satın alınacaktır

2023-01-24 14:04 - Güncel

Nakil hizmeti alınacaktır

2023-01-25 14:35 - Güncel

Polat: "Türkiye’de 6 bin civarı organ nakli yapılıyor"

2023-01-21 11:44 - Sağlık

Linyit üretimi 6 milyon 728 bin ton olarak gerçekleşti

2023-01-25 10:58 - Ekonomi

10 ilde FETÖ operasyonu: 9 tutuklama

2023-01-21 15:36 - Güncel

İlgili Haberler

Eskişehir Öğretmenevi’nin eşyalarını denetimli serbestlik yükümlüleri taşıyor

10:05 - Güncel

Gebze’de mezarlık ve şehitliklerde periyodik bakım çalışmaları sürüyor

10:05 - Güncel

Bozüyük Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı göreve başladı

10:05 - Güncel

En ekonomik ve pratik serinleme aracı "El pervanesi"

10:11 - Güncel

Yazıkent’te yangını büyüten rüzgar bugün de etkisini sürdürecek

10:13 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Sıcak Havada Turistlerin İlk Durağı Yine Ciğer Oldu

15:17 - Diyarbakır

Sıcak Hava Tarihi Mekanlara Ziyareti de Engelledi

15:02 - Diyarbakır

Lens Satışına İzin Veren Düzenleme

14:54 - Diyarbakır

Çermik’te Mahalleli El Ele Verdi: Yolları Kendi İmkânlarıyla Yaptılar

11:38 - Diyarbakır

Kayapınar'da İki Otomobil Çarpıştı: 3 Kişi Yaralandı

11:35 - Diyarbakır