?>

Manavgat’ta başpehlivan Kemeri Orhan Okulu’nun

Spor - 7 ay önce

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin ilk etabı olan ve "Akdeniz’in Kırkpınar’ı" olarak anılan Manavgat Belediyesi 12. Geleneksel Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük bir coşkuyla tamamlandı.
Toplam 72 başpehlivanın katıldığı güreşlerin finalinde Yusuf Can Zeybek ile Orhan Okulu karşı karşıya geldi. Müsabaka boyunca rakibine göre daha pasif güreşen Orhan Okulu, bir ihtar aldı. Normal sürede iki başpehlivan arasında yeniş çıkmayınca mücadele puanlamaya taşındı. Nefes kesen puanlama bölümünün 18. dakikasında puanı almayı başaran Orhan Okulu, altın kemere uzandı. Feyzullah Aktürk ve Enes Doğan da üçüncülük kürsüsünü paylaştı. 16 Mayıs Cuma günü başlayan güreşlere, Türkiye’nin dört bir yanından toplam 1716 pehlivan katıldı.
Geleneksel ağalık ihalesi de heyecan dolu anlara sahne oldu. İhaleyi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da İş insanı Hasan Özden kazandı. Özden, 12 milyon 107 bin TL’lik teklifiyle 2025 yılı güreş ağalığı unvanının sahibi oldu.
Manavgat Belediyesi Altyapı güreşçileri de kendi kategorilerinde önemli başarılar elde etti. Minik 1 kategorisinde Ahmet Mete Varış şampiyon olurken, Teşvik 2 kategorisinde Umut Altay üçüncülüğü elde ederek kürsüde yer aldı.
Kara: " Ata sporumuzun rkuhunu Manavgat’ta yaşatıyoruz"
Organizasyonun ev sahibi olan Manavgat Belediye Başkanı Op. Dr. Niyazi Nefi Kara, güreşlerin ardından yaptığı açıklamada büyük bir memnuniyet ve gurur duyduklarını dile getirdi. Kara, şu ifadeleri kullandı:
"Ata sporumuzun ruhunu taşıyan bu dualı çayırda, binlerce yıllık geleneğimizi yaşatmanın gururunu yaşıyoruz. Kıran kırana geçen müsabakalar sonunda Başpehlivanlık unvanını kazanan değerli sporcumuz Orhan Okulu’yu gönülden kutluyorum.
Aynı zamanda bu büyük organizasyonda kol bağlayan, ter döken tüm pehlivanlarımıza teşekkür ediyorum. Güreşsever halkımızın coşkusu, tribünlerdeki desteği, bizlere bu kültürü yaşatmaya devam etme konusunda büyük moral veriyor. Organizasyonda emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza, bizleri yalnız bırakmayan tüm protokol üyelerine, misafirlerimize ve katkı sunan sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Manavgat, gelenekle geleceği buluşturan bu büyük buluşmanın bir parçası olmaya devam edecek."
Güreşleri Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, Manavgat Belediye Başkanı Op. Dr. Niyazi Nefi Kara, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar ile Mustafa Erdem, AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Manavgat Güreş Ağası Hasan Özden, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ufuk Özünlü, 672. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Hakan Çetin, siyasi partilerin temsilcileri, oda başkanları, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş son gün müsabakalarını tribünlerden takip etti.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da özel halk otobüslerinin kanun tanımazlığı

2025-05-14 00:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Görevli Emniyet Müdürü Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

2025-05-18 10:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 4 ilçeye iş ilanı! Başvurular başladı

2025-05-12 00:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da asırlık kuyular halka hayat veriyor

2025-05-15 00:47 - Diyarbakır

Motosiklet bariyerlere çarptı: 1 ağır yaralı

2025-05-12 00:27 - Asayiş

DAĞDER, başkanını seçti

2025-05-12 00:13 - Güncel

Otomobilin motoruna giren kedi, yaklaşık 2 saat sonra çıkarıldı

2025-05-12 00:28 - Asayiş

Diyarbakır’da asırlık ağaçlar meyve vermiyor

2025-05-15 00:16 - Diyarbakır

İki motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

2025-05-12 00:22 - Asayiş

Diyarbakır'da Minikler, polisliği hem öğrendi hem de eğlendi

2025-05-15 01:02 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Tamamlandığında dünya sıralamasına girecek

11:12 - Spor

Kutay Tek hedefi 12’den vurdu

11:02 - Spor

Kadınlar 1.Lig’de namağluplar karşılaşacak

10:43 - Spor

ERÜ Kadın Basketbol Takımı şampiyon oldu

10:42 - Spor

Başakşehir hedef Fenerbahçe’yi yenerek galibiyet serisi yakalamak

10:03 - Spor

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır