?>

Kardiyoloji uzmanından kalp hastalarına ‘sıcak hava’ uyarısı (Videolu)

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Taş, özellikle kalp damar hastaları sıcakta fazla kalırsa, nabız ve tansiyon düşmesi ile beraber kalp krizi riskinin artabileceğini belirterek, "Güneşin fazla olduğu saatlerde dışarda bulunmamalılar” dedi.

Sağlık - 3 yıl önce

Hava sıcaklığının artması ile birlikte kronik kalp ve tansiyon hastalığı olan vatandaşlar için sıkıntılı günler başladı. Tansiyon ve kalp rahatsızlığı olan vatandaşların, sıcak havalarda günlük en az 2 ila 2,5 litre su tüketmesini ve serin havalarda dışarı çıkmaları gerektiğini söyleyen Memorial Hastanesinde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Taş, kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için önerilerde bulundu.
Yaz aylarının gelmesiyle beraber kalp rahatsızlığı olan vatandaşların dışarı çıkarken dikkatli olmalarını söyleyen Dr. Taş, yaz aylarında özellikle kalp damar tıkanıklığı olan ve kalp kapak hastalığı olan hastalarda yaz ayları sıkıntı meydana geldiğini söyledi.
Özellikle sıcak havaların tetiklediği tansiyon düşüklüğü hastalarda sıkıntılara sebebiyet verebildiğine dikkat çeken Dr. Taş, "Hastaların özellikle öğlen güneş tepedeyken dışarı çıkmalarını önermiyorum. İşleri varsa sabah saatlerinde veya havaların serinlediği ikindi saatlerinden sonra daha çok işlerini tamamlamalarını öneriyoruz. Bu hastalar özellikle bir kalp damar tıkanıklığı var ise ağır işlerden sakınmalarını öneriyoruz" dedi.
Günlük en az 2, 2,5 litre su tüketmelerini, duruma göre 3 litre su tüketmelerini önerdiğini dile getiren Taş, "Doğrudan güneşin altında durmak bu hastalarda sıkıntılara sebebiyet verebiliyor. Özellikle çok kalın giyinmemelilerini öneriyoruz” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

ENERJİ İLETİM HATTI İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR

2023-07-06 03:06 - Resmi ilanlar

Bakan Özhaseki depremzedelere konut desteğini açıkladı

2023-07-07 10:42 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'de önümüzü açın, biz de İsveç'in önünü açalım

2023-07-10 14:45 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Stoltenberg'i tebrik etti

2023-07-05 11:54 - Siyaset

60 yataklı Dicle Devlet Hastanesi’nin ihalesi 3 Ağustos’ta yapılacak

2023-07-10 15:44 - Sağlık

MEB bu hizmeti 81 ilde başlattı!

2023-07-05 02:01 - Eğitim

Dışişleri Bakanı Fidan, Finlandiyalı mevkidaşı ile görüştü

2023-07-06 18:58 - Siyaset

İnme hastalığı nedir?

2023-07-04 12:01 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılay'a sahip çıkmak hepimizin görevi

2023-07-09 17:54 - Siyaset

Bower Hastanesi 1. Uluslararası fotoğraf yarışması sonuçlandı

2023-07-04 15:29 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Kalp ameliyatlarında minimal invaziv dönem

11:01 - Sağlık

Uzmanından Kurban Bayramı Uyarısı: “Et Hemen Tüketilmemeli”

12:44 - Sağlık

Uzmanından önemli uyarılar

19:35 - Sağlık

Kurban Bayramı’nda 462 Bin Sağlık Çalışanı Görev Başında

12:49 - Sağlık

Kurban etlerinde ölüm sertliğine dikkat

12:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Havalandırma Boşluğunda Mahsur Kalan Yavru Kedi Kurtarıldı

21:30 - Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır