?>

Menemen’de Koyundere Taziye Evi hizmete açıldı

Güncel - 8 ay önce

Menemen Belediyesinin Koyundere’de vatandaşların taleplerine uygun şekilde tasarlayarak yapımını tamamladığı taziye evi dualarla açıldı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Sadece mutlu değil, en acı günlerinde de hemşehrilerimizin yanındayız." dedi.
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın, Nisan ayında Menemen Belediye Meclisi’nde "Gelecek aydan itibaren her ay bir açılış yapacağız." sözünü vermesinin ardından Menemen Belediyesi arka arkaya gerçekleştirdiği açılışlara hız kesmeden devam ediyor. Mayıs ayında Türkelli Kapalı Pazar Yeri’nin hizmete girmesiyle başlayan açılışlar, Ulukent Semt Polikliniği, Aynısefa Kent-2 Kafe, Haykıran Ahmet Kahraman Camii, Aynısefa Şehir Parkı Kafe ve Mermerli Mahallesi’ndeki Deneyim Merkezi ile devam ederken Kasım ayı açılışı da Koyundere gerçekleşti. Koyundere Taziye Evi, törenle hizmete açıldı.
Tüm ihtiyaçlar düşünüldü
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın ev sahipliğinde yapılan törene, Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile STK yönetici ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, geçmiş dönem belde belediye başkanları, gaziler ve vatandaşlar katıldı. 200 metrekarelik taziye evi, vatandaşların tüm ihtiyaçları düşünülerek 45 metrekarelik bir mutfak, mescit, abdesthane, taziye ve dinlenme alanı olarak tasarlandı.

"Hizmetlerimiz örnek oluyor"

Tarih boyunca iyi günde olduğu gibi kötü günde de dayanışma içerisinde bir millet olduklarını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, açılışı gerçekleştirilen tesisin dayanışmanın, omuz omuza durmanın, acıyı birlikte göğüslemenin, millet olmanın en sade ama en güçlü sembollerinden biri olduğuna dikkat çekti. Pehlivan, "Çanakkale’den Sakarya’ya cephelerde, Gölcük’ten Kahramanmaraş’a kadar depremlerde acıyı paylaşarak hafifleten ve umudu yeniden yeşerten bir milletiz. Atalarımız "Dost kara günde belli olur." demiş. Biz de Menemen Belediyesi olarak hemşehrilerimizin en acı günlerinde bugüne kadar hep yanlarında olduk ve bugünden sonra da olmaya devam edeceğiz. İyi ki doğdun bebek paketimizle, hayatın ilk anında başlayan birlikteliğimiz, taziye hizmetlerimizle son nefese dek sürmekte. Yaptığımız hizmetler bugün komşu belediyelerin başkanları tarafından dahi övgüyle anlatılıyor. Menemen’de yaptıklarımız başka ilçelere ilham kaynağı oluyorsa, biz bundan yalnızca mutluluk duyarız." dedi.
"Menemen’in çok çalışkan Başkanı var"
Başkan Pehlivan’ın ardından kürsüye çıkan Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz da taziye evinin bir kültür olduğunu aynı zamanda bir kültür evi niteliği taşıdığını belirterek, Menemen’e bu yeni tesisin hayırlı olmasını dilerken, Başkan Pehlivan’a insana dokunan hizmetleri için teşekkür etti. Kaymakam Yılmaz, "Menemen’de çok çalışkan bir Başkan var, Maşallah diyelim. Bu çok kıymetli çalışmaların yapılıp tamamlanmasında büyük emekler var. Hizmetlerin yapılmasında emeği geçen başta Aydın Başkan olmak üzere tüm ekip arkadaşlarının emeklerine sağlık" diye konuştu.
Okunan duaların ardından katılımcılar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ergani'den Bölgeye 24 Saat Hizmet

2025-11-30 13:07 - Diyarbakır

Bakan Yerlikaya: 346 şüpheliyi yakaladık

2025-11-30 14:52 - Siyaset

Muharrem İnce’ye verilen görev! CHP’de değişim

2025-11-30 15:36 - Siyaset

Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

2025-11-29 14:24 - Siyaset

Yarım asırlık husumette mutlu son

2025-11-25 13:48 - Diyarbakır

Eğil’e Modern Sağlık Yatırımı: 25 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi Yükseliyor

2025-11-25 11:11 - Diyarbakır

Gülistan Koçyiğit İmralı ziyaretinde neler yaşandığını anlattı!

2025-11-28 15:18 - Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan eleştirilere yanıt geldi! ‘Ne söylememi bekliyorlar…’

2025-11-25 15:20 - Siyaset

Papa 14. Leo İstanbul'da! İlk durağı bakın neresi oldu

2025-11-28 15:24 - Siyaset

Baykal ve Kılıçdaroğlu döneminde olmamıştı

2025-11-30 15:41 - Siyaset

İlgili Haberler

DOA ile 17 günde 33 milyon ambalaj geri dönüşüme kazandırıldı

11:31 - Güncel

Çinli genç Develi’de Müslüman oldu

11:32 - Güncel

Milas’ta yaban domuzları futbol sahasını mesken tuttu

11:33 - Güncel

Akçakoca’da yaban domuzu sürek avı yapılacak

11:34 - Güncel

Yağmur altında kızıl tilkiyi besledi

07:58 - Güncel

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır