?>

Küresel Gelişmeler Diyarbakır'da Altın Fiyatlarını Yükseltiyor

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası, altın fiyatlarındaki yükseliş ve son dönemde artan kuyumcu sayısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Mehmet Yüksel, “Altında yıl sonu beklentimiz 5.500 TL civarında. Kuyumcu açılışları ise tamamen yasal süreçlerin sonucudur, odaların buna müdahale yetkisi yoktur” dedi.

Diyarbakır - 9 ay önce

Son günlerde altın fiyatlarındaki dalgalanma, hem yatırımcıların hem de vatandaşların gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. Küresel ekonomik gelişmeler, merkez bankalarının altın alımları, jeopolitik riskler ve döviz kurlarındaki hareketlilik dikkate alındığında, yıl sonuna kadar gram altının 5.500 TL seviyelerini görmesinin güçlü bir ihtimal olduğu ifade ediliyor.

Kuyumcu Sayısındaki Artış Kamuoyunda Yanlış Algı Yaratıyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da son dönemde kuyumcu sayısında artış yaşandığı gözlemleniyor. Ancak bu durum, kamuoyunda bazı yanlış yorumlara neden oluyor.
Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mehmet Yüksel, “Meslek odalarının iş yeri açılışına izin verme ya da engelleme yetkisi bulunmamaktadır. Bir vatandaş iş yeri açmak istediğinde doğrudan vergi dairesine başvurur ve vergi levhası alarak faaliyetini başlatır” dedi.

Odaya Kayıt Zorunluluğu Yok

Başkan Yüksel, kuyumcuların odaya kayıt olmasının da zorunlu olmadığını belirterek şu bilgileri verdi:
Kredi kullanımı veya mesleki ihtiyaç olduğunda esnaf kendi talebiyle odaya kayıt yaptırır.
Bazı kuyumcular Esnaf ve Sanatkârlar Odaları’na, şirket statüsünde olanlar ise Ticaret Odası’na bağlıdır.
Dolayısıyla her kuyumcu otomatik olarak Kuyumcular ve Sarraflar Odası sistemine dahil değildir.

“Oda İzin Veriyor” Söylemleri Asılsız

Başkan Yüksel, kamuoyunda sıkça dile getirilen “Oda neden bu kadar çok kuyumcuya izin veriyor?” söylemlerinin tamamen asılsız olduğunu vurguladı.
“Hiçbir meslek odasının esnafın dükkân açmasına izin verme ya da engelleme yetkisi yoktur. Bu durum sadece Diyarbakır’a özgü değil, Türkiye genelinde geçerli bir kuraldır” ifadelerini kullandı.

“Görevimiz Bilgilendirmek ve Güven Sağlamak”

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası olarak yetki alanları çerçevesinde çalışmaya devam ettiklerini belirten Yüksel, “Bizim görevimiz esnafımızı bilgilendirmek, denetimlerde yardımcı olmak ve sektörümüzü daha güvenilir hale getirmektir” dedi.
Altında yıl sonu beklentisi 5.500 TL civarı.
Kuyumcu sayısındaki artış yasal süreçlerin doğal sonucu, meslek odalarının müdahale yetkisi bulunmuyor.
Haftanın Öne Çıkanları

TRT Spikeri Levent Özçelik Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Neden, Gündemde?

2025-09-15 18:52 - Güncel

MAÇA SANİYE SANİYE KALA AMEDSPOR TARAFTARLARI STADYUM KAPILARINDA!

2025-09-14 18:29 - Spor

Tezgel Kom kimin, sahibi kim? Amedspor forma sponsoru ne, hangi marka?

2025-09-16 20:15 - Spor

Tezgel Kom kimin, sahibi kim? Amedspor forma sponsoru ne, hangi marka?

2025-09-16 20:15 - Spor

Amedspor’un Instagram’daki takipçi sayısı 1 milyonu aştı

2025-09-16 18:48 - Spor

Hakan Melek Kimdir, Kaç Yaşındaydı, Neden Öldü, Gerçek Ölüm Sebebi Nedir?

2025-09-12 01:07 - Güncel

Apple yeni bombaları tanıtıldı! iPhone 17, iPhone 17 Air, iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max kadar, Türkiye ön sipariş ne zaman?

2025-09-11 00:14 - Bilim ve Teknoloji

iOS 26 Güncellemesi Tanıtıldı: İşte Destek Alacak iPhone Modelleri

2025-09-14 10:43 - Bilim ve Teknoloji

Veliaht dizisi yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor? Veliaht 2. bölüm ne zaman?

2025-09-11 15:28 - Güncel

Diyarbakır’da Üniversite ve Öğrenci Hayatı: Eğitim, Sosyal Yaşam ve Fırsatlar

2025-09-15 23:40 - Eğitim

İlgili Haberler

Sur’da Silahlı Kavga: 4 Yaralı

17:06 - Diyarbakır

Tekel patladı yol tarlaya döndü

16:52 - Diyarbakır

Dicle BESYO’da Mezuniyet Coşkusu

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Büyük Çöküş

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Aynı Ev Aynı Kâbus

13:48 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sur’da Silahlı Kavga: 4 Yaralı

17:06 - Diyarbakır

Tekel patladı yol tarlaya döndü

16:52 - Diyarbakır

Dicle BESYO’da Mezuniyet Coşkusu

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Büyük Çöküş

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Aynı Ev Aynı Kâbus

13:48 - Diyarbakır