?>

Odunpazarı’nda kadınlar eşitlik için buluştu

Güncel - 1 yıl önce

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kadın haklarına dikkat çekmek için yapılan buluşmada, Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine yükseltme mücadelesine devam ettiklerini dile getirdi.
Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü iş birliğiyle, Hamamyolu’nda kadın haklarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir buluşma düzenlendi. Etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal da katıldı.
Etkinlikte konuşan Başkan Kurt, "Bugün dünya emekçi kadınlar günü. Bizim kadınlarımızın hepsi emekçi ve kadının olduğu yerde umut vardır. Kadınlarımıza güveniyoruz, umudumuzu asla yitirmedik. 100 yıl önceki ruhla, coşkuyla Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine yükseltmek hedefiyle mücadelemize devam ediyoruz. Az kaldı, bu yıl erken seçim olacak ve artık kadınlarımız özgür olacak, kadınlarımız İstanbul sözleşmesini kendi elleriyle kabul edecek. Kadınlarımız eşitlik, hak, hukuk, adalet konusunda asla tereddüt etmeyecek. Hepinizin kadınlar gününü kutluyorum ve kadınlarımızın bizi yöneteceği Türkiye’ye merhaba demek istiyorum" dedi.
Kadınların sesi olmak ve eşitlik mücadelesini daha ileri taşımak amacıyla bir araya gelen katılımcılar, kadın temalı pankartlarla etkinliğe destek verdi. Dayanışmanın ve birlikte hareket etmenin öneminin vurgulandığı etkinlikte, dans eğitmeni Oktay Şahin öncülüğünde 80 kadın dansçı, "Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa!" sloganıyla muhteşem bir halk dansları gösterisi gerçekleştirdi.
Kadınların ışığı, cesareti ve hiç sönmeyen umudu, hem etkinlik katılımcıları hem de izleyenler tarafından büyük bir coşkuyla alkışlandı. Etkinlik, kadın hakları mücadelesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi ve farkındalık oluşturma konusunda güçlü bir mesaj verdi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Floor Curling Heyecanı: 17 İlden 120 Sporcu Yarıştı

2025-03-06 16:14 - Bölge

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde jandarmadan kadınlara jest

2025-03-09 01:57 - Güncel

Diyarbakır Bağlar'da silahlı kavga: 1 Yaralı

2025-03-03 21:09 - Diyarbakır

Vefat Haberi: Muhlis Karabulut Hayata Veda Etti

2025-03-04 20:23 - Diyarbakır

Eğil Belediye Başkanı Seydaoğlu, Vatandaşlarla İftar Yaptı

2025-03-02 12:51 - Diyarbakır

Trabzonspor'un Diyarbakırlı Yıldızı Arda Öztürk Milli Takımda!

2025-03-09 10:56 - Diyarbakır

İspanya: Avrupa'nın bütünü tehdit altında, AB'nin ortak savunma projesi hayata geçirilmeli

2025-03-02 22:23 - Dünya

Erzincan’da sahur sofralarının vazgeçilmezi tulum peyniri

2025-03-07 09:58 - Güncel

Amasya’da çiçek bamyanın fiyatı gram altını geçti, kilosu 3 bin 500 TL’den satılıyor

2025-03-06 08:33 - Ekonomi

Trabzon’da turizmde ‘kayıt dışı’ tehlike

2025-03-06 09:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

Orman Kanunu’nda Yeni Düzenleme

13:33 - Güncel

İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

09:50 - Güncel

ADÜ Rektörü Kent, devam eden çalışmaları inceledi

09:53 - Güncel

Bilecik’te emekli olan polis memuru Taner’e plaket takdim edildi

09:53 - Güncel

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Günün Manşetleri

Anka Gücü SK Kulüp Başkan Uslu’dan Babalar Günü Mesajı

00:08 - Diyarbakır

Tarihe Işık Tutan Kareler

22:33 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 4 ile sıçrayan olayda 2 ölü

22:15 - Diyarbakır

Bekir Ayaz’dan Millî Takım Tepkisi: “Bu Bir Futbol Meselesi Değil, Memleket Meselesidir”

21:35 - Diyarbakır

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden YKS Adaylarına Soğuk Su Desteği

21:29 - Diyarbakır