?>

Korona virüs, nar ekşisinin kıymetini arttırdı

Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Kırsal Başçayır Yaka Mahallesi’nde yaşayan Elkun Ailesi, ekşi narları adeta şifaya dönüştürüyor. Organik olarak yetiştirdikleri ekşi narların suyunu sıkarak nar ekşisi yapan aile, hem gelenekleri yaşatıyor hem de daha sağlıklı yaşamak isteyenlere önemli bir hizmet sunuyor..

Sağlık - 4 yıl önce

Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Kırsal Başçayır Yaka Mahallesi’nde yaşayan Elkun Ailesi, ekşi narları adeta şifaya dönüştürüyor. Organik olarak yetiştirdikleri ekşi narların suyunu sıkarak nar ekşisi yapan aile, hem gelenekleri yaşatıyor hem de daha sağlıklı yaşamak isteyenlere önemli bir hizmet sunuyor. Dedeleri tarafından dikilen ekşi narları organik olarak yetiştirip son baharda hasat ettikten sonra suyunu sıkıp kaynatarak nar ekşisi yaptıklarını belirten 74 yaşındaki Fikriye Elkun, korona virüs ile birlikte nar ekşisinin daha da kıymetlendiğini söyledi. Bu yaşına kadar soslu ekşi veya katkı maddeli gıda tüketmediğini ve ninelerinden gördüğü şekilde beslenmeye dikkat ettiğini belirten Fikriye Elkun, suyunu sıkıp kaynatarak yaptıkları nar ekşisini lezzet ve aromasının yanında pek çok kişinin şifa niyetine tükettiğini söyledi. Oldukça zor olmasına rağmen yıllardır nar ekşisi yaptığını belirten Elkun, bu yöntemi oğlu Harun ve gelini Yasemin Elkun’e de öğrettiğini söyledi. Sezon boyunca özenle yetiştirilen narlar, sonbahar mevsimi geldiğinde özenle toplanıp temizlendikten sonra yine tamamen doğal yöntemlerle kabuğundan ayıklanıyor. Daha sonra suyu sıkılan narlar odun ateşinde kalaylı kazanlarda yaklaşık 8 saat kaynatıldıktan sonra nar ekşisi oluyor. Korona virüs kıymetini arttırdı Korona virüs salgını ile birlikte doğal yaşam ve organik gıdaların öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirten evin gelini Yasemin Elkun,”Harun ile evlendikten sonra büyüklerimizden öğrendiğimiz yöntemle nar ekşisi yapımına biz devraldık. Eskiden ekşi narın kıymeti yoktu. Tüccarlar almadığı için pek çok kişi toplamazdı bile. Pandemi sürecine girildikten sonra pek çok kişi soslu ekşi yemeyi bırakıp doğal nar ekşisi tüketmeye başladı. Şu anda nar ekşisinin kilosu 50 TL’ye satılıyor. Pek çok kişi verdiği damak tadının yanı sıra şifa için tüketiyor. İhtiyacı olanlara bizler de doğal yöntemlerle ürettiğimiz nar ekşisinden veriyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kef Kalesi’nde 45 yıl sonra ilk kazı çalışması yapıldı

2021-10-28 00:00 - Kültür Sanat

Korona virüs, nar ekşisinin kıymetini arttırdı

2021-11-01 00:00 - Sağlık

Ömer Gürbüz: ″Fotoğrafçı olmak isteyenler bu adımları takip etmeli″

2021-11-01 00:00 - Güncel

″Yaşlılıkta beslenme alışkanlığınız sağlığınızı etkiler″

2021-11-01 00:00 - Sağlık

Yeni Bozüyük Devlet Hastanesi tüm birimleriyle hizmette

2021-11-01 00:00 - Sağlık

Van’da 20 organizatör hakkında yasal işlem başlatıldı

2021-10-25 00:00 - Güncel

Çocukken geçirilen enfeksiyon sıklığı bademcik ve geniz etinin büyümesini tetikliyor

2021-10-25 00:00 - Sağlık

Vitor Pereira’dan oyuncularına: ″Başınızı kaldırın″

2021-10-26 00:00 - Spor

Diyarbakır’da bir dönerci Cumhuriyetin 98. yılına özel indirim yaptı

2021-10-29 00:00 - Güncel

Diyabet bunama riski oluşturabilir

2021-11-01 00:00 - Sağlık

İlgili Haberler

2026’da Sağlıklı Beslenme Trendleri: Nostaljik Tatlar ve Fermente Gıdalar Yeniden Popüler Oluyor

14:50 - Sağlık

İnegöl’de Bebek Fıstık Yutunca Hastanelik Oldu

14:27 - Sağlık

Ağrı'dan İstanbul'a Uçak Ambulansla Taşınan Minik Aras'ın Hayati Mücadelesi

11:09 - Sağlık

Mobil yürüme robotu çocuklara umut oluyor

10:45 - Sağlık

Tavşanlı’da marketlerde fiyat takibi denetimleri sürüyor

10:30 - Sağlık

Günün Manşetleri

Sur’da Harabe Yapılar Gençleri Tehdit Ediyor

15:19 - Diyarbakır

Teknoloji Çocukları Uzaklaştırmak Değil, Bilinçli Kullanımı Öğretmek Gerekiyor

13:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın vazgeçilmezi: Kışlık kavurma  

13:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yetiştirilen Keçi Eti, Sağlık için İdeal

12:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kuruyemişler İçin Uyarı: "Nemli ve Sıcak Ortamlardan Kaçının"

12:46 - Diyarbakır