?>

NATO, Ukrayna'ya acil olarak daha fazla silah sağlanmasını istedi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'ya acil olarak daha fazla silah gönderilmesi gerektiğini belirtti.

Dünya - 3 yıl önce

Stoltenberg, Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) konuştu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşı kazanmasının, dünyayı çok tehlikeli ve savunmasız kılacağını söyleyen Stoltenberg, "Çünkü o zaman otoriter liderlere verilen mesaj, uluslararası hukuku ihlal ederek güç kullandıklarında istediklerini elde edebilecekleri olacak" dedi.
Stoltenberg, "Savaşa, müzakere edilmiş barışçıl bir çözüm istiyorsak, Ukrayna'ya askeri destek sağlamamız gerekiyor. Tek yol bu. Barışa giden yol silahlardan geçiyor. Bu kulağa bir paradoks gibi gelebilir, ancak müzakere edilmiş bir anlaşmaya varmanın tek yolu, Başkan Putin'i, savaş alanında kazanamayacağına ikna etmektir. Oturup müzakere etmesi gerekiyor. Bu savaşın nasıl biteceğini kimse bilmiyor ancak büyük olasılıkla müzakere masasının etrafında bitecek. Kesin olarak bildiğimiz tek şey, müzakere masasının etrafında olup bitenlerin tamamen savaş sahasındaki güce bağlı olduğu." açıklamasını yaptı.
Ukrayna'ya acil olarak daha fazla yardım sağlanması gerektiğini belirten Stoltenberg, "Rusya'yı hafife almak çok tehlikeli. Şimdi 200 bin asker daha seferber ediyorlar. Başkan Putin, binlerce genç Rus askerini feda etme iradesini gösterdi. Şimdi İran da dâhil olmak üzere diğer otoriter rejimlere ulaşarak daha fazla silah ediniyorlar. Yeni saldırılar planlıyorlar" ifadelerine yer verdi.
Stoltenberg, Rusya'nın İsveç ve Finlandiya'ya saldırması halinde NATO'nun tepki vermemesinin düşünülemez olduğunu kaydetti. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Boş arazide ölü bulunan şahsın cenazesi ailesine teslim edildi

2023-01-12 13:22 - Güncel

Tıbbi sarf malzeme satın alınacaktır

2023-01-18 12:57 - Güncel

Mardin’de trafik kazası: 4 yaralı

2023-01-13 23:28 - Güncel

Ticari araç ve şoförlerine yönelik denetim: 845 araç trafikten men edildi

2023-01-12 13:19 - Güncel

Yaşlılarda sağlıklı ve dengeli beslenme nasıl olmalıdır?

2023-01-12 13:40 - Sağlık

Memur ve emekli zammı Resmi Gazete'de

2023-01-13 08:07 - Ekonomi

Jiyan bebek için Mardin’den ambulans uçak havalandı

2023-01-15 23:08 - Sağlık

Kullanım ömrünü tamamlayan piller geri dönüştürülmeli!

2023-01-17 10:39 - Ekonomi

Doğalgaz dönüşüm işi yaptırılacaktır

2023-01-12 13:01 - Güncel

Nijerya’da parti taraftarlarını taşıyan kamyon devrildi: 16 ölü 83 yaralı

2023-01-16 10:18 - Dünya

İlgili Haberler

Deprem Felaketi: Can Kaybı 164'e, Yaralı Sayısı 971'e Yükseldi

16:46 - Dünya

Venezuela'da Deprem bilancosu ölü sayısı 164'e Yükseldi

14:56 - Dünya

Kavurucu Sıcaklar Alarm Veriyor 60 Vilayette Turuncu Uyarı

15:41 - Dünya

Münbiç Yakınlarında Saldırı 2 Asker Öldü Bölgede Soruşturma Başlatıldı

13:44 - Dünya

5,5 Büyüklüğünde Deprem

14:44 - Dünya

Günün Manşetleri

Sultan Şeyhmus EZ-ZULİ Derneği’nden Anlamlı Aşure İkramı

16:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Termometreler Zorlandı

16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Karne Günü Heyecanı

16:15 - Diyarbakır

Türkiye’de milyonlarca öğrenci yaz tatiline girecek

16:11 - Eğitim

Diyarbakır'da Yıl Boyu Yürütülen Çalışmalar Masaya Yatırıldı

16:06 - Diyarbakır