?>

Niğde’de fasülye ve barbunya ekimi başladı

Türkiye’nin önemli kuru fasulye üretim merkezlerinden Niğde’de çiftçilerin ekim sezonu başladı..

Ekonomi - 4 yıl önce

Türkiye’nin önemli kuru fasulye üretim merkezlerinden Niğde’de çiftçilerin ekim sezonu başladı. Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Ovacık köyünde çiftçilerin ekim alanında yaptığı açıklamada köyün fasulye ve barbunya üretim merkezi olduğunu söyledi. Son 4-5 yıldır fasulye ekimine bakanlığın destekleri ve yerel kaynaklarla ağırlık vermeye çalıştıklarını belirten Baş; "İlimiz, üretimde uzun süredir ikinci sıradaydı, birinciliğe yükseldik. 190 bin dekar sahada yaklaşık 71 bin ton üretimimiz var. Fasulye protein kaynağı olarak sofralarımızda kesinlikle bulunması gerekli ürünlerden bir tanesi” dedi. Baş, Türkiye’de dekardan ortalama 280 kilogram ürün alınırken, Niğde’de yaklaşık 370 kilogram verim alındığına işaret ederek Türkiye ortalamasının yaklaşık yüzde 40 üzerinde ürün elde ettiklerini belirtti. Son dönemlerde tarımsal üretimin stratejik öneminin anlaşıldığına işaret eden Baş şunları söyledi: "Ülke olarak her alanda kendi kendine yetebilen bir ülkeyiz. İnsanımız üretiyor, gördüğünüz gibi üretimden vazgeçme gibi bir şey yok. Bu sene fasulye üretiminde kayda değer bir artış olmasa da inşallah birinciliğimizi muhafaza ederiz. Bu sene ilin tamamında 520 üreticimize 60 ton kuru fasulye tohumu verdik, yüzde 75 hibeli. Aynı zamanda yaklaşık 460 üreticimize 40 ton civarında nohut dağıttık, aynı formatta. Baklagiller açısından ülkemiz için önemli bir üretim pozisyonuna sahip bir iliz”. Ovacık köyünde yaklaşık 400 dekar alanda üretim yapan Veli Diker, bu sene ekimden memnun olduklarını ifade ederek "Geçtiğimiz yıllarda verimimiz iyi olmuştu. Bu sene de iyi olacak diye düşünüyoruz" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Yılda 8 milyon kişinin ölümüne neden olan sigaradan kurtulmak mümkün

2022-05-31 00:00 - Sağlık

Hakkari’de gerçeği artmayan tatbikat

2022-05-26 00:00 - Güncel

Malatya’da polis suçlulara göz açtırmıyor

2022-05-31 00:00 - Güncel

Bandırma Müzesinde gerçek gibi tatbikat

2022-06-02 00:00 - Güncel

DİSKİ ekipleri su sorunlarını çözmeye devam ediyor

2022-06-02 00:00 - Güncel

Niğde’de fasülye ve barbunya ekimi başladı

2022-06-02 00:00 - Ekonomi

Diyarbakır’da yıldırım çarpması sonucu bir çocuk öldü

2022-06-02 00:00 - Güncel

Eyyübiye’de yeşillendirme seferberliği devam ediyor

2022-06-02 00:00 - Güncel

Lösev Adıyaman’daki hastalarla bir araya geldi

2022-06-02 00:00 - Sağlık

Gönül gözüyle Kur’an-ı Kerim öğrendiler

2022-06-02 00:00 - Güncel

İlgili Haberler

Sarıgöl'den Yeni Yıl Sofralarına Lezzet: Yılbaşı Üzümleri Hasadı Başladı

15:29 - Ekonomi

İmalat Sektörüne 50 Milyar TL Destek! Sigortalı Sayısını Koruyan İşletmelere Kişi Başı 3.500 TL Hibe

13:30 - Ekonomi

Eskişehir, Salep Üretiminde Geleceğin Merkezi Olabilir

11:19 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, Perakende Sektöründe İdari Para Cezalarını Yükseltti

10:10 - Ekonomi

Havalar soğudu uzmanalar uyardı

10:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sur’da Harabe Yapılar Gençleri Tehdit Ediyor

15:19 - Diyarbakır

Teknoloji Çocukları Uzaklaştırmak Değil, Bilinçli Kullanımı Öğretmek Gerekiyor

13:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın vazgeçilmezi: Kışlık kavurma  

13:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yetiştirilen Keçi Eti, Sağlık için İdeal

12:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kuruyemişler İçin Uyarı: "Nemli ve Sıcak Ortamlardan Kaçının"

12:46 - Diyarbakır