?>

Niğde’de "Afet Sonrası Psikolojik İyileşme ve Toplumsal Dayanışma" etkinliği

Güncel - 2 yıl önce

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ev sahipliğinde düzenlenen "Afet Sonrası Psikolojik İyileşme ve Toplumsal Dayanışma" etkinliğinde yangın tatbikatı yapıldı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, akademisyenler, uzmanlar ve arama-kurtarma ekiplerinin katılımıyla gerçekleşti.
Psikolojik destek ve afet yönetimi ele alındı
Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer oturum başkanlığında yapılan "Afet Sonrası Psikolojik İlk Yardım ve Travma Yönetimi" konulu oturumda afetlerin birey ve toplum üzerindeki psikolojik etkilerine dair önemli bilgiler paylaştı.
Psikiyatri hemşireliği alanında çalışmalar yürüten Doç. Dr. Figen İnci ve Psikolog Ayşegül Özten, afet sonrası psikososyal destek hizmetlerinin önemine vurgu yaptı.
İkinci oturumda ise "İş Sağlığı ve Güvenliği Perspektifinden Acil Durumlar" başlığı ele alındı.
Dr. Öğr. Üyesi Serenay Çalış’ın moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda, İsmet Yalçın ve Mehmet Aksan acil kriz yönetimi, iş güvenliği ve yangın gibi konular üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Yangın anında doğru müdahale tatbikatla anlatıldı
Niğde Belediyesi itfaiye ekiplerinin koordinasyonuyla gerçekleştirilen tatbikatta, yangın anında doğru müdahale yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi. Katılımcılar, afet anında nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda bilinçlendirildi.
Öğleden sonra gerçekleştirilen çalıştayda, "Yangın ve Doğal Afetlerin Psikolojik Yansımaları" konusu masaya yatırıldı. Oturumda, afetlerde erken müdahalenin önemi vurgulanırken kurtarma ekiplerinin sahadaki deneyimleri ve afetlere hazırlık süreçleri de ele alındı.
Düzenlenen programla afet bilincini oluşturma, toplumsal dayanışmayı güçlendirme ve afet sonrası psikolojik iyileşme konularının ele alındığını ifade eden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"Üniversitemizde itfaiye, 112 Acil, AFAD ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi AFAD Birimi ve AFAD Kulübü ile beraber çok önemli bir organizasyon yapıyoruz. Özellikle afet sonrasında psikolojik desteklerle ilgili bu çalıştayda çok önemli bir konferanslar yaptık, oturumlar gerçekleştirdik. Sonrasında da tatbikat yaptık. Çalıştay sonuçlarını da paylaşacağız."

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Basketbol ING Erkekler Türkiye Kupası’nda olaylı yarı final

2025-02-15 00:07 - Spor

Yaşlıların maaşlarını eksik ödeyen banka çalışanına yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı

2025-02-19 17:47 - Asayiş

Aydın’da kaçak sigara operasyonu

2025-02-13 20:28 - Asayiş

Güneydoğu bölgesinin tek kadın üroloji doktoru

2025-02-19 14:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın en zenginleri nerede yaşıyor

2025-02-18 14:34 - Diyarbakır

Tribünden düşen 17 yaşındaki Efe, günler sonra ailesine gülümsedi

2025-02-17 16:13 - Spor

Kayseri’de berber ve kuaför ücretlerine zam

2025-02-20 13:37 - Ekonomi

Aynı oyuncuya iki sarı kart veren hakem kırmızı kart göstermeyi unuttu!

2025-02-17 15:17 - Spor

Siverekli çocuklar karacadağ’da unutulmaz bir gün geçirdi

2025-02-16 10:57 - Güncel

Diyarbakır’da Tramvay Projesine Yeni Düzenleme!

2025-02-17 16:32 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Zübeyde Hanım Bulvarı’ndaki atıl işletmeye zarar verildi

10:01 - Güncel

Kahramanmaraş’ta çevre temizliği

09:55 - Güncel

Marmara Denizi’nde belgeselleri aratmayan görüntüler

09:56 - Güncel

ASELSAN, tarihin yazıldığı Şanlıurfa’da geleceğe yön veren teknolojilerini sergileyecek

09:57 - Güncel

Eskişehir Gastro Fest’te 3 günde 12 sanatçı sahne alacak

09:59 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da atık şişeler artık para ediyor

14:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da örnek bank: Hem vatandaşa hem hayvanlara

14:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yıllar sonra yeniden ibadete açıldı

13:24 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nin yeni hastanesinde İnşaat başlıyor

13:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 23 yıllık çerçinin renkli mesaisi

12:52 - Diyarbakır