?>

Muğla Büyükşehir’den ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’ çalıştayı

Güncel - 10 ay önce

Eşitlik odaklı bir yerel yönetim anlayışını kalıcı ve sistematik hale getirmeyi amaçlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çeşitli sivil toplum örgütleri, akademisyenler, meslek odaları ve kamu kurumu temsilcilerinin katılacağı geniş kapsamlı bir çalıştay düzenleyecek. Bu çalıştay ile eylem planının daha kapsayıcı hale getirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki mevcut durumun değerlendirilmesi ve uygulanabilir çözümler üretilmesi hedefleniyor.
Çalıştay Atölye çalışmaları ile pekişecek
Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı 12 Şubat Çarşamba günü saat 09.30’da Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde açılış konuşmaları ile başlayacak ve ardından Yerel Eşitlik Eylem Planı oluşturma sürecinin değerlendirilmesiyle devam edecek. Çalıştay atölye çalışmaları, çözüm önerileri ve değerlendirme oturumu ile tamamlanacak.

Tüm kurumlardan katılım

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleşecek olan çalıştaya Kadın Koalisyonu, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi, çeşitli sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, ilçe belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katılacak. Büyükşehir Belediyesi, bu eylem planı ile kadın dostu ve eşitlik temelli bir yerel yönetim anlayışını kurumsal hale getirmeyi amaçlıyor.
Başkan Aras, "Eşit bir Muğla için çalışıyoruz"
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Yerel Eşitlik Eylem Planı, sadece bir belge ya da strateji olmanın ötesinde, kentimizde yaşamı daha adil, eşit ve kapsayıcı hale getirmek için attığımız somut bir adımdır. Bu çalıştay, yerel yönetimlerin eşitlik temelinde yeniden yapılandırılması ve kamu politikalarının herkesi kapsayacak şekilde şekillendirilmesi için kritik bir öneme sahiptir. Toplumsal cinsiyet eşitliği, sadece kadınların değil, toplumun bütün kesimlerinin refahı için olmazsa olmaz bir değerdir. Bu nedenle, Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, adil bir kent oluşturma yolunda belediyemizin hizmetlerini daha sistematik ve kapsayıcı hale getirecek bu eylem planını büyük bir sorumlulukla hayata geçiriyoruz. Yerel Eşitlik Planını sadece kâğıt üzerinde kalan bir taahhüt olarak görmeyecek; bu planı hayata geçirmek için tüm birimlerimizle ve yerel paydaşlarla birlikte kararlı adımlar atacağız"

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Evren Kaymakamı Nesrin Uygun göreve başladı

2025-02-06 00:13 - Siyaset

Göksu Deltası’nda yangın

2025-02-08 00:07 - Asayiş

Hantepe Köy Okulu Yenilendi

2025-02-05 11:01 - Diyarbakır

Hasan Gülseven için Mevlit Programı Gerçekleştirildi

2025-02-10 14:13 - Diyarbakır

Diyarbakır'da kar mı yağacak?

2025-02-05 12:26 - Diyarbakır

Adana Büyükşehir Belediyesi Modern Hayvan Barınağı Ek Yeni Tesis’in temeli atıldı

2025-02-09 13:52 - Siyaset

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: "Öcalan’ın mesajı Çanakkale ruhuna uygun olacak"

2025-02-09 16:13 - Siyaset

Kayapınar’da İnşaatta Asansör Boşluğuna Düşen İşçi Ağır Yaralandı

2025-02-07 13:57 - Diyarbakır

Teknoloji sizi uykusuz bırakır!

2025-02-07 11:42 - Sağlık

İsrail, serbest bırakılan esirlerin aileleriyle buluşma anlarını yayınladı

2025-02-08 21:08 - Dünya

İlgili Haberler

Dondurucu soğuklara rağmen gondol keyfi Eskişehir’in gezi rutininden çıkmadı

10:24 - Güncel

’360 KAYSERİ’ yayında

10:39 - Güncel

Aydın’ın sağlık üssünde sona doğru

10:42 - Güncel

Başkan Hızar’dan gövde gösterisi

10:42 - Güncel

Kütahya’da "Camide Buluşalım" sabah namazı buluşması

09:54 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Alacak-Verecek Kavgası

10:49 - Diyarbakır

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır