?>

Kaymakam Beşikci: “Aşılanma oranını yüzde 90’lara çıkarmalıyız”

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde kurum müdürleri, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, aşılanma oranlarına bakıldığında il olarak aşı oranının yüzde 62 olduğunu belirterek, “Tedbirleri elden bırakmayıp bu oranı yüzde 90’lara çıkarmalıyız” dedi..

Sağlık - 5 yıl önce

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde kurum müdürleri, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, aşılanma oranlarına bakıldığında il olarak aşı oranının yüzde 62 olduğunu belirterek, “Tedbirleri elden bırakmayıp bu oranı yüzde 90’lara çıkarmalıyız” dedi. Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, İlçe Sağlık Müdürü Müdürü Dr. Semih Erdal Tekay, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Şafi Bilik, ilçe muhtarları ve cami imamları ile bir araya gelerek ilçede aşılama oranını yüzde 90’lara çıkarabilmek için toplantı düzenledi. Yenişehir Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda ilçede korona virüsle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ve gelinen son durum değerlendiren Başkan Beşikci, vatandaşlara aşılama konusunda gerekli doğru bilgilendirmelerin yapılması ve tüm vatandaşların aşı olmalarının önem arz ettiğini söyledi. Salgının başından beri Yenişehir Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak kapı kapı dolaşarak korona virüs hastalığı ve aşının faydaları konusunda bilgilendirme çalışmaları yürüttüklerini belirten Başkan Beşikci, amaçlarının bu hastalık dünyadan silinene kadar mücadeleyi sürdürmek olduğunu kaydetti. Başkan Beşikci, “Hastalıkla baş edebilmek için de elimizdeki en güçlü silah aşıdır. Aşılanma oranlarına baktığımızda il olarak aşı oranımız yüzde 62’dir. Tedbirleri elden bırakmayarak aşı oranımızı yüzde 90’lara çıkarmalıyız. Vatandaşlarımızı aşının faydaları konusunda ikna etmeliyiz. Çünkü biz kişisel mesuliyetimizin yanında toplumumuzun ve ülkemizin genelinden sorumluyuz. Bu nedenle en başta kendimiz aşı olarak örnek olmalıyız. Sizleri ve vatandaşlarımızı aşı konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Fernandes ve Gustavo’nun lisansı çıktı

2021-09-09 00:00 - Spor

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden Goalball Kadın Milli Takımı, finalde ABD’yi 9-2 mağlup ederek altın madalya kazandı.

2021-09-03 00:00 - Spor

TURKOVAC’tan güzel haber; aşılanan 36 kişide yan etki görülmedi

2021-09-07 00:00 - Sağlık

Van’da 112 Acil Çağrı Merkezine 1 yılda 2 milyon çağrı düştü

2021-09-07 00:00 - Sağlık

Bakan Koca’dan Mu varyantı açıklaması

2021-09-07 00:00 - Sağlık

Okul döneminde kahvaltı şart

2021-09-06 00:00 - Sağlık

Uyku apnesi belirtileri ve tedavisi

2021-09-06 00:00 - Sağlık

Çocuklarda okul kaygısı ile başa çıkma yolları

2021-09-07 00:00 - Sağlık

Çocuklarda okul fobisini yenmenin yolları

2021-09-07 00:00 - Sağlık

Salgınla mücadelenin fedakâr savaşçıları: İkiz hemşireler

2021-09-07 00:00 - Sağlık

İlgili Haberler

Gebelik zehirlenmesiyle acile koştu: Anne ve bebeği için 1 aylık seferberlik

09:56 - Sağlık

Yaz aylarinda kene tehlikesine dikkat

09:27 - Sağlık

Eskişehir’de ’Ebe-Gebe-Anne-Bebek Buluşması Etkinliği’ düzenlendi

09:51 - Sağlık

Hisarcık’ta ilk hastalıktan ari büyükbaş işletmesi için önemli adım

09:54 - Sağlık

Trabzon Şehir Hastanesi Yükseliyor: 900 Yataklı Dev Projede Açılış Yıl Sonu Hedefleniyor

13:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

17 Yıllık Kayıp Dosyasında Şok Gelişme

16:31 - Diyarbakır

Mahmut İrtem’den Suriye Kürtlerinin Son Yüzyılına Mercek Tuttu

16:22 - Diyarbakır

Kayıp Vedat Karabulut İçin Zamana Karşı Yarış

15:14 - Asayiş

Mahmut İrtem’den Diyarbakır Olay’a Anlamlı Ziyaret

14:35 - Diyarbakır

Çermikli Hacılar Kutsal Topraklardan Döndü

13:51 - Diyarbakır