?>

Kahramanmaraş Stadyumu yükseliyor

Kahramanmaraş’ta geniş fuaye alanları, sosyal donatıları ve modern altyapısıyla kente hizmete verecek olan yeni stadyumun inşaat çalışmaları sürüyor.

Spor - 8 ay önce

Kahramanmaraş’ın özlemle beklediği modern stadyumun inşasına start verildi. 30 Haziran’da gerçekleştirilen ihalenin ardından yapımına başlanan 17 bin 500 kişilik stadyum, şehrin spor altyapısına çağ atlatacak yeni bir yatırım olarak yükseliyor. Dulkadiroğlu İstasyon Mahallesi’nde hayata geçirilen projede, temel hazırlık sürecinin tamamlanmasıyla birlikte demir ve betonarme uygulamalarında önemli ilerleme kaydedildi. Sahada yoğun şekilde sürdürülen çalışmalar sonucunda stadyumun temel ve altyapı imalatları büyük ölçüde tamamlanırken tribün bloklarının ilk taşıyıcı elemanları da yükselmeye başladı. Toplam 2 Milyar TL’lik yatırım bedeline sahip proje; 17 bin 500 seyirci kapasiteli tribünün yanı sıra modern localar, geniş ve fonksiyonel fuaye alanları, sosyal donatı birimleri, spor salonları ve modern bir stadyumda bulunması gereken tüm teknik altyapı unsurlarını bünyesinde barındıracak. Sadece spor karşılaşmalarına değil, kültürel ve sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapması planlanan stadyum, tamamlandığında Kahramanmaraş’ın sportif kapasitesini artırırken aynı zamanda şehrin ekonomik ve sosyal hayatına da canlılık kazandıracak. Bölgesel ölçekte bir çekim merkezi olması hedeflenen proje, şehre yeni bir marka değer kazandıracak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Vali Mükerrem Ünlüer ile birlikte stadyumun inşaat alanını ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Görgel ve Vali Ünlüer, projeye ve mevcut çalışmalara ilişkin Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir’den bilgi aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, "Kahramanmaraş’ımızın yıllardır beklediği bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 30 Haziran’da yapılan ihalenin ardından yüklenici firma sahaya hızlı bir şekilde intikal etti ve bugün itibarıyla temel ve altyapı imalatlarında önemli bir mesafe kat edilmiş durumda. Tribün bloklarının taşıyıcı elemanlarının yükselmeye başlaması, sürecin ne kadar planlı ve güçlü ilerlediğinin en somut göstergesi. Bu stadyum sadece maç izlenecek bir yapı olmayacak; locaları, geniş fuaye alanları, sosyal donatıları ve modern altyapısıyla şehrimize katkı sunacak. Amacımız, gençlerimizin sporla daha fazla buluştuğu, Kahramanmaraş’ın bölgesel anlamda güçlü bir spor merkezi haline geldiği bir şehir inşa etmek. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza ve tüm emeği geçenlere şehrim adına şükranlarımı sunuyorum. Kahramanmaraş’a yakışır, gurur duyacağımız bir eseri daha hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Tarihi Bir Mekân: Şeyh Tahir Halvet Baba Türbesi

2025-11-17 15:21 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Lahor Bitkisiyle Yapılan Mardin Badem Şekerleri İlgi Görüyor

2025-11-18 15:03 - Diyarbakır

AB’den ABD’nin 28 maddelik barış planı üzerinde çalışılması gerektiği duyurusu

2025-11-22 18:43 - Dünya

Zahide öğretmen 3 öğrencisine ışık oluyor

2025-11-24 07:43 - Eğitim

Mansur Yavaş’tan Mecliste Gergin Anlar ve Ulaşımda “Ücretsiz Taşıma” Mesajı

2025-11-21 15:40 - Siyaset

İmralı kararı sonrası CHP'de şok istifa

2025-11-23 13:43 - Siyaset

Yeniden Refah Partisi'nde "İstifa depremi"! O ildeki 5 ilçe başkanı birden bıraktı

2025-11-22 15:36 - Siyaset

2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde günün sonuçları

2025-11-19 01:12 - Spor

Japonya’da Şiddetli Yangın: 170 Ev Zarar Gördü, Yüzlerce Kişi Tahliye Edildi

2025-11-19 10:41 - Dünya

Hani’de Yeni Devlet Hastanesinde Geri Sayım

2025-11-17 15:46 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Eskişehir ANALİG Ragbi takımı namağlup Türkiye şampiyonu oldu

11:47 - Spor

100 çocuk GenBeşiktaş ailesine katıldı

11:53 - Spor

Buzda kıran kırana maçlar

13:31 - Spor

Mbaye Diagne'den Dikkat Çeken Sözler

12:52 - Spor

Sivas SEM’den altın başarı

10:27 - Spor

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır