?>

Kahta Belediyesi engelli bireyler için önemli adımlar atıyor

Adıyaman Kahta Belediyesi engelli bireyler için önemli bir adım atıyor.

Siyaset - 1 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Yaşlılar Şube Müdürü Eyyüp Yıldız ve proje ekibi, Kâhta’da ampüteli ve işitme engelli bireylere yönelik hayata geçirilecek projeler hakkında istişarelerde bulunmak üzere Kâhta Belediye Başkanı M. Can Hallaç’ı ziyaret etti.
Görüşmede, Kahta’da engelli vatandaşlara yönelik hizmetleri geliştirmek amacıyla Protez ve Ortez Koordinasyon Merkezi kurulması konusu ele alındı. Gaziantep Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi desteğiyle hayata geçirilmesi planlanan bu merkezde, engelli bireylerin protez ve ortez ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.
Engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan bu proje kapsamında, belediye olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülecek çalışmalar planlandı. Yapılacak iş birliğiyle, ihtiyaç sahibi bireylerin protez ve ortez teminine erişimi kolaylaştırılacak.
Kahta Belediye Başkanı M. Can Hallaç, "Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, onlara daha konforlu ve erişilebilir bir hayat sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Engelsiz bir Kâhta için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Belediye yetkilileri, önümüzdeki süreçte ilgili kurumlarla ortak projeler geliştirerek, Kâhta’daki engelli bireylerin desteklenmesine yönelik yeni adımlar atacaklarını belirtti.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Haftalık Hava Durumu Değişkenlik Gösteriyor

2025-02-09 15:39 - Diyarbakır

Aydın’da kaçak sigara operasyonu

2025-02-13 20:28 - Asayiş

İki ülkeye sınırı olan köyün sakinlerinin Kalkınma Yolu Projesi heyecanı

2025-02-14 10:27 - Ekonomi

Diyarbakır’ın 1960’taki Hali Ortaya Çıktı!

2025-02-11 10:36 - Diyarbakır

Kapan ailesinin mutlu günü

2025-02-11 11:23 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın o ilçesinde 1 gün eğitime ara verildi

2025-02-12 10:51 - Diyarbakır

O ilimizde toplu taşımaya dev zam

2025-02-10 15:51 - Bölge

EĞil'de TOKİ'nin 2. Etap Konut Projesi Hayata Geçiyor

2025-02-11 10:56 - Diyarbakır

Acarkent köyünün bataklık ve fay hattı üzerine kurulduğu iddiası

2025-02-08 09:28 - Güncel

Eğil’de kar esareti!

2025-02-12 14:30 - Diyarbakır

İlgili Haberler

6 vekil hakkında fezleke süreci

13:00 - Siyaset

6 Yeni Beldede Seçim Heyecanı

12:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlamlı hediye

09:29 - Siyaset

Depremin vurduğu Malatya’ya 35 milyarlık altyapı hamlesi

09:30 - Siyaset

MHP'den DEM Parti’ye bayram ziyareti

11:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır