?>

Otobüs kazasından geriye arkadaşlarıyla çektiği kısa filmler kaldı

Güncel - 1 yıl önce

Bingöl’de 5 kişinin ölümü, 38 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan otobüs kazasında hayatını kaybeden Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Abdulkuddus Bozuk’tan geriye arkadaşlarıyla çektikleri kısa filmler kaldı.
Bingöl-Diyarbakır karayolu Genç ilçesi çıkışı Doğanca köyü mevkiinde yolcu otobüsünün devrilmesiyle meydana gelen kazada hayatını kaybeden Gümüşhane Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema 2. sınıf öğrencisi Abdulkuddus Bozuk’un (23) sınıf arkadaşları yasa boğuldu. Sömestr tatili için gittiği memleketinden dönmek için yola çıkan ve feci kazada hayatını kaybeden Bozuk’un sınıf arkadaşları haberi aldıklarında sınıfta ölüm sessizliği yaşadıklarını söyledi.
"Sınıfı ilk defa bu kadar sessiz gördüm"
Sınıf arkadaşının ölüm haberini aldığında inanamadığını söyleyen Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Seher Duman, "Sınıf arkadaşımdı, çok yakın arkadaşımdı. İlk olarak başka bir arkadaşım aradı beni, ölümünü kabul edemedim. Ben inanamadım başka bir şey vardır dedim internetten baktım diğer yakın arkadaşlarına sordum. Doğruymuş. Sınıfa geldiğimizde ölüm soğukluğu vardı, ben sınıfı ilk defa o kadar sessiz gördüm. Arkadaşımızı andık, dualar ettik. Çok iyi bir insandı" dedi.
"Memleketten döndüğünde halı saha maçı yapacaktık"
Abdulkuddus’un çok sempatik ve iyi birisi olduğunu söyleyen sınıf arkadaşı Samet Asar, "Çok sempatikti, en iyi arkadaşlarımızdan birisiydi. Kazada öldüğünü duyunca çok üzüldük. Beraber çalışmalarımız oldu, sohbetlerimiz oldu çok gülüp eğlenirdik. Bu haber bizi çok üzdü ve derinden sarstı. Kendisi futbol oynamayı çok severdi, zaten memleketten dönüşünde hocalarımızla bir maç oynayacaktık maalesef ki oynayamadan elim bir kaza sonucu biz de bunun derin üzüntüsünü yaşıyoruz" diye konuştu.

"Birlikte kısa filmler çekmiştik"

Birlikte kısa filmler çektiklerini ve çok çalışkan birisi olduğunu aktaran Ayşe Ergüzel de, "Çok şaşırdım, o anı tarif edemem. Çok iyi birisiydi, onunla projeler yaptık beraber oynadığımız kısa filmler vardı. Çok eğlenmiştik ama bunlar bize anı kaldı çok üzüldüm. Dekanımız Prof. Dr. Gülsüm Çalışır sınıfımıza gelerek başsağlığında bulundu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Haftalık Hava Durumu Değişkenlik Gösteriyor

2025-02-09 15:39 - Diyarbakır

Aydın’da kaçak sigara operasyonu

2025-02-13 20:28 - Asayiş

Diyarbakır’ın 1960’taki Hali Ortaya Çıktı!

2025-02-11 10:36 - Diyarbakır

Kapan ailesinin mutlu günü

2025-02-11 11:23 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın o ilçesinde 1 gün eğitime ara verildi

2025-02-12 10:51 - Diyarbakır

EĞil'de TOKİ'nin 2. Etap Konut Projesi Hayata Geçiyor

2025-02-11 10:56 - Diyarbakır

O ilimizde toplu taşımaya dev zam

2025-02-10 15:51 - Bölge

Vali Aydoğdu, Kuruçay Jandarma Karakolunu denetledi

2025-02-13 08:18 - Güncel

Acarkent köyünün bataklık ve fay hattı üzerine kurulduğu iddiası

2025-02-08 09:28 - Güncel

Kars’ta seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

2025-02-09 23:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Türkiye'den KKTC kararı

13:25 - Güncel

TVHB Başkanı Eroğlu: tüm meslektaşlarımızı anıyoruz

10:57 - Güncel

Obruk tehdidi sürüyor

10:58 - Güncel

Çocuklar bu projeyle teravihe koşuyor

11:00 - Güncel

Eber Gölü’nden sevindirici haber geldi

11:00 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı

21:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şüpheli Cisim Paniği

16:09 - Diyarbakır

Bağlar’daki bina sağlam çıktı

15:55 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 1 ayda 348 kişi yaralandı

15:48 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu camii çevresi dilencilerden temizlendi

15:00 - Diyarbakır