?>

Narin duruşmasında şok eden ifadeler

Narin Güran Cinayeti Davasında Nevzat Bahtiyar'dan Şok ifadeler: "Beni Tehdit Ettiler, Cesedi Götürmek Zorunda Kaldım" dedi.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın vahşice öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada sanıklardan Nevzat Bahtiyar, yaşanan korkunç olayla ilgili çarpıcı ifadeler verirken, minik Narin’in babası Arif Güran gözyaşlarını tutamadı.
Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ölümüne dair Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda 4 sanık tutuklanmıştı. Duruşmaya, sanıklar Yüksel Güran (anne), Enes Güran (ağabey), Salim Güran (amca) ve komşu Nevzat Bahtiyar ile tanıklar ve avukatlar katıldı.

"Narin’i Cansız Halde Gördüm" Duruşmada ifade veren sanık Nevzat Bahtiyar, olay günü yaşananları ayrıntılı şekilde anlattı. Bahtiyar, "Arabam aşağıdaydı, Salih Güran ile birlikte Arif Güran’ın evinin etrafında yaya olarak dolaşıyorduk. Ahırın orada Salim Güran bana gel dedi. Evde kimseyi görmedim, sadece Narin’in cansız bedeni vardı," dedi. Salim Güran’ın kendisine Narin’i dere kenarına götürmesi ve cesedi parçalayarak ortadan kaldırması için baskı yaptığını ve kendisini tehdit ettiğini belirtti.

Bahtiyar, "Salim Güran beni tehdit etti; silahla oğlum Muhammet’in ve benim başıma kurşun sıkacağını söyledi. Korktuğum için onun dediklerini yaptım. Cesedi battaniyeye sardıktan sonra arabama taşıdım. O sırada Yüksel Güran yukarıda ağlıyordu," ifadelerini kullandı.

Duygusal Anlar Yaşandı Sanık Bahtiyar’ın ifadeleri sırasında salonda bulunan Narin’in babası Arif Güran gözyaşlarına boğuldu. Duruşmada sanıkların ve tanıkların ifadeleri devam ederken, adalet arayışındaki aile gözyaşları içinde mahkemeyi takip etti.

Davanın seyrinin ilerleyen günlerde nasıl gelişeceği merakla beklenirken, Diyarbakır kamuoyu, bu acı olayın tüm detaylarının ortaya çıkmasını ve adaletin yerini bulmasını talep ediyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da sirmast! Asırlık bir lezzet

2024-11-02 20:32 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil’de 19 yaşındaki genç intihar etti!

2024-11-03 02:53 - Diyarbakır

Diyarbakır'da bu köy sonbahar da başka güzel!

2024-11-05 00:02 - Diyarbakır

Diyarbakır yeni sağlık kompleksine kavuşacak

2024-11-05 20:09 - Diyarbakır

Türkiye'de bu uygulamayı kullananlara KDV

2024-10-31 17:27 - Bilim ve Teknoloji

Teknoloji tutkunları için fırsatlar başladı

2024-11-06 16:46 - Bilim ve Teknoloji

AK Parti Diyarbakır'da yeni ilçe başkanı! İşte detaylar

2024-11-04 02:13 - Diyarbakır

Diyarbakır'da sık görülen bu bitki yenilebilir mi? Faydaları şaşırttı

2024-11-07 00:59 - Diyarbakır

Bolu'da trafik kazası: 8 yaralı

2024-11-02 22:59 - Güncel

İran 4,8 büyüklüğünde depremle sarsıldı

2024-11-03 12:27 - Dünya

İlgili Haberler

Diyarbakır’da pediatri dünyası buluşuyor

16:31 - Diyarbakır

Diyarbakır’da ani kalp durmalarına karşı yeni dönem başladı

16:00 - Diyarbakır

Sur'da zamana direnen tabela

14:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da inşaat alanı otoparka döndü: Esnaf çözüm bekliyor

13:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 100 yıllık konak yeniden hayat buldu

12:25 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Amedspor’da bilet rekoru: İlk 10 dakikada 122 bin kişi sisteme girdi

16:32 - Spor

Diyarbakır’da pediatri dünyası buluşuyor

16:31 - Diyarbakır

Diyarbakır’da ani kalp durmalarına karşı yeni dönem başladı

16:00 - Diyarbakır

Sur'da zamana direnen tabela

14:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da inşaat alanı otoparka döndü: Esnaf çözüm bekliyor

13:33 - Diyarbakır