?>

MSKÜ’de sosyal sorumluluk projesi: ’Sürdürülebilirliğe merhaba de’ sergisi açıldı

Güncel - 9 ay önce

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü tarafından, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uşak Üniversitesi iş birliğinde yürütülen ’Sürdürülebilirliğe Merhaba De’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen sergi, MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı.
Proje kapsamında Menteşe Dokuzçam İlkokulu öğrencileriyle birlikte çeşitli atölye ve bilinçlendirme etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinliklerin sonucunda ortaya çıkan ürünler, düzenlenen sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Hicret Özkoç, Uşak Üniversitesinden Öğr. Gör. Gökhan Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferman Akbulut, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, şube müdürleri, Dokuzçam İlkokulu Müdürü Abdullah Özsoy, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Proje çerçevesinde Uşak Üniversitesi, çocukların hayal ettikleri doğa dostu oyuncakların çizimlerinden yola çıkarak bu oyuncakları gerçek hale getirdi. Ayrıca MSKÜ akademisyenleri tarafından iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu ile geri dönüşüm temalı atölye çalışmaları ve origami etkinlikleri düzenlendi. Aile Yılı kapsamında çocukların edindikleri bilgileri aileleriyle birlikte yeniden yorumlamaları teşvik edilirken, MSKÜ Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Topluluğu ve Origami Topluluğu da organizasyona gönüllü destek verdi.
Sergide, öğrencilerin geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik temalı hayal gücünü yansıttıkları tasarım çalışmaları yer alırken, interaktif ve eğitici atölye ürünleri de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.
Etkinlik, dezavantajlı gruplardan gelen çocukların eğitim sürecine uyumlarını desteklemek, onları iklim değişikliği, su ve enerji tasarrufu gibi sürdürülebilirlik konularıyla tanıştırmak ve üniversite öğrencilerinin topluma hizmet bilinciyle sürece katkı sunmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.
Protokol üyeleri sergiyi gezerek öğrencilerle sohbet etti. ’Sürdürülebilirliğe Merhaba De’ projesi, üniversite-toplum iş birliğini güçlendirmesi, sosyal sorumluluk bilincini pekiştirmesi ve çocuklarda çevresel farkındalık oluşturması açısından büyük takdir topladı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kulu’da kalp krizi geçiren hasta için helikopter ambulans havalandı

2025-06-02 16:27 - Sağlık

Diyarbakır Surlarına izinsiz pankarta polis 'dur dedi'

2025-05-29 10:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kayaş ve Oğuz aileleri barıştırıldı

2025-05-29 16:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Düğünlerin Yeni Adresi Billiz Wedding Palace

2025-06-01 12:04 - Diyarbakır

Tertemiz Kaynak Suyu Dikkat Çekiyor

2025-06-02 00:26 - Diyarbakır

Bismil’de Dicle Nehri Üzerindeki Adacıklarda Uyuşturucu Operasyonu

2025-05-31 22:10 - Diyarbakır

BBP Genel Başkanı Destici’ye iade-i ziyaret

2025-05-29 12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Dicle Fest'te Enerji ve Bilim Seferberliği

2025-05-28 16:33 - Diyarbakır

Diyarbakır'da altın fiyatlarındaki artış Kuyumcular Çarşısını sessizliğe bürüdü

2025-05-29 16:02 - Diyarbakır

Ergani’de “Narko Hançer” Operasyonu: Suçlulara Geçit Yok

2025-05-29 10:48 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Naci Görür’den Ankara için endişelendiren uyarı!

14:00 - Güncel

Özlem Gürses ‘ölümle tehdit edildiğini’ açıkladı!

13:57 - Güncel

Mahalle başkanlarına yönelik iftar programı düzenlendi

01:27 - Güncel

Emniyet personeliyle iftar programında buluştu

01:28 - Güncel

Vali Eldivan’dan moral ziyareti

01:32 - Güncel

Günün Manşetleri

Kar Yağışı Kazayı Getirdi: 10 Araç Birbirine Girdi

19:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Martta Kar Sürprizi

19:26 - Diyarbakır

Diyarbakır Körhat Mahallesi’nden Kadınlara 8 Mart Sürprizi

19:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kış Kendini Gösterdi kar geri geldi

15:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın da Aralarında Olduğu 22 İlde Operasyon: 390 Şüpheli Yakalandı, 247 Kişi Tutuklandı

15:48 - Diyarbakır