?>

Karne alan öğrenciler: Filistinli kardeşlerimiz belki sınıfı geçemedi ama şehadet sınıfını geçtiler

2023-2024 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle karnelerini alan öğrenciler, duygu ve düşüncelerini paylaşırken yine gündemlerinde Gazzeli akranları vardı.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır'da Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilk ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören 467 bin 725 öğrenci ve 24 bin 865 öğretmen yaz tatiline girdi.
Yıl sonu karnelerini almak üzere sabahın erken saatlerinde okullarının yolunu tutan öğrencilerden kimisi başarı durumuna göre takdir kimisi teşekkür belgelerini beraberinde aldı. Ellerindeki başarı belgeleriyle sevincini paylaşan öğrenciler, Gazze'de 8 ayı aşkın süredir bombalar altında hayat mücadelesi veren akranlarını unutmadı.
Duygu ve düşüncelerini paylaşan öğrencilerin gündeminde her zaman olduğu gibi yine Gazze yine Filistinli akranları vardı.

"Filistin'deki kardeşlerimiz bizim gibi okula gidemedi, karnelerini alamadı" Öğrencilerden Muhammed Yusuf Kaya, "Karnemi aldığım için mutluyum, takdir belgesini aldım ama bir o kadar da üzgünüm. Gazze'deki kardeşlerimiz her geçen gün şehid oluyor. Elimizden geleni yapalım, boykota katılmaya çalışalım. Böylelikle Gazze'deki kardeşlerimiz seviniyor ve güçleri artıyor. Bu yüzden onlara dua etmeyi unutmayalım." dedi.

Bugün yaşadığı karne sevincini Gazzeli çocukların yaşamasını arzuladığını dile getiren Muhammed Emir Dalak, "Karnemi aldım çok mutluyum ama bir yandan da üzgünüm. Filistin'deki kardeşlerimiz bizim gibi okula gidemediler, karnelerini alamadılar. Keşke Filistin'deki savaş bitseydi. Onlarda bizler gibi karnelerini alıp da mutlu olabilseydiler." ifadelerini kullandı.
8'inci sınıfı bitirip 9'uncu sınıfa geçen Enes Çetin, "Bir yandan 9'uncu sınıfa geçtiğim için çok mutluyum öteki taraftan Filistinli kardeşlerim için üzgünüm. Filistinli kardeşlerimiz belki sınıfı geçemedi ama şehadet sınıfını geçtiler. Onlar Allah tarafından bir gönül kazandılar. Allah onları yanına alarak şehit kabul etti." şeklinde konuştu.

"Bizler anne babamızın çağırmasıyla, onlar bomba sesleriyle uyanıyor" Çetin, "Maddi-manevi Filistinlilere yardım ve dua ediyoruz, boykot uyguluyoruz. Her zaman onların arkasındayız ve elimizden geldiğince yardım etmeye devam edeceğiz. Ne kadar uzakta da olsa onlar bizim kardeşimiz. Onların halinden anlamalıyız. Çünkü bizimde başımıza gelebilirdi." diye belirtti.

Kendileri anne babanın çağırmasıyla uyanırken Gazzeli çocukların her sabah bomba sesleriyle kalktığını dile getiren Ali Ömer Çınar ise şunları söyledi:"Bizler mutluyuz, karnemizi aldık, sınıfımızı geçtik. Bizler 7'inci sınıfa geçerken Filistin'deki kardeşlerimiz bizim gibi şanslı olamıyor ama onlarında manevi yönden ve öteki dünyada şansları var. Bizler burada karne alırken ve sabahları anne babamızın çağırmasıyla uyanırken onlar bomba sesleriyle uyanıyor. Boykot etsek de israile karşı konuşmalar yapılsa da onlarla ilişkiler kesilse de onlar zulümlerini yapmaya devam ediyor. Bizler kalbimizle de dilimizle de onları lanetliyoruz." 
Haftanın Öne Çıkanları

Psikolog Sayar: Bir insan sosyal medyada tüm anını yaymamalıdır

2024-06-07 13:30 - Bilim ve Teknoloji

Sosyal Medyada Güvenlik Hataları

2024-06-13 17:03 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'daki İki Kazada 26 Yaralı Var

2024-06-12 14:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da PKK/KCK’ya operasyon: 6 şüpheli gözaltına alındı

2024-06-08 22:17 - Diyarbakır

Şanlıurfa'da tarihi Yusuf Paşa Camii dualarla ibadete açıldı

2024-06-08 16:22 - Güncel

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev bugün Türkiye'ye gelecek

2024-06-10 06:19 - Güncel

Peygamber Sevdalıları:  Yaz tatili çocukların maddi ve manevi gelişimleri için büyük bir fırsattır

2024-06-13 14:18 - Eğitim

Batman'da işverenlere iş hukuku semineri verildi

2024-06-12 12:32 - Eğitim

Sivas'ta yıldırımın isabet ettiği 38 küçükbaş hayvan telef oldu

2024-06-09 13:23 - Güncel

Kamuda tasarruf yapay zekayla takip edilecek

2024-06-09 14:30 - Güncel

İlgili Haberler

Diyarbakır’da binlerce çocuk namaz için buluştu

09:51 - Diyarbakır

Çermik’te örnek davranış: Altını sahibine verdi

09:40 - Diyarbakır

Diyarbakır’da eşini öldürdüğü iddia edilen şahıs tutuklandı

22:56 - Diyarbakır

Kırılan dubalar yenilendi

15:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da bin öğrenci namaz farkındalığı için yürüdü

14:45 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da binlerce çocuk namaz için buluştu

09:51 - Diyarbakır

Çermik’te örnek davranış: Altını sahibine verdi

09:40 - Diyarbakır

Diyarbakır’da eşini öldürdüğü iddia edilen şahıs tutuklandı

22:56 - Diyarbakır

Kırılan dubalar yenilendi

15:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da bin öğrenci namaz farkındalığı için yürüdü

14:45 - Diyarbakır