?>

Kızılay Kartal Hastanesi uyarıyor: “Grip ve Covid-19 belirtileri karıştırılıyor”

Toplumda aşının yaygınlaşması ile maske konusundaki titizlik ortadan kalktı. Geçtiğimiz yıl neredeyse görülmeyen grip, doktorların yeniden gündeminde. Grip ve Covid-19 belirtilerinin sıklıkla karıştırıldığına ve bu durumun da pandeminin yaygınlaşmasına sebep olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Korona olmadan aşı yaptırılması ve belirtiler ortaya çıktıktan sonra ise ayırıcı tanı için PCR testi yaptırılması şart” uyarısında bulunuyor..

Sağlık - 5 yıl önce

Toplumda aşının yaygınlaşması ile maske konusundaki titizlik ortadan kalktı. Geçtiğimiz yıl neredeyse görülmeyen grip, doktorların yeniden gündeminde. Grip ve Covid-19 belirtilerinin sıklıkla karıştırıldığına ve bu durumun da pandeminin yaygınlaşmasına sebep olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Korona olmadan aşı yaptırılması ve belirtiler ortaya çıktıktan sonra ise ayırıcı tanı için PCR testi yaptırılması şart” uyarısında bulunuyor. Maske kullanımına daha az dikkat edilmesi ve mevsim geçişi nedeniyle grip salgınında geçen yıla göre ciddi bir artış yaşanıyor. Grip olduğunu düşünen korona virüs kapmış kişiler, virüsü daha fazla kişiye taşıyor. Kızılay Kartal Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nusret Yılmaz Covid-19 hastalığının yaygın olduğu bu dönemde, grip salgınında da ciddi bir artış gördüklerini belirterek uyarıda bulunuyor. Mutlaka PCR testi yapılmalı Uzm. Dr. Nusret Yılmaz, üst solunum yolu enfeksiyonlarında da PCR testinin ayırıcı tanı açısından önemine dikkat çekti. Yılmaz, toplumsal bulaş riski yüksek olan bireylerin grip ya da üst solunum yolları hastalıkları belirtileri göstermeleri halinde PCR testi yaptırması ve kesin sonuç alınana kadar izolasyon kurallarına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz, “Covid-19 bulaşmadan önce aşıların yaptırılması büyük önem taşıyor. Belirtiler ortaya çıktıktan sonra ise PCR testi mutlaka yaptırılmalı ve kişi hastalığı bir başkasına taşımamak için mutlaka izolasyon sürecine geçmeli” dedi. Semptomlar birbirine benzer Kızılay Kartal Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nusret Yılmaz, “Grip ve Corona enfeksiyonları semptomları neredeyse aynı. Bazı kişiler ‘bende tat ve doku kaybı yaşanmadı’ diyerek kendilerinin korona olmadığı yanlışına kapılabiliyor. Oysa tat ve koku kaybı ve gastroenterit semptomları da her bireyde olmuyor. Dolayısıyla, grip ve korona belirtileri birbirine çok karışıyor. Yine bu dönemlerde lejyonella ve micoplazma enfeksiyonları da benzer şekilde semptom gözlemleniyor. Bu enfeksiyonların çoğu bulaşıcıdır. Ancak Corona bulaşma açısından diğer rahatsızlıklara göre çok daha büyük bir hıza sahiptir” diye konuştu. Kızılay Kartal Hastanesi, Türk Kızılay’ın bir iştiraki olup, Kızılay Sağlık Grubunun işlettiği hastane ve tıp merkezlerinden biridir.

Haftanın Öne Çıkanları

‘Yürüyemez’ denilen hasta Van Büyükşehir Belediyesinin fizyoterapi hizmetiyle şifa buldu

2021-10-11 00:00 - Güncel

Gaziantep’te orman yangını

2021-10-12 00:00 - Güncel

Bilim merkezinde geleceğin El Cezerileri yetiştiriliyor

2021-10-12 00:00 - Kültür Sanat

Yeni Malatyaspor’da sezonun ilk 8 haftasında en çok süre alan Wallace oldu

2021-10-05 00:00 - Spor

Ergani’de 5 hayvan içme suyu göleti onarıldı

2021-10-05 00:00 - Ekonomi

Kovid-19 savaşçıları aşı hizmetini Aydınlıların ayağına götürüyor

2021-10-11 00:00 - Güncel

Bismil1936 Spor kulübünden flaş transfer

2021-10-12 00:00 - Spor

Sağlık Bakanlığı, Gebelerde Covid-19 Aşı Uygulanma Rehberini güncelledi: ″Gebelikte inaktif ve mRNA aşısının uygulanmasına ilişkin veriler incelendiğinde gebelere aşı uygulaması tavsiye edilmektedir. Aşılar gebelik öncesinde

2021-10-12 00:00 - Sağlık

Araba kullanma hayali gerçek oldu

2021-10-10 00:00 - Kültür Sanat

Otomobilin çarptığı yaşlı adam öldü

2021-10-11 00:00 - Güncel

İlgili Haberler

Geçmeyen karın şişliği yumurtalık kanseri belirtisi olabilir

09:57 - Sağlık

"Akciğer sağlığını korumak için belirtileri hafife almayın"

09:59 - Sağlık

Samsun’da Faz 1 Klinik Araştırma Merkezi hizmete girdi

11:40 - Sağlık

Şaphane Gaipler köyünde içme suyu için 220 metrelik sondaj

09:11 - Sağlık

Cildi yaşlandıran hatalar

10:31 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kırılan dubalar yenilendi

15:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da bin öğrenci namaz farkındalığı için yürüdü

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakır'da apartman dairesinde yangın

13:47 - Diyarbakır

Bağlar’da kontrolden çıkan otomobil 4 araca çarptı: 1 yaralı

13:45 - Diyarbakır

Diyarbakır'da havai fişek paniği

13:42 - Diyarbakır