?>

Okan Buruk:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk üst üste maçlar oynadıklarını belirterek "Bugünkü maç bizim için özellikle öz güven anlamında çok önemliydi. Bir sonraki maç kendi sahamızda oynayacağız. Yine taraftarımızın desteğiyle birlikte en iyimizi koyup puan farkını da doku

Spor - 1 yıl önce

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Galatasaray, konuk olduğu Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Aslında çok zor bir maç bekliyorduk. Özellikle Rizespor’un Fenerbahçe performansı ve Fenerbahçe maçına başlangıcı orada verdiği mücadele öne geçti. Belki hakem hataları olmasa oradan da çok büyük bir sonuçla dönebilirdi. O yüzden Rizespor’un ne kadar iyi bir takım olduğunu biliyorduk. Hem de kendi sahasında taraftarıyla birlikte daha da etkili olabileceğini bekliyorduk. İlk yarıya çok iyi başlamadık. İlk yarının sonunda yaptığımız değişikliklerle hem bizim işi değiştirdik hem de oyuncu değişiklikleriyle bence ikinci yarı oyuna daha net bir şekilde ağırlığımızı koyduk. Benim oyun içerisindeki en büyük sıkıntılarımdan biri kolay top kayıplarıydı. İlk yarı bunu daha fazla yaptık. İkinci yarı biraz daha azalttık ve sahaya daha doğru yerleştiğimizde hem rakibe doğru baskılar yaptık hem de ikinci yarı özellikle bulduğumuz gollerle maçı kazanma şansımız oldu" şeklinde konuştu.

"Saha içerisindeki hakemin pasaportunun ne olduğu çok umurumda değil"

Fenerbahçe derbisini yabancı hakem yönetmesini ister misiniz? sorusuna Buruk, "Ben teknik direktörüm. Ben başkan değilim, yönetici değilim. Başka bir şey değilim. Ben teknik direktörüm. Ben sahaya bakıyorum. Saha içerisinde ne olursa yani hep söyledim. VAR’da da olsa uzaydan da gelse hani başka bir gezegenden de gelse kim olursa olsun ben saha içine odaklanacağım. Bununla ilgili kararı tabii ki Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüpler bu konuda verecektir. Ben dediğim gibi ben sahaya bakar, sahaya odaklanan biriyim. Yani saha içerisindeki hakemin pasaportunun ne olduğu benim çok umurumda değil. Ben sadece oyunuma, maçı kazanmaya odaklanacağım. Onun dışında benim için değişen bir şey olmayacak" yanıtını verdi.

"Bugünkü maç bizim için özellikle öz güven anlamında çok önemliydi"

Karadeniz ekibi karşısında ilk kez oynayan oyuncular olduğunu belirten Buruk, "Bu üst üste maçlar zor oluyor. Hem fiziksel olarak hem de mental olarak. Yani 4-1’lik bir mağlubiyet sonrası takımın bazen öz güven kaybı oluyor. O yüzden bu maç zordu. Bence çok iyi bitirdik ve bu özgüveni kazandık. Bir kere yeni gelen oyuncularımız da var. Hazırladığımız oyuncularımız var. İlk defa bu maçta oynayan oyuncularımız oldu. Frankowski de bugün bence takımımız adına sahanın en iyilerinden biriydi. O yüzden bir yandan yarışıyoruz bir yandan takımımızı en iyi şekilde maçlara hazırlamaya çalışıyoruz. Bugünkü maç bizim için özellikle öz güven anlamında çok önemliydi. Bir sonraki maç kendi sahamızda oynayacağız. Yine taraftarımızın desteğiyle birlikte en iyimizi koyup puan farkını da dokuza çıkartmak istiyoruz. Yani bunu da daha önce yaptık. İlk yarıda rakibimizi kendi sahasında 3-1 yenmiştik. Tekrar aynı şekilde kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hasan Fehmi Demir - Kubilay Ateş

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Basketbol ING Erkekler Türkiye Kupası’nda olaylı yarı final

2025-02-15 00:07 - Spor

Aydın’da kaçak sigara operasyonu

2025-02-13 20:28 - Asayiş

Tribünden düşen 17 yaşındaki Efe, günler sonra ailesine gülümsedi

2025-02-17 16:13 - Spor

Diyarbakır’ın 1960’taki Hali Ortaya Çıktı!

2025-02-11 10:36 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tramvay Projesine Yeni Düzenleme!

2025-02-17 16:32 - Diyarbakır

Aynı oyuncuya iki sarı kart veren hakem kırmızı kart göstermeyi unuttu!

2025-02-17 15:17 - Spor

Siverekli çocuklar karacadağ’da unutulmaz bir gün geçirdi

2025-02-16 10:57 - Güncel

Kapan ailesinin mutlu günü

2025-02-11 11:23 - Diyarbakır

Hüseyin Okandan’ın acı günü

2025-02-15 17:08 - Güncel

Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın’a ’ev hapsi’ kararı

2025-02-15 17:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Tekirdağlı minik judocu, Türkiye üçüncüsü oldu

13:05 - Spor

Elif Naz Kara’nın yeni hedefi dünya şampiyonluğu

13:13 - Spor

Esra Bayrak, uzun atlamada şampiyonu olarak dünyada 2. sıraya yükseldi

15:45 - Spor

Mustafa Gürsel: "Gereken dersleri çıkartıp, önümüze bakacağız"

10:33 - Spor

Silvan Masa Tenisi’nde Tarihi Başarı: 3. Lig Bileti Geldi

10:59 - Spor

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da TÜGVA Yaz Okulu Final Heyecanı

16:57 - Diyarbakır

Seyyar Satıcıların Yeni Adresi Urfa Kapı Oldu

15:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Osmanlı Aynalarına Yoğun İlgi

13:28 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İngilizce Destekli Eğitimle Uluslararası Kariyer Fırsatı

13:10 - Diyarbakır

Tarihi ve manevi mirasa gönüllü sahip çıkıyor

12:40 - Diyarbakır