?>

İzmir’de Polis Karakoluna Kanlı Saldırı: Gözaltılar 6’ya Yükseldi, İran Uyruklu Şüpheli İstanbul’da Yakalandı!

İzmir Balçova’da sabah saatlerinde yaşanan dehşet verici saldırıda iki polisimiz şehit düştü, iki polis ve bir sivil yaralandı. Pompalı tüfekle karakola giren 16 yaşındaki E.B. ve bağlantılı olduğu belirlenen İran uyruklu Khaleg Nooriborojerdi, polis operasyonları sonucu yakalandı. Gözaltı sayısı olayın boyutunu ortaya koyarcasına 6’ya yükseldi.

Güncel - 1 yıl önce

Karakol Saldırısı Anbean Kamerada
Balçova Salih İşgören Polis Merkezi Amirliği’ne sabah saatlerinde giren maskeli saldırgan E.B., nöbet kulübesine peş peşe ateş etti. İlk kurban polis memuru Hasan Akın olurken, silah sesleri karakolda kaosu başlattı. Polislerle saldırgan arasında çıkan çatışmada 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Muhsin Aydemir de şehit düştü. Yaralanan polisler Ömer Amilağ ve Murat Dağlı ile bir sivil vatandaş hastaneye kaldırıldı. Amilağ’ın durumu kritik.
Olayın ardından kaçan E.B., yaralı olarak yakalandı ve tedavi altına alındı. Aynı soruşturma kapsamında saldırganın babası ve annesi ile birlikte iki arkadaşı daha gözaltına alındı. İran uyruklu Khaleg Nooriborojerdi ise İstanbul Esenyurt’ta düzenlenen operasyonla ele geçirildi.
İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanından Açıklamalar
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Milletimizin başı sağ olsun. Balçova’daki menfur saldırıda iki kahramanımız şehit oldu, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Olayın şüphelisi E.B. yakalandı. Soruşturma devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise 2 Cumhuriyet başsavcı vekili ve 6 Cumhuriyet savcısının saldırı soruşturmasına görevlendirildiğini duyurdu.
Vali Elban’dan Saldırı Detayları
İzmir Valisi Süleyman Elban, saldırının 16 yaşındaki lise öğrencisi tarafından düzenlendiğini açıkladı. Elban, saldırganın babasına ait 10 yıl önce alınmış ruhsatlı bir pompalı tüfekle karakola ateş açtığını belirtti.
Mahallede Dehşet Anları
Saldırının yaşandığı mahallede oturan Ahmet Babacan, “Sabah silah seslerini duydum. Komşularımızı uyardık, sokağın sonuna doğru kaçtı. Polislere teslim ettik. Pompalı tüfek ve mermileriyle dehşet saçtı” diye konuştu.
Yayın Yasağı Getirildi
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili görsel, yazılı ve internet medyasında yayın yasağı getirdi. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülüyor.
İzmir’deki bu kanlı saldırı, güvenlik güçleri ve mahalle sakinlerini alarma geçirdi. Polis teşkilatı ve halk, yaşananların şokunu üzerinden atmaya çalışıyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 2025-2026 okul servis ücretleri açıklandı

2025-09-07 10:56 - Diyarbakır

Tu Dibini Ana Ne Demek?

2025-09-08 18:47 - Güncel

FIVB Ne Demek?

2025-09-04 18:22 - Spor

Diyarbakır Surları: Tarihin Eşsiz Mirası ve 2025 Restorasyon Gelişmeleri

2025-09-03 09:42 - Diyarbakır

Acceleration Burst Ne Demek?

2025-09-06 15:59 - Bilim ve Teknoloji

Reversal Ne Demek?

2025-09-04 18:19 - Güncel

Almond Mom Ne Demek?

2025-09-05 18:52 - Güncel

Prison Break Netflix'ten Neden Kaldırılıyor?

2025-09-04 17:39 - Güncel

Cömert Giyim’in sahibi Murat Cömert’in yeğeni Damla Cömert kimdir, neden öldü?

2025-09-06 15:36 - Güncel

Gut Hastalığına Karşı Et ve Alkol Uyarısı

2025-09-05 10:51 - Sağlık

İlgili Haberler

Okul ve çevrelerinde güvenlik tedbirleri değerlendirildi

10:04 - Güncel

Kemaliye’de kadınlar pestili imece usulü hazırlıyor

10:05 - Güncel

TOKİ projesinde çalışmalar sürüyor

10:08 - Güncel

Vali Yardımcısı Cehveroğlu, Uluslararası Gençlik Merkezi’nde inceleme yaptı

11:43 - Güncel

Malatya’nın geleceğine 43 yeni spor ve gençlik yatırımı

11:50 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da karpuz heyecanı başlıyor

10:25 - Diyarbakır

Yavru köpeklerin yardımına duyarlı vatandaş yetişti

09:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da dikkat çeken tesadüf

21:58 - Diyarbakır

Sur’da siyah taş geleneği yeniden yükseliyor

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır’da deprem sonrası Valilikten açıklama

14:20 - Diyarbakır