?>

Murzioğlu: "Amacımız ihracatımızı daha yukarılara taşımak"

Ekonomi - 10 ay önce

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, iş dünyasının temsilcilerine yönelik "Dış Ticaret ve Gümrük Mevzuatı" eğitimi düzenlendi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Oda olarak en önemli gördüğümüz çalışma başlığımız ihracatımızı daha yukarı seviyelere çekmek" dedi.
Samsun TSO koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, oda üyelerine yönelik eğitimler devam ediyor. Program kapsamında, "Küresel Pazarda Rekabet İçin Doğru Bilgiye Yatırım Yapın" başlığı altında, "Dış Ticaret ve Gümrük Mevzuatı" eğitimi düzenlendi. Yılın ikinci eğitim programında, iş dünyasının temsilcileriyle buluşan Eğitmen Hakan Akın, ‘Dış Ticaret Süreçleri-İhracat ve İthalat Adımları Nelerdir?’, ‘Lojistik ve Sigorta İşlemleri-Güvenli ve Verimli Taşıma Nasıl Sağlanır’, ‘Serbest Ticaret Anlaşmaları-Avantajları Nasıl Kullanabilirsiniz’ ve ‘Gümrük Vergileri, Tarifeler ve Kotalar-Maliyetleri Nasıl Optimize Edersiniz’ başlıklarında sunum yaptı.
"Amacımız ihracatımızı daha yukarılara taşımak"
Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, işletmelerin rekabet gücünü geliştirmeye destek vermek adına oda üyelerine yönelik eğitimlere aralıksız devam ettiklerini belirtti. Düzenlenen eğitimin önemine işaret eden Murzioğlu, "Bilindiği gibi odamız, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin koordinatörlüğünü yürütmekte. Proje kapsamında da sık sık eğitimler düzenleyerek, üyelerimizle bir araya geliyoruz. Yılın ikinci eğitimi de bunlardan biri. Oda olarak en önemli gördüğümüz çalışma başlığımız ihracatımızı daha yukarı seviyelere çekmek. İhracatta daha bilinçli adımlar atmak isteyen üyelerimiz için bu eğitimi organize ettik. Amacımız, ihracat yapan ya da ihracat potansiyeli taşıyan üyelerimizin küresel pazarda rakiplerinin bir adım önde olmasını sağlamak. Doğru bilgiye yatırım yaparak, ihracat süreçlerinde riskleri azaltmalarını ve en iyi fırsatları yakalamalarını sağlamak. Hedeflediğimiz amaçlar doğrultusunda, değişik başlıklarda düzenleyeceğimiz eğitimlerle üyelerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

İsmet Taşdemir: "Önemli olan rakibe pozisyon vermemek"

2025-02-09 00:07 - Spor

İsrail’in serbest bıraktığı 138 Filistinli Gazze’de

2025-02-09 00:02 - Dünya

Polisten kaçtı, aracından 30 adet sentetik ecza hapı çıktı

2025-02-09 00:17 - Asayiş

Silahlı saldırgan kahvaltı yaparken yakalandı

2025-02-09 00:13 - Asayiş

Servet Çetin: "Talihsiz bir gol yedik"

2025-02-09 00:23 - Spor

Gölcük’te 1 kilo 123 gram esrar ele geçirildi

2025-02-08 00:02 - Asayiş

Göksu Deltası’nda yangın

2025-02-08 00:07 - Asayiş

Jose Mourinho: "Almış olduğumuz sonuç turu aldık anlamına gelmez"

2025-02-14 00:33 - Spor

Elazığ’da aracı ile karda mahsur kalan vatandaş kurtarıldı

2025-02-13 00:03 - Güncel

89 yıl sonra ilk kez: Kaymakam Arıkan’dan anlamlı doğum günü sürprizi

2025-02-14 00:37 - Güncel

İlgili Haberler

Yapay Zekâ Talebi RAM Piyasasını Vurdu

11:04 - Ekonomi

2026 Asgari Ücret Tespit Komisyonu İlk Toplantısını 12 Aralık’ta Yapacak

09:56 - Ekonomi

Kadınlar üretiyor, belediye istihdam ediyor: 11 ilçeye 11 kreş yolda

09:32 - Ekonomi

Emekliler İçin Bayram İkramiyesi Kalkacak Mı?

16:00 - Ekonomi

Adıyaman’da yer fıstığı hamlesi

13:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın On Gözlü Köprüsü, Soğuk Havalara Rağmen Turist Akınına Uğruyor

10:26 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Feci Kaza: Takla Atan Araçta Bir Kişi Hayatını Kaybetti

10:14 - Diyarbakır

Çermik'te Kask Takmayan Motosiklet Sürücüsüne Ceza

09:44 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 15 Yaş Altı Sosyal Medya Kullanımı İçin Yeni Düzenleme Geliyor

16:36 - Diyarbakır

Osman Özköylü’nün Skandal Sözlerine Tepki Yağıyor

15:32 - Diyarbakır