?>

Kahta Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne Öğrencilerden Anlamlı Ziyaret

Siyaset - 2 yıl önce

Adıyaman’ın Kahta İlim Yayma Cemiyeti Marifet Okulu öğrencileri, hafta sonu Kahta Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
Ziyaret, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve veteriner hekimlik mesleği hakkında bilgi vermek amacıyla gerçekleştirildi.
Kahta Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Sorumlu Veteriner Hekimi İbrahim Arıtay ve ekibi, öğrencilere bakım evinin işleyişi ve veteriner hekimlik mesleğiyle ilgili kapsamlı bilgiler sundu. Öğrenciler, sokakta bakıma muhtaç, yaralı ve hasta hayvanlarla ilgili tedavi süreçleri hakkında detaylı bilgilendirmeler aldı. Ayrıca, kedi ünitesine gösterilen özel ilgi, çocukların bu alandaki farkındalıklarını artırdı. Ziyaretin ardından öğrenciler, Kahta Belediyesi tarafından yeni kurulan çocuk oyun alanında eğlenceli vakit geçirdi.
Öğrencilere, sokakta gördükleri hasta ve bakıma muhtaç hayvanlar için Kahta Belediyesi’nin 185 hattını arayarak ihbarda bulunabilecekleri ve bu sayede hayvan ambulansının, yaralı ve hasta hayvanları alarak bakım merkezine getireceği bilgisi verildi. Tedavi süreci ise veteriner hekimlerin denetiminde gerçekleştirileceği aktarıldı.
Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, "Kahta Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde Çocuklarımıza özel kurduğumuz oyun alanı ve can dostlarımızın yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik yaptığımız çalışmalar sayesinde eksiklikler giderilmiştir. Barınakta kedi ve köpek üniteleri bulunmaktadır ve tüm bakım işlemleri veteriner hekim kontrolünde yapılmaktadır. Bu ziyaret, çocuklarımıza hayvan sevgisini ve onların yaşam haklarını anlatmak için önemli bir fırsat oluşturdu. Çocuklarımıza hayvan sevgisini yaşatmaya devam etmek için Kahta Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimize tüm çocukları ve ailelerini bekliyoruz. Ayrıca, bu anlamlı ziyaretin eğitimin bir parçası haline gelmesinde katkı sağlayan öğretmen ve okul idarecilerine teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yaşlıların maaşlarını eksik ödeyen banka çalışanına yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı

2025-02-19 17:47 - Asayiş

Diyarbakır’da Boşanma Sayısı 55 Kat Arttı!

2025-02-24 15:43 - Diyarbakır

Kars’ta hasta buzağısını aracıyla veterinere getirdi

2025-02-22 14:48 - Güncel

Evlenen çiftlerin sayısı 2024 yılında 568 bin oldu

2025-02-24 10:51 - Güncel

2025'te Madeni Para Üretimi Dönüşüme Giriyor

2025-02-21 14:00 - Ekonomi

Güneydoğu bölgesinin tek kadın üroloji doktoru

2025-02-19 14:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın en zenginleri nerede yaşıyor

2025-02-18 14:34 - Diyarbakır

Kayseri’de berber ve kuaför ücretlerine zam

2025-02-20 13:37 - Ekonomi

Marka hakkı ihlali nedir!

2025-02-21 16:06 - Bilim ve Teknoloji

Eskişehir’de Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’ne yoğun ilgi

2025-02-18 17:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bakan Göktaş: Terörsüz Türkiye, huzurun, bereketin, birlik ve beraberliğin hakim olduğu bir Türkiye demektir

10:26 - Siyaset

Darende’de tarih ve kültür üzerine anlamlı buluşma

10:07 - Siyaset

SON DAKİKA: AK Parti Sur İlçe Başkanlığına Mücahit Alakuş atandı

17:55 - Siyaset

Bakan Gürlek’ten Adaletin Yüzyılı mesajı

15:41 - Siyaset

Başkan Çavuşoğlu’ndan Çıtak ve Kıralan Atıksu Arıtma Tesisi müjdesi

10:14 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da anız yangını paniği

15:54 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi ile Bakanlık arasında stratejik iş birliği

15:41 - Diyarbakır

Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulu’nda Minik Öğrencilerin Büyük Heyecanı

15:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 458 noktada sıkı denetim

14:59 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde genç hekim adaylarına sıcak karşılama

14:34 - Diyarbakır