?>

Kar Hentbol Şampiyonası, Türkiye’de ilk kez Erciyes’te yapıldı

Spor - 9 ay önce

Türkiye’nin Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’de bir ilke daha imza atarak, Kar Hentbol Şampiyonası’na ev sahiplik yaptı.
Kayseri’nin gözde kış turizmi merkezi olan Erciyes, Türkiye’ye bir yenilik daha kazandırdı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde, Türkiye Hentbol Federasyonu iş birliğiyle Kar Hentbol Şampiyonası düzenlendi. Tekir Kapı’da gerçekleşen şampiyonaya 180 sporcu katılırken, hentbol karşılaşmaları büyük bir heyecana sahne oldu. Bu organizasyonla birlikte sporseverler, sporcular ve katılımcılar, Erciyes’in muazzam atmosferinde kar hentboluyla tanışmış oldu. Şampiyonada, eski milli takım sporcuları da gösteri maçı yaptı. Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Altuğ Taşdemir yaptığı açıklamada, "Bir ilki gerçekleştirmek için buradayız, çok mutlu ve heyecanlıyız. Hentbolu Türkiye’de her yere oynuyoruz ama hiç bu kadar yüksek rakımda oynamamıştık, ilk defa 2 bin 200 metrede, ilk defa kar üzerinde gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Taşdemir, Büyükşehir’in bu organizasyonları yapan öncü bir belediye olduğunu ifade etti. Altuğ Taşdemir, bu şampiyonayı daha çok yaygınlaştırmak istediklerini ve 180 sporcunun Erciyes’te şampiyonaya katıldığını sözlerine ekledi.
Erciyes Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman ise çok güzel bir organizasyonda bir araya geldiklerini kaydederek, tüm sporculara başarılar diledi.
Şampiyonayı izleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hentbol takımlarına sahip çıkacaklarının altını çizerek, "Hentbol oynanır, oksijen depolanır. Hentbol takımlarımıza Kayseri’de sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. Erciyes’te sporun her çeşidinin oynandığını belirten Büyükkılıç, "Erciyes sizlerle güzel, sporun her çeşidine Erciyes’te yer, konum ve durum var. Gençler sizleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum. İnşallah Kayseri’de hentbolla ilgili çalışmalara destek vereceğimizi buradan paylaşıyorum" diye konuştu.
Şampiyona sonrası madalya ve plaket takdimi gerçekleştirilirken, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Arıcılar kovan başına 5 kilogram indirimli şeker desteği istiyor

2025-02-23 00:03 - Ekonomi

İlhan Palut: "3 puan önemli ama hala rahat değiliz"

2025-02-23 00:08 - Spor

Kargo minibüsü dereye uçtu

2025-02-23 00:12 - Asayiş

Mustafa Dalcı: "Türk hakemlerinin yerinde olsaydım bu haftayı protesto ederdim"

2025-02-23 00:17 - Spor

Samsun’da 2 bin 392 adet sentetik ecza ele geçirildi

2025-02-23 00:22 - Asayiş

Ankara’da Muş rüzgarı esti

2025-02-21 00:22 - Kültür Sanat

Osmaniye’de kaçak silah operasyonu: 8 gözaltı

2025-02-21 00:03 - Asayiş

RAMS Park’ın zemininde son durum

2025-02-21 00:07 - Spor

Tarlasının sürülüşünü çekerken traktörün altında kalan sürücü öldü

2025-02-19 00:03 - Asayiş

Sakaryaspor, Ümraniyespor mesaisinde

2025-02-21 00:18 - Spor

İlgili Haberler

Tamamlandığında dünya sıralamasına girecek

11:12 - Spor

Kutay Tek hedefi 12’den vurdu

11:02 - Spor

Kadınlar 1.Lig’de namağluplar karşılaşacak

10:43 - Spor

ERÜ Kadın Basketbol Takımı şampiyon oldu

10:42 - Spor

Başakşehir hedef Fenerbahçe’yi yenerek galibiyet serisi yakalamak

10:03 - Spor

Günün Manşetleri

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güvercin Tutkusu: Araç Fiyatına Hızmalı Kuşlar

11:59 - Diyarbakır