Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan yangın, yerleşim alanlarını tehdit etti. Side - Kumköy yolu üzerinde, turistik tesislerin karşısında yer alan makilik alanda öğle saatlerinde başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü.
Alevler, bölgedeki 1133 Sokak’ta bulunan lüks villaların bahçelerine kadar ulaştı. Bazı evlerin bahçelerinde yer alan ahşap oturma grupları ve süs eşyaları yangından zarar gördü. Dumanları gören vatandaşlar panik yaşarken, ilk müdahaleyi olay yerine yakın bir otelin çalışanları ve konukları yaptı. Otel personeli, yangın söndürme tüpleriyle alevlerin evlere sıçramasını engellemeye çalıştı.
Yangın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, orman arazözü ve iş makineleri sevk edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde yangın kontrol altına alındı. Şu anda bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yetkililer olayla ilgili inceleme başlattı.