?>

İstanbul Merkezli Sahte Fatura Operasyonu: 5 İlde 43 Gözaltı, Milyonlarca Liralık Kamu Zararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü vergi kaçakçılığı ve kara para aklama soruşturmasında, 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında mali müşavirlerin de bulunduğu 43 şüpheli gözaltına alındı, çok sayıda mal varlığına el konuldu.

Asayiş - 3 ay önce

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kapsamlı soruşturma kapsamında, vergi kaçakçılığı ve suçtan elde edilen gelirlerin aklanmasına yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosu koordinesinde yürütülen çalışmalarda, 5 ilde eş zamanlı baskınlar yapıldı ve 43 şüpheli gözaltına alındı.
Soruşturma dosyasına göre, şüphelilerin belirli bir organizasyon yapısı içerisinde, planlı ve sistematik biçimde hareket ettiği belirlendi. Yapılan teknik ve mali incelemelerde, çoğunluğunu mali müşavirlerin oluşturduğu şüphelilerin, gerçekte herhangi bir ticari karşılığı bulunmayan işlemler üzerinden 2020 ve 2021 yıllarında yaklaşık 6 milyar 971 milyon lira tutarında sahte fatura düzenlediği tespit edildi.
Bu sahte faturaların, komisyon karşılığında farklı şirketlere verildiği, şirketlerin söz konusu faturaları yasal defterlerine gider olarak kaydettiği ve bu yöntemle haksız KDV iadesi alındığı ortaya çıktı. Yapılan tespitlere göre, bu yöntemle kamunun yaklaşık 69 milyon 552 bin lira zarara uğratıldığı belirlendi.
Soruşturma kapsamında, suçtan elde edilen gelirlerin sahte faturalar aracılığıyla ticari faaliyet süsü verilerek dolaşıma sokulduğu, böylece ekonomik sistem içine dahil edilerek meşrulaştırılmaya çalışıldığı kaydedildi.
Operasyonlarda, örgütsel faaliyet yürüttüğü değerlendirilen 1 yeminli mali müşavir, 25 mali müşavir, 6 örgüt yöneticisi ile sahte faturaları kullanarak kamu zararına neden oldukları öne sürülen ve suç tarihi itibarıyla şirketlerin yönetici ya da ortağı konumunda bulunan 11 şüpheli hakkında gözaltı, arama ve mal varlıklarına el koyma işlemleri uygulandı.
Toplam 43 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, yetkililer vergi suçlarıyla mücadele ve kamu zararının önlenmesine yönelik soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz'de vurulan gemilerle ilgili iki ülkeye uyarı

2025-12-17 14:47 - Siyaset

Özgür Özel mezarı başında rakı içmişti

2025-12-16 18:59 - Siyaset

Esad'ın nerede ve nasıl yaşadığı ortaya çıktı!

2025-12-17 14:43 - Dünya

CHP lideri Özgür Özel rest çekti!

2025-12-12 14:23 - Siyaset

Asıl gerekçesi belli oldu! İmamoğlu’nun diploması neden iptal edildi?

2025-12-12 14:47 - Siyaset

Yeni İttifak Mı Geliyor! Erbakan 3 Partinin İsmini Saydı

2025-12-18 13:42 - Siyaset

Kızıldeniz'de Tehlikeli Kaza: Savaş Jeti Denize Düştü

2025-12-18 13:46 - Asayiş

Herkes Oradaydı... Gülşah Durbay’a Gözyaşlarıyla Veda

2025-12-17 14:41 - Siyaset

Hatay’da 4.2 büyüklüğünde deprem!

2025-12-16 13:44 - Bölge

'Neler Oluyor Hayatta' Hakan Ural neden yok?

2025-12-12 14:24 - Güncel

İlgili Haberler

Haberden bir saat sonra yangın çıktı

13:08 - Asayiş

Bursa’da bin 39 adet sentetik hap ele geçirildi

13:08 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

13:10 - Asayiş

Mobilya deposunda yangın

13:17 - Asayiş

Yaya Kazası Can Aldı: Sürücü Gözaltında

21:27 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır