?>

Lezzet Durağı Kebapçı

Diyarbakır kebap kültüründe önemli bir yeri olan kent. Başta ciğer olmak üzere etin ustaları hünerlerini ortaya koyuyor. Etten biribirinden lezzetli ızgaralar ortaya çıkarıyorlar. Bu et ustalarından biri de Ali Usta.

Diyarbakır - 11 ay önce

Arbedaş Ocakbaşı ve Tavacı işletmesinin sahibi Ali Usta 40 yılı aşkın süredir etten lezzetler ortaya çıkarıyor. Yöre insanın damak zevkine göre eti işleyen Ali Usta, ayrıca kentin önemli yemek kültürü arasında yer alan tavada yapıyor.  Çok çeşitli kebapları biribirinden lezzetli pişiren Ali Usta tabiki aynı zamanda menüsünde ciğerde bulunduruyor.Ali Usta, özellikle saç tava, ciğer ve kemikli kebap çeşitleriyle dikkat çekiyor.  
Yaklaşık yarım asırdır kebapçılık mesleğini sürdüren Ali Karabulut,  Diyarbakır'ın geleneksel lezzetlerini yaşatmanın gururunu taşıdığını ifade etti.
Ali Usta, "Bizi tercih eden misafirlerimize en kaliteli et ve taze malzemelerle hazırladığımız kebapları sunuyoruz. Hem ciğer hem de kemikli kebaplar bizim için özel birer tat," dedi.
Ziyaretçiler, Tavacı ve kebapçı Ali Usta’nın tüm kebap çeşitlerini beğendiklerini belirterek, "Burada yediğimiz her bir yemek, farklı bir lezzet sunuyor. Ali Usta’nın 40 yılı aşkın tecrübesi nedeniyle her tabağı ayrı bir lezzetli. Farklı ve özgün tatlar arayanlar için burası tam bir lezzet durağı," şeklinde görüş bildirdiler.
Hem Diyarbakırlıların hem de şehre gelen turistlerin vazgeçilmezi olan bu mekân, geleneksel kebap kültürünü modern zamanlarla buluşturarak, yıllardır lezzet tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Sarıkamış kayak severlerin gözdesi olmaya devam ediyor

2025-01-27 11:27 - Güncel

Diyarbakır’ın 2023 Nüfusu: İlçe İlçe Güncel Veriler

2025-01-26 13:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Kültürel Mirası: Delilo ve Halay

2025-01-26 16:04 - Diyarbakır

Yapay Zeka ve Biyoteknoloji Birleşiyor

2025-01-26 14:33 - Bilim ve Teknoloji

Tarihi Ön Gözlü Köprü, Hafta Sonu Yoğunluğu Yaşıyor

2025-01-26 12:18 - Diyarbakır

Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 0 - Beşiktaş: 0 (Maç devam ediyor)

2025-01-26 17:17 - Spor

Tekel bayi sahibine silahlı saldırı: 1 yaralı

2025-01-24 00:47 - Asayiş

Ergan Kayak Merkezinde hafta sonu ve sömestir yoğunluğu

2025-01-26 16:33 - Güncel

Türkiye 3’üncüsü oldu

2025-01-22 09:43 - Spor

Antalya’da otel inşaatında yangın: Mahsur kalan işçiler böyle kurtarıldı

2025-01-27 18:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Kına Geceleri Sessizce Kayboluyor

15:48 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Facia Son Anda Önledi

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır’da JASAT Operasyonu: Aranan 110 Kişi Yakalandı

13:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kaçakçılığa Darbe

13:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Asırlık Kalaycılık Mesleği Yok Olmanın Eşiğinde

13:16 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kına Geceleri Sessizce Kayboluyor

15:48 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Facia Son Anda Önledi

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır’da JASAT Operasyonu: Aranan 110 Kişi Yakalandı

13:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kaçakçılığa Darbe

13:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Asırlık Kalaycılık Mesleği Yok Olmanın Eşiğinde

13:16 - Diyarbakır