?>

Meteorolojiden yer yer "çok kuvvetli" yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun'un batısı ile Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Güncel - 3 yıl önce

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında kalan yerlerin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneybatısında beklenen yağışların yer yer kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Sıcaklıkların Marmara Bölgesi ile Ege ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 3-5 derece altında seyretmesi bekleniyor.
Rüzgârın genellikle kuzeyli, yurdun güneydoğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden yer yer kısa süreli kuvvetli (30-50 km/sa), Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.
Yer yer çok kuvvetli yağış uyarısı: Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde bugün görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli batı ve kuzeybatı yönlerden rüzgâr (40-70 km/saat) ile birlikte etkili olmaya devam ederek Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun'un batısı ile Trabzon'un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun il geneli ile Giresun'un doğu ve Trabzon'un batı ilçeleri ile Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Balkon korkuluklarına kafası sıkışan çocuğu itfaiye kurtardı

2023-09-27 12:54 - Güncel

Kamu müteahhitleri Diyarbakır’da bir araya geldi

2023-09-29 19:34 - -

Cenaze namazı nasıl kılınır?

2023-09-28 15:57 - Güncel

Kur'an Nesli Platformu'ndan Mevlid-i Nebi mesajı

2023-09-25 19:10 - -

İstanbul ve 4 il için sağanak yağış uyarısı

2023-09-28 12:38 - -

Bingöl’de yataklı fizik tedavi hizmeti tekrardan aktif hale getirildi

2023-09-25 17:38 - Sağlık

Milyonlarca balık baraj gölü ve göletlere bırakıldı

2023-09-25 13:03 - Güncel

Adalet Bakanı Tunç'tan Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklama

2023-10-01 11:34 - Güncel

Dr. Fehmi: Batı, toplumun yapı taşı olan aile ve kadını hedef alıyor

2023-10-01 14:46 - Güncel

Şehir Hastanesi depreme tam dayanıklı yapılıyor - ÖZEL HABER

2023-09-29 01:32 - Sağlık

İlgili Haberler

Yağışlar mantarları artırdı uzman uyardı

09:32 - Güncel

ETÜ’ye büyük gurur

09:33 - Güncel

Sahillerine vuran beyaz toz ’guar gum’ çıktı

09:34 - Güncel

Yüksek kesimlerine kar yağdı

09:36 - Güncel

Türk Deniz Kuvvetleri’nin ilk kadın uçak pilotu

09:36 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da tarihi alanda çalışmalar hız kazandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yayaya araç çarptı: Durumu ağır

15:32 - Diyarbakır

Silvan’da iki araç çarpıştı: 2 yaralı

15:27 - Diyarbakır

Bağlar’da zemin kat yangını

15:26 - Diyarbakır

Diyarbakır'da SUV araç istinat duvarından aşağı düştü

14:19 - Diyarbakır