?>

Mela Teyfur: Şans oyunları toplumu çökerten büyük tehdide dönüşüyor

Milli piyango ve benzeri şans oyunlarının toplumda gittikçe yaygınlaşarak doğal bir adet haline geldiğini belirten Mela Osman Teyfur, bu durumun toplumu çökerten büyük bir tehdide dönüştüğü uyarısında bulundu.

Güncel - 3 yıl önce

İTTİHADUL ULEMA üyesi Mela Osman Teyfur, İLKHA muhabirine açıklama yaparak Hristiyan adeti olan yılbaşı kutlamaları, milli piyango ve benzeri şans oyunlarının oluşturduğu tehlikelere dikkat çekti.
Bir emperyalist adeti olan yılbaşı kutlamasının İslam'da yerinin olmadığını, milli piyango gibi benzeri şans oyunlarının ise bir kumar çeşidi olduğunu belirten Mela Teyfur, Müslümanların bunlardan kesinlikle uzak durması gerektiğini söyledi.

"Müslümanlar bunlardan uzak durmalı" Kumarın pek çok zararının olduğuna işaret eden Teyfur, "Yılbaşı yaklaşıyor ve ne yazık ki her yıl tekrarlanan bazı haramlar var. Bu bir adet haline gelmiştir. Birçok insan bu haramlara bulaşıyor. Kesinlikle milli piyango ve benzeri şans oyunları kumardır, haramdır. Bir Müslüman mutlaka bunlardan uzak durması gerekiyor. Bu hem ferdi hem de toplumsal olarak birçok zararı var." dedi.

"Piyango ve benzeri şans oyunları kumardır" Kumar ve şans oyunları gibi zararlı alışkanlıkların insanlar arasına kin ve nefret tohumlarını ektiğini vurgulayan Teyfur, "Bu toplumsal bir soruna dönüşüyor. Bir Müslüman'a yakışan hiç şüphesiz her şeyiyle Müslüman olmasıdır, Allah'a teslim olmasıdır. Allah bir şeyi haram kılmışsa bunun dünyevi getirisi ya da götürüsüne bakmaksızın bir Müslüman ondan uzak durmaya çalışmalıdır. Dolayısıyla piyango ve benzeri şans oyunları birer kumardır." diye konuştu.

"Müslümanlar başkalarına benzememeli" Milli piyango ve benzeri şans oyunlarının kumar olduğunu, bu nedenle de haram olduğunun altını çizen Teyfur, şöyle devam etti:"Bize düşen bundan uzak durmaktır. Müslümanlar yılbaşı gibi kutlamalardan uzak durmalıdır. Bu bizim kültürümüz, adetimiz değildir. Bu başkasına benzemektir. Başkasına benzeyen ondan olur. Özellikle bugün siyonistlerin ve diğer emperyalistlerin Gazze'de Müslüman kardeşlerimize yaptığı katliamı gördükten sonra biz Müslümanların kesinlikle bu emperyalistlerin kültürlerinden ve yılbaşı gibi bayram kutlamalarından uzak durmamız gerekiyor. Hindi kesme gibi şeylerden uzak durmalıyız.Mutlaka daha iyi bir Müslüman olmalı, İslami daha iyi yaşamalıyız ki mevcut durumlardan kurtulabilelim. Müslüman olarak Filistinli Müslümanları da düşünmeli, onlara da yardım etmeli, dualarımızla destek olmalı ve kim ne yapabiliyorsa bu zulme karşı bir tavır ortaya koymalıdır."

Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık çalışanları: İnsanların hizmet ettikleri noktalara bombaların atılması kesinlikle katliam ve soykırımdır

2023-12-03 14:00 - Bölge

Diyarbakır'da muhteşem gün doğumu

2023-11-30 12:30 - Diyarbakır

Hür Gençlik sabah namazında buluştu

2023-12-02 08:12 - Bölge

Karabük'te tarihi eser operasyonu: 9 gözaltı

2023-12-02 17:13 - Asayiş

 BİSMİL BELEDİYESİ MACERA PARKI, KAFETERYA, HALI SAHA VE BÜFE KİRALAMA İŞİ

2023-12-04 03:00 - Resmi ilanlar

Siyonist rejim: Son 24 saatte 200 yeri vurduk

2023-12-04 12:18 - Dünya

Yetkililer uyardı: Uzak durun

2023-11-30 17:15 - Bölge

Dolar-Euro bugün ne kadar?

2023-12-06 08:48 - Ekonomi

Dicle Nehrinde kaybolan kız aranıyor

2023-12-02 20:06 - Asayiş

Güder’den öğrencilere LGS Eğitim Seti

2023-12-03 15:40 - Bölge

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan İddialarına Net Yanıt

10:43 - Güncel

Söke’de gübre bayileri denetlendi

09:20 - Güncel

Atakum sahilinde tavşanlar dikkat çekti

09:22 - Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen tarihi tablo Gaziantep’te dokundu

09:23 - Güncel

Kabe’nin kapı örtüsü Millet Cami ve Külliyesi’nde sergileniyor

09:24 - Güncel

Günün Manşetleri

Erken Gelen Sıcaklar Sebze Üreticisini Endişelendirdi

11:10 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Barajların Dolması ile Balık Bereketini Artırdı

11:08 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Saksağanların Kediye Karşı İnanılmaz Savunması

10:50 - Diyarbakır

Kocaköyspor’dan Tarihi Başarı Namağlup Şampiyon

10:36 - Diyarbakır

Çermik'te turizm bölgesinde temizlik

10:24 - Diyarbakır