?>

İstanbul merkezli 25 ilde "Kuyu-8" operasyonu: 54 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 25 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "Kuyu-8" operasyonunda 54 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Asayiş - 2 yıl önce

Operasyonu sosyal  medya hesabı üzerinden duyuran Yerlikaya, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık" suçlamasıyla 25 ilde düzenlenen "Kuyu-8" operasyonlarında; sosyal medyada "Neslim Güngen" olarak bilinen Neslihan Güngen ve İnanç Güngen'in de içerisinde bulunduğu 54 şüphelinin yakalandığını belirtti.
Yerlikaya, "Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul merkezli Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık' suçlarına yönelik 134 farklı adrese düzenlenen operasyonda; Neslihan ve İnanç Güngen adlı şüphelilerin; sahte ustalık/kalfalık belgeleri düzenleyerek, vasıfları uygun olmayan kişilerin işyeri açmalarına aracılık ettikleri, sahte CE belgeleri düzenleyerek, herhangi bir UTS kaydı olmayan ve yönetmeliklere aykırı olarak ürettikleri cihazlarla ülke genelinde toplam 44 ayrı 'Taksirle Yaralama' suçuna sebep oldukları, açık kaynaklarda benzer içerikli 746 ayrı şikayetin yer aldığı dolandırıcılık suçundan elde edilen suç gelirini, diğer bayilerle yapılan anlaşmalar esnasında muvazaalı taşınır ve taşınmaz devirleri üzerinden aklamaya çalıştıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucu ilk belirlemelere göre, çok sayıda yasa dışı ilaç ve kozmetik ürün, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, belgeleri sahte olan medikal cihaz ve çok miktarda nakit paraya el konuldu." ifadesine yer verdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Sosyolog Günce: Selfie çekme merakı ciddi sorunlara yol açabilir

2024-07-06 10:49 - Bilim ve Teknoloji

Şanlıurfa'da hareket halinde alev alan tır söndürüldü

2024-07-04 15:17 - Güncel

Maymun çiçeği virüsü yayılıyor

2024-07-05 09:23 - Sağlık

Yolcu otobüsü ile hafif iicari araç çarpıştı: 3 yaralı

2024-07-09 00:13 - Asayiş

İşgalci ABD ve İngiltere, Yemen'e saldırdı

2024-07-05 00:14 - Dünya

13 ilde "Sibergöz-50" operasyonları: 24 gözaltı

2024-07-08 08:14 - Asayiş

Elazığ'da ormanlara girişler yasaklandı

2024-07-03 21:44 - Güncel

Malatya'da 100 dönüm alan yandı

2024-07-07 00:25 - Asayiş

Çıkan yangın evlere sıçramadan söndürüldü

2024-07-07 14:02 - Güncel

Karabük'te çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

2024-07-04 15:05 - Güncel

İlgili Haberler

Aydın açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

11:32 - Asayiş

Siirt’te seyir halindeki hafif ticari aracın motoru alev aldı

11:35 - Asayiş

Alkollü sürücü gazeteciye mermer taşı fırlattı

11:36 - Asayiş

Polis aranan 15 kişiyi denetimlerde yakaladı

11:42 - Asayiş

Bir anda patlayan trafo paniğe sebep oldu

09:52 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da kaldırım tepkisi

13:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Sıcaktan Bunalanlar Selman’a Akın Ediyor

13:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tarihi yerleşkede seyyar satıcı tartışması

11:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Ölü Bulunan Gülistan'ın 2 Katili tutuklandı

11:42 - Diyarbakır

Bağlar’da boş arazide dehşet

11:37 - Diyarbakır