?>

Kayapınar’da Pedallar Kalp sağlığı için atıldı!

Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından “Dünya Kalp Günü” kapsamında “Sağlık İçin Hareketi Seçin” sloganı ile bisiklet turu etkinliği düzenlendi. Park 75’ten başlayıp, Sur İlçesindeki tarihi Keçi burcunda son bulan bisiklet turuna katılan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, Bisiklet sürülmesinin hareketli yaşam, kalp sağlığımız açısından önemine değindi.

Spor - 4 yıl önce

Sedat IRMAK
Kalp ve damar hastalıklarına ilişkin toplumsal farkındalığı artırmak için her yıl kutlanan “Dünya Kalp Günü” etkinlikleri çerçevesinde Kayapınar İlçe Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle “Sağlık İçin Hareketi Seçin” sloganıyla bisiklet turu düzenlendi.
Kayapınar ilçesindeki Park 75’te gerçekleştirilen etkinliğe katılan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, daha sonra kalp sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla aralarında Tigris Bisiklet ve Özel sporcular kulübü sporcularının da bulunduğu 400 bisikletçinin katıldığı 10 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen bisiklet turunun startını verdi.
Kaymakam Karaman, bisiklet sürmenin sağlığa faydalarına değinerek, “Bisiklet sürülmesi hareketli yaşam, kalp sağlığımız açısından gerçekten çok önemli. Bunun yanı sıra beslenmemize çok dikkat etmemiz lazım. Buna dikkat edersek çok daha sağlıklı bir hayat idame ettirebiliriz. Çünkü kalbin işlevi çok fazla. Stresten uzak olmamız gerek. Kalbimizi çok iyi korumamız lazım. Bunun için vatandaşlarımıza özellikle yürüyüş yapmayı ve bisiklet sürmeyi tavsiye ediyoruz” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Sarıyer’de tır ile işçileri taşıyan servis aracı çarpıştı: 2 ağır yaralı

2022-09-30 10:37 - Güncel

Ağrı’da dereye giren kardeşlerin cansız bedenine ulaşıldı

2022-10-02 20:34 - Güncel

Çalıntı rögar kapağı ve mazgalları satan 2 şahıs yakalandı

2022-09-30 10:38 - Güncel

Sağlıklı karaciğer için 11 besin önerisi

2022-10-04 09:56 - Sağlık

Diyarbakır Jasat, 14 yıl 8 ay hükümlüyü yakaladı

2022-09-28 15:44 - Güncel

Bakan Dönmez: “Kış öncesi doğal gazda son hazırlıklar tamam”

2022-10-01 00:56 - Ekonomi

Doç. Dr. Diken: "Geç tespit edilen aort hastalıkları hayati risk oluşturuyor"

2022-10-04 09:48 - Sağlık

Didim Amfi tiyatroda “Yıldız isimleri” ağırlandı

2022-09-30 10:37 - Kültür Sanat

Diyarbakır itfaiyesinden 3 bin 500 öğrenciye yangın eğitimi

2022-09-30 14:45 - Eğitim

Hakkari heyeti sınır kapısı için Neçirvan Barzani ile görüştü

2022-10-03 10:06 - Siyaset

İlgili Haberler

Gerze Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yenileniyor

13:04 - Spor

Melikgazi Kayseri Basketbol’da Morgan Jones sağlık kontrolünden geçti

13:04 - Spor

Plaj Voleybolu Şenliği Gündoğan’da tamamlandı

13:10 - Spor

Avrupa Gençler Motokros Şampiyonasında kazananlar belli oldu

12:31 - Spor

Konyaspor 7 maçtır galibiyete hasret

12:31 - Spor

Günün Manşetleri

Lice Depremi’nin üzerinden 51 yıl geçti

15:57 - Diyarbakır

Hayvan Borsasında Sopalar Konuştu: Birbirlerine Acımadılar

15:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da sokak ortasında silahlı saldırı

14:57 - Diyarbakır

Sultan'ı katleden katil koca silahı nerede buldu

14:55 - Diyarbakır

Diyarbakır’da turistlerin şaşırdığı merdivenler

14:29 - Diyarbakır