?>

Müftü Pamuklu:

Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında; "Bu gece, Rahman ve Rahim olan Allah’ın kullarını bağışlamak için rahmetini sağanak sağanak indirdiği, duaların semaya yükseldiği, kalplerin safvetle çarptığı feyizli bir fırsat vaktidir" dedi.

Güncel - 10 ay önce

Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, yarın gece idrak edilecek Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Müftü Pamuklu, "Mübarek üç ayların ikincisi olan Şaban ayının en kıymetli gecesi Berat Kandiline erişmenin huzur ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bilindiği üzere, 13 Şubat 2025 Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece, rahmeti ve mağfireti sonsuz olan Yüce Rabbimizin kullarına lütuf kapılarını ardına kadar açtığı bu müstesna gecedir. ‘Borçtan, suçtan ve cezadan kurtuluş’ manasına gelen Berat; dini literatürümüzde ‘günahlardan arınma, ilâhî affa mazhar olma, yenilenme ve yaratılış gayemizi hatırlama’ anlamını taşır. Bu gece, Rahman ve Rahim olan Allah’ın kullarını bağışlamak için rahmetini sağanak sağanak indirdiği, duaların semaya yükseldiği, kalplerin safvetle çarptığı feyizli bir fırsat vaktidir" diye konuştu.
"İlahî çağrıyı fırsat bilerek, kendimiz, ailelerimiz, aziz milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlık için samimiyetle dua etmek en büyük vazifemizdir" diyen Pamuklu, mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Unutmayalım ki; salih ameller, ihlasla yapılan ibadetler ve gönülden kopan niyazlar, hem dünya hem de ahiret saadetimizin anahtarıdır. Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz kusurlardan arınmak, ancak O’nun sonsuz rahmetine sığınmakla mümkündür. Bu mübarek gece vesilesiyle; başta Denizlili hemşerilerim olmak üzere tüm milletimizin, İslâm âleminin ve insanlığın Berat Kandilini en kalbî duygularımla tebrik ediyorum. Rabbimizden niyazım odur ki; bu gece, ülkemizin ve gönül coğrafyamızın huzuruna, Filistin’in, Gazze’nin, Doğu Türkistan’ın zulümden kurtuluşuna, müminlerin günahlardan arınarak Ramazan-ı Şerif’e "beraat etmiş" bir kalple ulaşmalarına vesile olsun"

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’de uyuşturucu operasyonu; 7 gözaltı

2025-02-07 00:03 - Asayiş

Bursa’da içecek yüklü kamyon devrildi

2025-02-07 00:08 - Asayiş

Bursa’da bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi

2025-02-07 07:53 - Güncel

Kütahya’da işçi servisi kaza yaptı: 3 yaralı

2025-02-07 07:58 - Asayiş

Sakarya’da kar yağışı hayatı felç etti: Kazalar peş peşe geldi, onlarca araç yollarda kaldı

2025-02-07 08:03 - Güncel

Buğday yüklü tır devrildi, Sivas-Kayseri karayolu trafiğe kapandı

2025-02-06 00:02 - Asayiş

‘38 ayar adam’ Vali Çiçek’miş

2025-02-06 00:08 - Güncel

Evren Kaymakamı Nesrin Uygun göreve başladı

2025-02-06 00:13 - Siyaset

Ziraat Türkiye Kupası: Fenerbahçe: 1 - Erzurumspor FK: 0 (İlk yarı)

2025-02-06 00:18 - Spor

Kemal Özdeş: "Son ana kadar skoru değiştirmek için uğraştık"

2025-02-06 00:22 - Spor

İlgili Haberler

Milaslı şehidin çocukları, Galatasaray’ın onur konuğu oldu

00:12 - Güncel

Fırat, AL-KON’u tanıttı

16:12 - Güncel

Akdeniz'de korkutan deprem!

15:51 - Güncel

Vefat eden öğretmenleri için fidan diktiler

12:57 - Güncel

Esnaf odalarında seçim heyecanı başladı

09:48 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 15 Yaş Altı Sosyal Medya Kullanımı İçin Yeni Düzenleme Geliyor

16:36 - Diyarbakır

Osman Özköylü’nün Skandal Sözlerine Tepki Yağıyor

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 81 ilde elektrikte yeni dönem

15:24 - Diyarbakır

Dicle Nehri'nde Su Seviyesi Tarihi Dip Noktaya İndi

14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Acil Sağlık Çalışanlarına Anlamlı Ziyaret

14:10 - Diyarbakır