?>

İki kez Türkiye şampiyonu oldu, gözünü dünya şampiyonluğuna çevirdi

Elazığlı vücut geliştirici Selçuk Dönmez, son 3 yıl içinde katıldığı Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonalarında 2 kez birincilik elde etti. Çalışmalarına devam eden Dönmez, şimdi ise gözünü 26 Kasım’da Fransa’da yapılacak dünya şampiyonasına dikti..

Spor - 5 yıl önce

Elazığlı vücut geliştirici Selçuk Dönmez, son 3 yıl içinde katıldığı Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonalarında 2 kez birincilik elde etti. Çalışmalarına devam eden Dönmez, şimdi ise gözünü 26 Kasım’da Fransa’da yapılacak dünya şampiyonasına dikti. Elazığ’da yaşayan 50 yaşındaki Selçuk Dönmez, 15 yıl önce amatör olarak vücut geliştirme sporuna yöneldi. 5 yıldır profesyonel ve milli olarak bu sporu yapan Dönmez, son 3 yılda önemli dereceler elde etti. 2018 Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası’nda 1’inci olan Dönmez, 2019’da Türkiye 2’nciliği ve aralık ayında düzenlenen yarışmada ise dünya 6’ncılığı elde etti. 2021 yılının mart ayında tekrar Türkiye şampiyonu olan Dönmez, 26 Kasım’da düzenlenecek olan dünya şampiyonası milli takım seçmelerine harılanmaya başladı. Çalışmalarına aralıksız devam eden dönmez yetkililerin kendilerine destek vermesini istedi. Dönmez, bu sporu 15 yıl amatör olarak sonrasında ise profesyonel yaptığını söyledi. Dönmez, "2018 yılında Türkiye 1’incisi, 2019 yılında Türkiye 2’ncisi ve aynı yılın aralık ayında dünya 6’ncısı oldum. 2021 Mart ayında tekrar Türkiye birincisi oldum ve Avrupa’ya gitmeye hak kazandım. Bu spor biraz masraflı bir spor, insan bazen zorlanıyor. İş adamlarımızın, yetkililerimizin desteğini bekliyorum. İlgililerin desteği ile başarılı olacağıma inanıyorum. Bu sporun maddi sıkıntısı olduğu için gündüzleri çalışarak akşamları da antrenörlük yaparak kendime belirli bir miktarda bütçe ayırmaya çalışıyorum. Şu an 26 Kasım’da dünya şampiyonası var, ona hazırlanıyorum. Büyüklerimizin desteğiyle elimden geldiğince başarılı olmaya çalışacağım. Türkiye genelinden bir tek ben katılacağım dünya şampiyonasına. İnşallah başarılı olacağım, kendime çok güveniyorum" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Van’da 112 Acil Çağrı Merkezine 1 yılda 2 milyon çağrı düştü

2021-09-07 00:00 - Sağlık

Afet bilincini geliştirmek üzere AFAD deprem simülasyon tırı forum AVM’de

2021-09-06 00:00 - Güncel

Yüksekova’da ’sarı altın’ hasadına başlandı

2021-09-07 00:00 - Ekonomi

TURKOVAC’tan güzel haber; aşılanan 36 kişide yan etki görülmedi

2021-09-07 00:00 - Sağlık

Zorunlu PCR testi uygulaması tartışmalı başladı

2021-09-06 00:00 - Sağlık

Uyku apnesi belirtileri ve tedavisi

2021-09-06 00:00 - Sağlık

Salgınla mücadelenin fedakâr savaşçıları: İkiz hemşireler

2021-09-07 00:00 - Sağlık

Prof. Dr. Oğuztürk’ten, ‘Mu’ varyantı açıklaması: “Pandeminin baskın varyantı olarak, hala Delta varyantını görmekteyiz”

2021-09-02 00:00 - Sağlık

Okul döneminde kahvaltı şart

2021-09-06 00:00 - Sağlık

Çocuklarda okul kaygısı ile başa çıkma yolları

2021-09-07 00:00 - Sağlık

İlgili Haberler

Köyceğizli kanocu Karahan, Dünya Şampiyonası’nda A Finali’ne yükseldi

11:14 - Spor

Beşiktaş, Salih Uçan ile yollarını ayırdı

13:27 - Spor

Fas, Hollanda’yı penaltılarla eleyerek son 16 turuna yükseldi

09:59 - Spor

Merkezefendi Basket, Basketbol Şampiyonlar Ligi kurasını bekliyor

09:43 - Spor

Amedspor’dan Savunmaya Güç Takviyesi

01:54 - Spor

Günün Manşetleri

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na Hamit Sümer Atandı

22:08 - Diyarbakır

Kardeş Acısına Dayanamadı

17:06 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Görev Değişimi

16:40 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Denetimlerinde Ceza Yağdı

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Doğal Ürünler Tezgâhların Gözdesi Oldu

16:12 - Diyarbakır