?>

Odun satışları mahrukatçıların yüzünü güldürdü

Kış aylarının sonlarına doğru geldiklerini belirten mahrukatçı esnafı, geçen seneye göre bu sene odun ve kömür satışlarından memnun olduklarını söyledi.

Güncel - 3 yıl önce

Batman’da bazı bölgelerde doğalgaz kullanılırken, doğalgaz kullanmayanlar ise kış hazırlıklarına devam ediyor. Vatandaşlar kışlık odun ihtiyacını temin etmeye çalışırken, mahrukatçıların yüzünü güldürdü.
Piyasadaki zamların odunlara da yansıdığını belirten oduncular, evler için hazırlanan odunlardan kuru odunun tonunun 4 bin 500 TL, yaş odunun ise 3 bin 500 TL olduğunu; ithal kömürün tonunun ise 8 bin TL’den satıldığını söylediler.
"Geçen seneye nazaran satışlarımız biraz daha iyiydi"

Abdurrahman Taygav

Bu sene odun ve kömür satışlarından memnun olduklarını belirten odun satıcısı Abdurrahman Taygav, ellerinde vatandaşın ihtiyacına yetecek kadar odunun olduğunu söyledi.
Taygav, "Odun fiyatları geçen seneden bu yana yaklaşık yüzde yüz arttı. Geçen sene tonu 2 bin 700 lira civarlarında olan kuru odunun tonu şu anda 4 bin 500 TL, yaş odun ise 3 bin liradır. Şu anda kış sezonunun sonlarındayız ve haliyle satışlarımız biraz durdu. Bu sene geçen seneye nazaran satışlarımız biraz daha iyiydi. Kömür fiyatları geçen sene göre çok değişmedi. Tonu 7 bin TL olan kömür şu anda 8 bin TL'dir. Talep konusunda sıkıntımız yok." dedi.
"Odun almayanların bir an önce ihtiyaçlarını almaları lazım"
Mevcut odunlarının vatandaşa yetecek kadar olduğunu ifade eden Taygav, "Vatandaş, odun ihtiyacı sezon sonuna bırakmamışsa mevcut odunlarımız vatandaşa yetecektir. Haliyle kış olduğu için artık dışardan odun gelmeyecektir. Odun almayanların bir an önce ihtiyaçlarını almaları lazım. Geçen seneye nazaran vatandaşın alım gücü düştüğü için daha önce 2 ton odun alanlar bu sene 1 tona düşürerek biraz tasarrufa geçti. Artan fiyattan dolayı talep azaldı." şeklinde konuştu.

"Odun fiyatları çok yükselmedi"

Abdulkerim Kaplan

Bir diğer oduncu esnafı Abdürrahim Kaplan ise şunları söyledi:
"Dağlarda kesim azaldığından bu sene bizlere odun kısıtlı geldi. Bu sene Batman'da odun satışlarımız da iyiydi. Odun fiyatları da çok yükselmedi. Geçen seneye göre bu senenin satışları iyiydi. Önümüzdeki sene doğal gaz kullanımı daha da artacağından odun ve kömür satışlarımız daha da azalacak hatta kesilecektir de."
Haftanın Öne Çıkanları

Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha tamamladı

2023-12-26 22:06 - Bilim ve Teknoloji

Uzmanı uyardı, kapalı ortam hasta ediyor!

2023-12-21 14:16 - Bölge

Batman'da silah ve uyuşturucu operasyonu!

2023-12-25 12:59 - Güncel

Hakim ve savcı yardımcılığı dönemi başlıyor

2023-12-23 11:25 - Güncel

BUDO'nun 6 seferi iptal edildi

2023-12-24 07:29 - Güncel

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

2023-12-27 09:34 - Ekonomi

Akupunktur ile sigarayı bırakmak mümkün

2023-12-25 14:51 - Bölge

Muğla'da 75 düzensiz göçmen yakalandı

2023-12-27 09:43 - Güncel

Brent petrolün varil fiyatı 80,84 dolar

2023-12-27 10:08 - Ekonomi

5 ilde Bin 305 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

2023-12-25 15:17 - Bölge

İlgili Haberler

Şuhut’un tescilli keşkeği ve meşhur patatesi Gastro Afyon’da tanıtıldı

10:02 - Güncel

Fındık üreticileri Tokat’ta da sağanağa yakalandı

10:02 - Güncel

Yırtıcı kuşlar Toygartepe’de gözlemlendi

10:10 - Güncel

Hakkari’de yüksek kesimler beyaza büründü

11:38 - Güncel

40 yıllık köprüde korkutan görüntü

09:44 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Gazze konferansı: Çözüm ümmetin birliğinde

15:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Para Vermeyin Çağrısı

14:39 - Diyarbakır

Çermik’te bulamaç geleneği festivalle yaşatıldı

14:34 - Diyarbakır

Malezya Büyükelçisi’nden Diyarbakır Valiliği’ne ziyaret

14:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da öğretmenevi müdürlerini buluşturan seminer

14:22 - Diyarbakır