?>

Katar Dışişleri Bakanı'ndan Blinken'a: Aruri'nin katledilmesi müzakereleri etkileyebilir

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la düzenlediği basın toplantısında HAMAS lideri Salih El Aruri'nin katledilmesinin, "bu karmaşık sürece etki edebileceğine" dikkat çekti.

Dünya - 3 yıl önce

Al Sani, Katar'ın başkenti Doha'ya gelen Blinken'la ortak basın açıklaması düzenledi.
Şu anda çabalarının Gazze'deki çatışmayı durdurmaya odaklanmış durumda olduğunu belirten Al Sani, Gazze'nin Filistin topraklarının bir parçası olduğunu, buranın Filistin yönetimi ve liderliği altında olması gerektiğini vurguladı. Al Sani, ayrıca burada yalnızca Filistin halkının karar verme hakkına sahip olduğunu kaydetti.
HAMAS lideri Salih El-Aruri'nin Beyrut'ta katledilmesiknin etkilerine ilişkin bir soruya yanıt veren Al Sani, "Devam eden müzakerelere gelince, evet zorluklardan geçiyorlar ve tabii ki üst düzey bir kişinin öldürülmesi bu karmaşık süreci etkileyebilir." dedi.
Al Sani, "Ama pes etmiyoruz ve ilerliyoruz. Tüm taraflarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz ve Gazze'de ateşkes, yardımların artması ve esirlerin karşılıklı serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşmaya bir an önce varmaya çalışıyoruz." diye ekledi.
Blinken'la yaptıkları görüşmelerin içeriğine değinen Al Sani, "görüşmelerede Gazze'deki savaşın durdurulmasının önemine değinildi. Ayrıca Gazze Şeridi'nde esirler ve esir müzakereleri ve ciddi bir insani ateşkese ulaşmanın yolları, çatışmanın yayılmasının önlenmesine yönelik girişimler ve Suriye, Lübnan ve Kızıldeniz'deki son gelişmeler ele alındı." diye konuştu.
Al Sani, Gazze'de, "bölgeyi sakinleştirmeye yarayacak, çatışmayı genişletmeyecek ve bölgenin tehlikeli bir yöne girmesini önleyecek bir ateşkese ulaşmanın gerekliliğini" vurguladı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da husumetli iki aile barıştırıldı

2024-01-04 12:41 - Diyarbakır

Yerli ve milli sürücüsüz trenimiz raylara çıkmaya hazır

2024-01-03 14:50 - Bilim ve Teknoloji

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı!

2024-01-07 12:46 - Bilim ve Teknoloji

Yeni nesil bilmez, Eskilerin gözü yaşlı

2024-01-07 12:14 - Diyarbakır

Akaryakıt zamlarına tepki gösteren sürücüler: Kazancımız yakıta gidiyor

2024-01-06 12:47 - Ekonomi

Kuzey Ege'de feribot seferlerine fırtına engeli

2024-01-06 10:19 - Güncel

Kelek yapmanın anlamı nedir!

2024-01-05 15:53 - -

Van'da 492 köye ulaşım sağlanamıyor

2024-01-06 10:17 - Güncel

Mesafeli satış firmalarına 86,2 milyon lira ceza kesildi

2024-01-06 09:53 - Güncel

ABD'de cami imamı silahlı saldırıda katledildi

2024-01-04 06:58 - Dünya

İlgili Haberler

Girne’de acı bilanço: Can kaybı 17’ye çıktı

13:08 - Dünya

Bakım evinde grip alarmı: 5 kişi hayatını kaybetti

10:56 - Dünya

Hürmüz'de füze gerilimi: 8 ABD Deniz Piyadesi yaralandı

10:23 - Dünya

Yolcu otobüsü devrildi: 11 kişi hayatını kaybetti

17:33 - Dünya

Bir anlık sollama faciaya dönüştü: 13 kişi öldü

14:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da McDonald’s önünde Filistin protestosu

11:52 - Diyarbakır

Bağlar’da kamyon ile taksi çarpıştı: 1 yaralı

11:45 - Diyarbakır

Gençlere ulaşmak için yeni yöntemler Diyarbakır’da konuşulacak

11:40 - Diyarbakır

Balkondan kopan taşlar dehşet saçtı

11:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da feci iş kazası:1 ölü 2 yaralı

00:47 - Diyarbakır