?>

Keçiören Belediyesinden üniversite öğrencilerine destek

Eğitim - 2 yıl önce

Keçiören Belediyesi tarafından kriterleri sağlayan öğrencilere yıllık nakdi destek kapsamında; 2 yıllık bölüm kazananlara 5 bin lira, 4 yıllık bölüm kazananlara 10 bin lira, 5 yıllık bölüm kazananlara 12 bin 500 lira, 6 yıllık bölüm kazananlara ise 15 bin lira destek verilecek.
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde üniversiteyi yeni kazanan ve ailesi Keçiören’de ikamet eden öğrencilere eğitim desteği vereceklerini açıkladı. Özarslan, "Her gün Keçiören’de geçim zorluğu çeken üniversite öğrencilerimizin varlığına şahit oluyoruz. Bu durum, bizlerin sorumluluğunu artırmaktadır. Çünkü bizler, aydınlık geleceğimizin tek teminatı olan gençlerimizin sorunları karşısında kayıtsız kalamayız. Bu nedenle, Keçiören Belediyemiz olarak üniversiteye yeni başlayan gençlerimize her dönem başında nakdi destek olmayı planlıyoruz. Bugün bir başlangıç olarak verdiğimiz destekler, yarın daha da büyüyerek devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Eğitim yılına göre destek miktarı artıyor
Keçiören Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde üniversiteyi yeni kazanan ve ailesi Keçiören’de ikamet eden öğrencilere nakdi eğitim desteği verecek. Başvuruda bulunan ve gerekli şartları karşılayan öğrencilere verilecek yıllık nakdi destek kapsamında; 2 yıllık bölüm kazananlara 5 bin lira, 4 yıllık bölüm kazananlara 10 bin lira, 5 yıllık bölüm kazananlara 12 bin 500 lira, 6 yıllık bölüm kazananlara 15 bin lira destek verilecek.

Başvurular belediye web sayfasından yapılacak

Eğitim desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler başvurularını Keçiören Belediyesi resmi web sayfası üzerinden yapacak. Yapılacak incelemeler sonucunda, online başvuru ile gerekli şartları karşılayan öğrencilerden, beyan ettikleri evrakların aslı istenecek. Evrakların aslını eksiksiz teslim eden öğrenciler, eğitim desteği almaya hak kazanacak.
Şehit ve gazi çocukları da destekten faydalanacak
2024 yılında ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) devlet üniversitelerindeki herhangi bir bölümü kazanarak (AÖF, DGS, YÖS vb. hariç) kaydını yaptırmış olan öğrenciler, anne veya babasının Keçiören’de ikamet ettiğine dair belgeyi sunmaları durumunda başvuruda bulunabilecek. Öte yandan, Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan vakıf üniversitelerini tam burslu kazanmış olanlar da eğitim desteğine başvuru yapabilecek. Vakıf üniversitelerden birini kazanan şehit ve gazi çocukları, anne veya babası sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzeri engelli olduğuna dair belgeye sahipse, bursluluk oranı aranmaksızın başvuruda bulunabilecek.

Belgelerin eksiksiz olması şart

Keçiören Belediyesi tarafından sunulacak eğitim desteği için öğrencilerden istenen belgelerin eksiksiz olarak teslim edilmesi gerekiyor. Başvuru için istenen belgeler ise şöyle; 2024 yılı YKS yerleştirme sonucu, kayıt yaptırılan üniversiteden alınacak öğrenci belgesi, anne ya da babanın ikametgâh belgesi, Mali Durum Bildirir Belge, Şehadet ya da Gazilik Belgesi (şehit ve gazi çocukları için), öğrencinin ya da anne ve babasından birinin yüzde 40 ve üzeri engelli olduğuna dair sağlık raporu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Haftalık Hava Durumu Değişkenlik Gösteriyor

2025-02-09 15:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın 1960’taki Hali Ortaya Çıktı!

2025-02-11 10:36 - Diyarbakır

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’dan ’popüler yanlış figürlerin peşinden gitmeyin’ uyarısı

2025-02-04 14:32 - Güncel

O ilimizde toplu taşımaya dev zam

2025-02-10 15:51 - Bölge

Galeria Sitesi 'Galeria Yaşam Merkezi' Olarak Yeniden İnşa Edilecek

2025-02-04 16:55 - Diyarbakır

Acarkent köyünün bataklık ve fay hattı üzerine kurulduğu iddiası

2025-02-08 09:28 - Güncel

Kapan ailesinin mutlu günü

2025-02-11 11:23 - Diyarbakır

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’ndan huzurevine anlamlı ziyaret

2025-02-07 11:07 - Güncel

ABD’ye ait 2 adet F-35 savaş uçağı Japonya’ya acil iniş yaptı

2025-02-05 11:32 - Dünya

Bismil Alibey Ortaokulu Öğrencilerinden Kaymakam Hasar’a Ziyaret

2025-02-06 12:15 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Prof. Dr. Faruk Kaya, Terörsüz Türkiye’nin ekonomik etkilerine dikkat çekti

16:24 - Eğitim

İlk ve ortaokul öğrencilerine 8 bin TL

10:34 - Eğitim

Şiirle Avrupa’nın zirvesine çıktı

10:38 - Eğitim

Anaokulunun duvarları öğretmen ve öğrencilerin resimleriyle renklendi

10:39 - Eğitim

Turgutlu’daki saldırı sonrası Bakan Tekin’den silah uyarısı

12:15 - Eğitim

Günün Manşetleri

Lice Fis ovasında feci kaza: 6 kişi yaralandı

20:18 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da trafik çıkmazı

17:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır