?>

Kadınlar için eğitimler başlıyor

Adıyaman Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen NEET projesi çerçevesinde 200 genç kadının iş gücü piyasasına kazandırılması adına eğitimler 20 Kasım’da başlıyor.

Eğitim - 3 yıl önce

Adıyaman Belediyesi tarafından ’Ne eğitimde ne istihdamda olan 15-29 yaş aralığındaki gençler (NEET) projesi’ dolayısıyla 200 genç kadının faydalanacağı eğitimler hakkında hazırlanan sunuma, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Hacı Dikmen, Adıyaman AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saliha Diler, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.
Yapılan sunumda aktarılan bilgiler çerçevesinde Adıyaman Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında yayınladığı ilanlarla seçilen ve şartları arasında 15-29 yaş aralığında olan, eğitim hayatını tamamlamış ya da yarıda bırakmış ve hiçbir işte çalışmıyor olan kadınların başvurabildiği NEET projesi, 20 Kasım’da Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ASGEM’de Halk Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirdiği usta öğreticiler ile eğitimlerine başlayacak.
Kadınların iş gücü piyasasına kazandırılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen proje kapsamında 15-29 yaş aralığındaki kadınlara konfeksiyon eğitimi, girişimcilik eğitimi, kariyer eğitimi, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilecek.
Adıyaman Belediyesi’nin desteğiyle toplam 302 bin avro hibe ile yürütülen projede eğitim 44 gün sürecek ve genç kadınlara eğitim süresi boyunca günlük 10 euro ücret ödenecek. 44 Günlük eğitimin tamamlanmasının ardından kursiyerlere iş bulana kadar 4 ay boyunca ayda 50 euro ücret desteği devam edecek.
Kadın istihdamında Avrupa’nın çok daha gerisinde olunduğunu vurgulayan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, “Türkiye olarak kadın istihdamında Avrupa’nın çok gerisindeyiz ve bu çerçevede kadınlarımızı özellikle genç kadınlarımızı istihdam etmek zorundayız. Bu proje çerçevesinde özellikle 15-29 yaş arasındaki gençlerin istihdama kazandırılması noktasında paydaş olarak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu tür projelerden faydalanmamız lazım ve bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu. (İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Kayapınar Kaymakamı Arif Karaman'ın babası vefat etti

2023-11-09 11:06 - Güncel

KARAYOLU İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR

2023-11-15 03:00 - Resmi ilanlar

Mardin’in beyaz elmas’ı

2023-11-15 13:39 - Kültür Sanat

Bebekler ne zaman kendi kendine yemeye başlamalı?

2023-11-09 12:52 - -

Siyonist işgal rejiminden Suriye'ye saldırı

2023-11-09 15:00 - -

Sıcaklık düşüyor, yağışlı havalar geliyor

2023-11-15 10:50 - -

Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Fettuh, Türkiye'ye geliyor

2023-11-09 10:37 - -

Siyonist rejimin saldırılarında Gazze'deki 41 binden fazla konut yıkıldı

2023-11-13 10:18 - -

Refah Sınır Kapısı yeniden açılacak

2023-11-12 14:50 - -

"Gazze Destek Çadırı" ziyaret edilmeye devam ediyor

2023-11-13 12:36 - -

İlgili Haberler

EBYÜ’de 3 bin 150 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı

10:53 - Eğitim

Turkcell Akademi’ye global ölçekte ödül

10:58 - Eğitim

12 Haziran'da okullar tatil edilecek Mi

14:12 - Eğitim

Necmettin Erbakan Üniversitesi uluslararası arenada yükselişini sürdürdü

12:35 - Eğitim

O ilimizde 459 milyon liralık kütüphane yapılacak

10:20 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır