?>

İşyerlerini kapatıp günlerdir deprem bölgesinde gönüllü hizmet yürütüyorlar

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay'da HÜDA PAR Gaziosmanpaşa ilçe yönetiminden 5 kişi günlerdir gönüllü olarak depremzedelere hizmet veriyor.

Güncel - 3 yıl önce

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yaraları sarılmaya devam ediliyor.
Depremlerden en çok etkilenen illerden olan Hatay'da evleri yıkılan ya da ağır hasarlı olan binalardan çıkan vatandaşlar kurulan çadırkent ve konteynırlarda yaşamlarını sürdürüyor.
Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için Avrupa Yetim Eli Derneği, Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı ve IHO EBRAR tarafından kentin çeşitli noktalarında kurulan hizmet noktalarında çok sayıda gönüllü hizmet veriyor.
Yürütülen hizmetlere katkı sunmak için İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinden kalkıp gelen HÜDA PAR İlçe Başkanı Hüseyin Yalçın ve yönetimi günlerdir Hatay'ın merkez Defne ilçesinde kurulan hizmet noktasında çalışıyor.
Sundukları katkı ile ilgili kısa bir açıklama yapan HÜDA PAR Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Yalçın, "İstanbul'dan gönüllü olarak geldik yaklaşık 8 gündür burada Umut Kervanı Vakfı bünyesinde hizmet veriyoruz. Burada özellikle eski Hatay, Antakya bölgesi, Asi Nehri'nin diğer tarafı resmen harap olmuş. Kısmen çadır kentleri de dolaştık, hakikaten insanların durumları çok iyi değil. Depremzedelerin neredeyse bütün ihtiyaçları karşılanıyor, sıcak aş ikramı oluyor." dedi.
Çalışmalar sırasında zaman zaman hüzünlendiklerini belirten Yalçın, "3 çocuk sahibiyim ve İstanbul'da esnafım yüreğim dayanmadı arkadaşlarımızla birlikte geldik. 5 kişilik bir ekiple hem mutfakta aşçılarımıza yardım ettik yeri gediğinde bulaşık yıkadık yeri geldiğinde depremzedlerimiz ile hüzünlendik yeri geldiğinde depremzedeler ile aynı sofrada yemek yedik. Ama inanın şükrü hakkı ile eda etmenin bir yeridir burası." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Adana'da 3,9 büyüklüğünde deprem

2023-03-21 12:12 - Güncel

Togg T10x siparişi 41 bine ulaştı

2023-03-20 08:34 - Güncel

Nakliye yapılan kamyonun içindeki buzdolabından 81 kilo skunk ele geçirildi: 4 kişi tutuklandı (Videolu)

2023-03-20 10:21 - Güncel

Bakan Özer, Malatya'da depremzede öğretmenlerle iftarda bir araya geldi

2023-03-25 00:46 - Güncel

Diyarbakır'da minibüs şarampole yuvarlandı: 9 yaralı

2023-03-25 14:07 - Güncel

YSK'nın yurt dışı sandıklarına ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de

2023-03-20 07:57 - Güncel

Yılın 4'üncü buluşmasını gerçekleştirdiler

2023-03-21 02:10 - Siyaset

Bakan Kurum: 17 bin 902 konutumuzun temelini yarın Kahramanmaraş’ta atacağız

2023-03-23 15:27 - Güncel

Hangi Cumhurbaşkanı adayı kaç imza topladı?

2023-03-24 06:07 - Güncel

Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 49 bin 589 oldu

2023-03-18 20:15 - Güncel

İlgili Haberler

ATM’de bulduğu parayı zabıtaya teslim etti

10:35 - Güncel

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği

10:39 - Güncel

Geleceğin moda tasarımcıları sertifikalarını aldı

10:42 - Güncel

Yıkım sırasında dikkat çeken hassasiyet

10:45 - Güncel

Sokağı istila eden arılara denk gelen arıcı, oğulu korkmadan çıplak elle topladı

10:37 - Güncel

Günün Manşetleri

Su Kuyusundan Acı Haber

17:08 - Diyarbakır

Çınar'daki Anız Yangınında Leylek Telef Oldu

15:09 - Diyarbakır

Hevsel Kupası 2026 Sonuçları Açıklandı

14:59 - Diyarbakır

Uzmandan Antibiyotik Uyarısı

13:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 8 Katlı Apartmanın Çatı Katında Yangın

13:13 - Diyarbakır