?>

Kahta Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne Öğrencilerden Anlamlı Ziyaret

Siyaset - 1 yıl önce

Adıyaman’ın Kahta İlim Yayma Cemiyeti Marifet Okulu öğrencileri, hafta sonu Kahta Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
Ziyaret, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve veteriner hekimlik mesleği hakkında bilgi vermek amacıyla gerçekleştirildi.
Kahta Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Sorumlu Veteriner Hekimi İbrahim Arıtay ve ekibi, öğrencilere bakım evinin işleyişi ve veteriner hekimlik mesleğiyle ilgili kapsamlı bilgiler sundu. Öğrenciler, sokakta bakıma muhtaç, yaralı ve hasta hayvanlarla ilgili tedavi süreçleri hakkında detaylı bilgilendirmeler aldı. Ayrıca, kedi ünitesine gösterilen özel ilgi, çocukların bu alandaki farkındalıklarını artırdı. Ziyaretin ardından öğrenciler, Kahta Belediyesi tarafından yeni kurulan çocuk oyun alanında eğlenceli vakit geçirdi.
Öğrencilere, sokakta gördükleri hasta ve bakıma muhtaç hayvanlar için Kahta Belediyesi’nin 185 hattını arayarak ihbarda bulunabilecekleri ve bu sayede hayvan ambulansının, yaralı ve hasta hayvanları alarak bakım merkezine getireceği bilgisi verildi. Tedavi süreci ise veteriner hekimlerin denetiminde gerçekleştirileceği aktarıldı.
Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, "Kahta Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde Çocuklarımıza özel kurduğumuz oyun alanı ve can dostlarımızın yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik yaptığımız çalışmalar sayesinde eksiklikler giderilmiştir. Barınakta kedi ve köpek üniteleri bulunmaktadır ve tüm bakım işlemleri veteriner hekim kontrolünde yapılmaktadır. Bu ziyaret, çocuklarımıza hayvan sevgisini ve onların yaşam haklarını anlatmak için önemli bir fırsat oluşturdu. Çocuklarımıza hayvan sevgisini yaşatmaya devam etmek için Kahta Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimize tüm çocukları ve ailelerini bekliyoruz. Ayrıca, bu anlamlı ziyaretin eğitimin bir parçası haline gelmesinde katkı sağlayan öğretmen ve okul idarecilerine teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yaşlıların maaşlarını eksik ödeyen banka çalışanına yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı

2025-02-19 17:47 - Asayiş

Diyarbakır’da Boşanma Sayısı 55 Kat Arttı!

2025-02-24 15:43 - Diyarbakır

Kars’ta hasta buzağısını aracıyla veterinere getirdi

2025-02-22 14:48 - Güncel

2025'te Madeni Para Üretimi Dönüşüme Giriyor

2025-02-21 14:00 - Ekonomi

Kayseri’de berber ve kuaför ücretlerine zam

2025-02-20 13:37 - Ekonomi

Çarşambalılar Derneği: "Sanata ve sanatçıya desteğimiz büyüyerek devam edecek"

2025-02-24 12:57 - Kültür Sanat

Diyarbakır’da 200 çocuk ve ergen hasta Teknoloji ve Davranışsal Bağımlılığı Biriminde tedavi aldı

2025-02-21 10:23 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın en zenginleri nerede yaşıyor

2025-02-18 14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Olay Gazetesi’nden Başkan Karadeniz’e Ziyaret  

2025-02-19 14:40 - Diyarbakır

​​​​​​​Üniversite Öğrencilerine Dicle Elektrik'te kariyer fırsatı

2025-02-24 11:26 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı kabul

23:13 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AK Parti’ye ziyaret

17:15 - Siyaset

Miniklere bisiklet hediyesi

14:03 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Bizim görevimiz hain darbe girişimini yapanların bir daha teşebbüs etmemesini sağlamak"

14:08 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Ukraynalı mevkidaşı Sibiha ile görüştü

10:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

Namağlup Diyarbakır Rüzgârı

17:12 - Diyarbakır

Hani Devlet Hastanesi’nde Yeni Dönem

15:05 - Diyarbakır

Şampiyon At Dicle Üniversitesi'nde Tedaviye Alındı

15:01 - Diyarbakır

Doğu ve Güneydoğu'nun En Köklü Eğitim Fakültesi Yeni Döneme Hazır

14:56 - Diyarbakır

Diyarbakır'da DOA projesine yerel esnaftan destek

13:56 - Diyarbakır