?>

Kadınların ürettiği el emeği ürünler ev ekonomisine katkı sağlıyor

Eskişehir Üreten Kadınlar Platformu’nda el emeği ürünler yapan kadınlar, açtıkları stantlarda yiyecekten takıya, örgüden seramiğe kadar el yapımı ait pek çok ürünü vatandaşlarla buluşturuyor.

Güncel - 1 yıl önce

Eskişehir Üreten Kadınlar Platformu’nda el emeği ürünler yapan kadınlar, açtıkları stantlarda yiyecekten takıya, örgüden seramiğe kadar el yapımı ait pek çok ürünü vatandaşlarla buluşturuyor.

Eskişehirli kadınlar tarafından yapılan el emeği ürünler, Üreten Kadınlar Platformu’nda yer buluyor. Kadınların evlerinde ürettikleri pek çok el emeği gıda ve eşya, kurulan stantlarda vatandaşların beğenisine sunuluyor. Yaklaşık 2 senedir her ay, Eskişehir’in farklı bir noktasında kurulan stantlar bu ay ise Taşbaşı Çarşısı önünde vatandaşlarla buluşuyor. Stantlarda sergiledikleri ürünlerle birlikte maddi kazanç sağlayan kadınların, el emekleri ve başarıları da ayrıca değer görmeye devam ediyor.
"Kadınlar hem aile bütçesine katkıda bulunmak hem de el emeklerini herkesle paylaşabilmek için gelip burada stant açabilirler"

Eskişehir Üreten Kadınlar Platformu üyelerinden Nurten Komsuoğlu, stantlarda pek çok çeşit ürünün yer aldığını belirterek, vatandaşlardan gelen geri dönüşlerin de olumlu yönde olduğunu dile getirdi. Yirmiye yakın stantta pek çok çeşit ürün sergilendiğini ifade eden Komsuoğlu, "Buradaki bütün arkadaşlarımız el emeği ürünler üretiyor. Bu şekilde aile bütçesine de destek olmuş oluyoruz. Stantlarımız her ay belediyenin uygun gördüğü bir noktada kuruluyor. Bugün de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla stantlarımızı bayraklarla süsledik. Vatandaşlarımızın ilgisi de çok güzel, satışlarımız iyi gidiyor. Ziyaretçilerimiz aldıkları ürünlerden memnun kalıyorlar. Burada kendi el emeğimiz olan takılar, çantalar ve örgü aksesuarlar gibi birçok çeşit ürün var. Bu vesileyle Eskişehirli tüm kadınlarımıza seslenmek istiyorum. Hem aile bütçesine katkıda bulunmak hem de el emeklerini herkesle paylaşabilmek için gelip burada stant açabilirler, kapımız herkese açık" şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ege Denizi’nde 4,9 büyüklüğünde deprem

2025-05-13 10:05 - Güncel

Diyarbakır’da dolu felaketi: Karpuz ve kavun tarlaları büyük zarar gördü

2025-05-17 11:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da lüks otomobil devrilen ağacın altında kaldı

2025-05-12 15:52 - Diyarbakır

Edirne’de Galatasaray taraftarından ilginç şampiyonluk kutlaması

2025-05-19 04:22 - Spor

Batman’da seyir halindeki tır alev aldı

2025-05-14 11:52 - Asayiş

Dicle’de ortaokul öğrencileriyle bilim söyleşisi gerçekleştirildi

2025-05-14 09:27 - Diyarbakır

Diyarbakır'da karpuz ne zaman çıkıyor

2025-05-14 14:58 - Diyarbakır

Timsah Kanyonu’nda Doğa ile Buluşma

2025-05-13 14:33 - Diyarbakır

Altı Nokta Körler Derneği Gençlik Meclisi Ankara’da buluştu

2025-05-18 13:03 - Güncel

Hacılar’da el emeği göz nuru eserler sergilendi

2025-05-17 10:32 - Güncel

İlgili Haberler

İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

09:50 - Güncel

ADÜ Rektörü Kent, devam eden çalışmaları inceledi

09:53 - Güncel

Bilecik’te emekli olan polis memuru Taner’e plaket takdim edildi

09:53 - Güncel

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Van semalarında hilal ay ve Venüs’ten görsel şölen

00:06 - Güncel

Günün Manşetleri

Halı sahada kavga Diyarbakır dahil 3 ili kaçırdı

01:36 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii’nde Asırları Aşan Zaman Tanığı

23:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Kalbi Ulu Cami, Yaz Akşamlarında Ziyaretçi Akınına Uğruyor

23:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Karpuz Fiyatları Çakıldı: Kilosu 15 Liraya Kadar Geriledi

23:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kavurucu Sıcaklık: Termometreler 42 Dereceyi Gördü

23:07 - Diyarbakır