?>

Kızılay Genel Başkanlığı: Tüm ilk yardım malzemeleri deprem bölgesine sevk edildi

Kızılay, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında ülke genelinde depolarındaki tüm ilk yardım malzemelerini deprem bölgesine sevk etti.

Güncel - 3 yıl önce

Etimesgut'taki Kızılay Afet Operasyon Merkezi'nde Genel Başkan Kerem Kınık başkanlığında toplanan Kızılay ekipleri, deprem bölgesindeki arama kurtarma ve koordinasyon çalışmalarını sürdürüyor.
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, tüm ekipleri bölgeye sevk ettiklerini söyledi.
Bölge Afet Müdahale Merkezlerindeki ekipleri arama kurtarma çalışmaları için deprem bölgesine gönderdiklerini belirten Kınık, "Çadırlarımız, ısıtıcılarımız, mobil aşevlerimiz, tırlarımız, ikram araçlarımız sahaya seferber edildi. Gönüllülerimiz, profesyonel ekiplerimiz sahaya seferber edildi." dedi.
Kızılay'ın bütün birimlerinin şu an sahada olduğunu bildiren Kınık, "Kan bankalarımızdaki ulusal stoklarımızdan ihtiyaç duyulabilecek tüm kan gruplarını hastanelere sevk ettik. Bu anlamda Türkiye'nin her tarafındaki vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. İlerleyen saatlerde yaralı sayımız ve kan ihtiyacı artabilir." diye konuştu.
Deprem bölgesindeki hava koşullarının kötü olduğuna işaret eden Kınık, "Şu an Türkiye'nin 9 afet bölge müdahale merkezinden çadırlarımızı ve tırlarımızı 7 vilayetimize sevk ediyoruz. Şu an AFAD koordinasyonunda depolarımızdaki bütün kapasitelerimizi boşaltıyoruz. Dolayısıyla Kızılay lojistik ekiplerimiz ve afet ekiplerimiz sahaya bütün kapasitelerimizi seferber ediyorlar." bilgisini verdi.
Vatandaşların elini tutacaklarını söyleyen Kınık, "Acil yardım içerisinde öncelikle barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çadır, yatak, battaniye, ısıtıcılar, mutfak malzemeleri, kuru gıda var. Kan hizmetleri noktasında da sevkiyatlarımız devam ediyor." dedi.(İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem

2023-02-06 05:16 - Güncel

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

2023-02-03 08:16 - Siyaset

Ev hemodiyalizi hizmeti alınacaktır

2023-02-01 14:29 - Güncel

Mardin'den Adıyaman ve Gaziantep'e araç sevkiyatı yapılıyor

2023-02-06 09:42 - Güncel

4 ilde eşzamanlı uyuşturucu operasyonu: 223 gözaltı

2023-01-31 08:28 - Güncel

ÖSYM bilişim personeli alacak

2023-02-01 12:02 - Güncel

Gebelikte sigara ve temizlik malzemeleri kullanımının zararları

2023-02-05 12:38 - Sağlık

Şanlıurfa'da 101 düzensiz göçmen yakalandı

2023-02-03 12:16 - Güncel

Araç tamircileri: Sahte motor yağı, motorun ömrünü azaltabilir

2023-02-03 16:42 - Ekonomi

Çim tohumu satın alınacaktır

2023-01-30 14:38 - Güncel

İlgili Haberler

Eskişehir Öğretmenevi’nin eşyalarını denetimli serbestlik yükümlüleri taşıyor

10:05 - Güncel

Gebze’de mezarlık ve şehitliklerde periyodik bakım çalışmaları sürüyor

10:05 - Güncel

Bozüyük Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı göreve başladı

10:05 - Güncel

En ekonomik ve pratik serinleme aracı "El pervanesi"

10:11 - Güncel

Yazıkent’te yangını büyüten rüzgar bugün de etkisini sürdürecek

10:13 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Sıcak Havada Turistlerin İlk Durağı Yine Ciğer Oldu

15:17 - Diyarbakır

Sıcak Hava Tarihi Mekanlara Ziyareti de Engelledi

15:02 - Diyarbakır

Lens Satışına İzin Veren Düzenleme

14:54 - Diyarbakır

Çermik’te Mahalleli El Ele Verdi: Yolları Kendi İmkânlarıyla Yaptılar

11:38 - Diyarbakır

Kayapınar'da İki Otomobil Çarpıştı: 3 Kişi Yaralandı

11:35 - Diyarbakır