?>

Kadınlar işgal rejiminin katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi için toplandı

Üsküdar’da toplanan kadın aktivistler; Batı Şeria'da yahudilerin gasp ettiği ev ve arazilerin genişletilmesini protesto ettiği esnada işgal rejiminin keskin nişancıları tarafından katledilen Türkiye uyruklu ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi için bir araya geldi.

Güncel - 2 yıl önce

Aksa Kadınları Derneği öncülüğünde Üsküdar Şemsipaşa Camii önünde bir araya gelen bir grup kadın, işgal rejiminin Batı Şeria’da katlettiği Türkiye uyruklu ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi için bir araya geldi.
Sahilden geçen yerli ve yabancı turistlerin de destek verdiği protesto etkinliğinde, işgal rejimi ve ABD aleyhine, Filistin halkı lehine sloganlar atıldı.
Aksa Kadınları Derneği Başkanı Müyesser Yağız, toplanan kadınlar adına bir konuşma gerçekleştirdi.
“Ayşenur bizim kızımız, bizden biri”
"Ayşenur Ezgi içimizden biri" şeklinde konuşmasına başlayan Yağız, “Ayşenur Ezgi; Antalyalı, Almanya'da doğdu, Amerika'da yetişti lakin özünü oluşturan insanlığı ve İslamlığı hiçbir zaman unutmadı. Bana ne demedi, soluğu Filistin'de aldı. Ayşenur Ezgi’yi içten içe üzen bir şey vardı; aynı kendi yoldaşı Rachell Corrie gibi ‘zulüm bizdense ben bizden değilim’ dedi ve soluğu Filistin'de aldı. Filistin'de Batı Şeria'da 2 gün önce sadece zeytin ağaçlarını koruduğu için, sadece işgalci terör örgütü israile karşı çıktığı için israilli keskin nişancıların hedefi oldu. Ayşenur bizim kızımız, bizden biri.” dedi.
“Her gün yüzlerce Narin öldürülüyor, her gün yüzlerce Narin israil zindanlarında tecavüze uğruyor”
Filistin meselesinin insanlık meselesi olduğunu vurgulayan Yağız, “Unutmayalım, 11 ay doldu. Bakın bugün hepimiz güne çok üzgün başladık. Ne yazık ki çok elim bir hadise, Diyarbakır'da Narin kızımızın cesedi bulundu, yüreğimiz yanıyor ama şunu unutmayalım; Filistin'de 11 aydır 100 binin üzerinde şehit var. Her gün yüzlerce Narin öldürülüyor, her gün yüzlerce Narin israil zindanlarında tecavüze uğruyor. Erkeklere copla işkence ediliyor. İnsanlık bunun neresinde?” diye sordu.
“Ey ticareti kesmeyenler, iş birliğine devam edenler unutmayın tarih sizi kara harflerle yazacak”
İşgal rejimi ile devam eden ticaret iddialarına sert tepki gösteren Yağız, “İşgale karşı ticareti durdurun. İşgale karşı iş birliğini durdurun. Kahrolsun Amerika, kahrolsun israil ve israille iş birliği yapan herkes. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum, siyasilere sesleniyorum; tarihte kara bir leke olarak anılacak. Elbet bu savaş bitecek, elbet bu zulüm bitecek. Ve biz inanıyoruz, Ayşenur Ezgi gibi inanıyoruz; Filistin halkı, Gazze halkı özgür olacak. Ama siz ticareti kesmeyenler, iş birliğine devam edenler unutmayın tarih sizi kara harflerle yazacak, tarih sizi kötü anacak. Bu zulme karşı ses çıkarmayanların hepsi hesap verecek.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Bismil ilçe emniyet müdürü göreve başladı!

2024-09-06 20:39 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil otobüs saatleri

2024-09-05 21:01 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yeni eğitim yılı coşkuyla başladı

2024-09-09 15:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Surlardaki Kalp Figürü Ne Anlam Taşıyor

2024-09-06 14:06 - Diyarbakır

Diyarbakır Olay Gazetesinden Bismil ilçe emniyet müdürü Bilen'e ziyaret

2024-09-06 19:41 - Diyarbakır

Yavuz Sultan Selim’in Mirası Diyarbakır

2024-09-07 11:17 - Diyarbakır

Diyarbakır'da kaç ilçe ve mahalle var?

2024-09-02 22:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kadınlar'a özel proje!

2024-09-05 23:14 - Diyarbakır

Düğünden dönen aile Bismil'de kaza yaptı, 2’si ağır 7 yaralı

2024-09-03 19:44 - Diyarbakır

Diyarbakır şehidi son yolculuğuna uğurlandı

2024-09-04 15:51 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Sezon öncesi ulaşım ve güvenlik masaya yatırıldı

23:26 - Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Mesajı

21:52 - Güncel

İstanbul’da genç iletişimciler iftar programında buluştu

21:44 - Güncel

Meteoroloji Ankara'yı uyardı

14:05 - Güncel

Fiyatıyla dikkat çeken kurutulmuş bamya 3 bin 500 TL’ye satılıyor

10:48 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Konut Satışları Yüzde 31 Arttı: İkinci El Piyasası Öne Çıktı

14:01 - Diyarbakır

Tarladan Geçen Domuz Sürüsü Kamerada

13:53 - Diyarbakır